Τρίτη 7 Μαϊου 2024  01:08:20

Πάσχουσα Ελλάδα όλο και χειρότερα: από σήμερα άλλες 8 περιοχές-πόλεις, στις 20, μαζί σε βαθύ κόκκινο- βαθύ κίνδυνο. Κύριο

Σε ισχυρή δοκιμασία οι περισσότερες περιφέρειες με εξαίρεση τη Μακεδονία (πλην Θεσσαλονίκης) και τη Θράκη.

Στη χώρα μας το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται ανησυχητικά σε πολλές περιοχές, κυρίως πόλεις και πυκνοκατοικημένες περιοχές, παρά τα μέτρα: κυρίως στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη Λάρισα, τα Ιωάννινα και αλλού.

Ο κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων ανά ημέρα είναι πλέον πάνω από 2.100. Την περασμένη εβδομάδα έγιναν κατά μέσο όρο 45.000 τεστ ανά ημέρα, με το δείκτη θετικότητας στο 4,5. Είναι η πρώτη φορά το 2021 που ο συγκεκριμένος δείκτης διαμορφώνεται πάνω από το όριο του 4.

Σε επιβαρυμένες περιοχές, όπως στην Αττική, ο δείκτης θετικότητας έχει ξεπεράσει σε ορισμένες περιπτώσεις και το 7%.

Στη χώρα υπάρχουν αυτή τη στιγμή 20.000 ενεργά κρούσματα, εκ των οποίων τα 10.000 στην Αθήνα.

Ιδιαίτερη επιβάρυνση παρουσιάζει ο Πειραιάς - ιδιαίτερα το κέντρο της πόλης- ο οποίος εμφανίζει το υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων στη χώρα και συνεχίζει να επιβαρύνεται.

Συνολικά 4.032 ασθενείς νοσηλεύονταν χθες λόγω κορωνοϊού, με την πίεση στο σύστημα υγείας να είναι ιδιαίτερα αυξημένη στην Αττική. Εκτίμησε δε ότι η πίεση αυτή θα συνεχιστεί τουλάχιστον για 2-3 εβδομάδες ακόμα.

ΟΙ ΟΚΤΩ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΣΙ

Τηλεκπαίδευση σε όλα τα σχολεία, καθώς επίσης παράταση του lockdown για την Αττική, την Θεσσαλονίκη και όσες ακόμα περιοχές βρίσκονταν στο «βαθύ κόκκινο», συν την προσθήκη 8 επιπλέον περιοχών σε αυτή την κατηγορία, ανακοίνωσε, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, είπε ότι μετά από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών αποφασίστηκε η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες, σε όλη την Ελλάδα.

Επισήμανε ότι σε «βαθύ κόκκινο» παραμένουν οι περιφέρειες Αττικής, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Εύβοιας (εξαιρουμένου του δήμου Σκύρου), Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Άρτας και Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου, Λευκάδας, ο δήμος Καλυμνίων, ο δήμος Ρόδου, ο δήμος Χίου και ο δήμος Ανωγείων.

Από αύριο Σάββατο εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο» ως και 22 Μαρτίου, οι περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου, αλλά και οι δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Χανίων και ο δήμος Σκιάθου.
Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου («κόκκινο»).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline