Δευτέρα 6 Μαϊου 2024  21:30:42

Πανευρωπαϊκό, θλιβερό ρεκόρ: Μονίμως κλειστά από τις αρχές Νοεμβρίου Λύκεια και Γυμνάσια (πλην ...δεκαημέρου). Με σύνολο 5 μήνες «τηλεκπαίδευσης» στους 7,5 όλου του εκπαιδευτικού έτους. Κύριο

Για άλλη μια φορά την πληρώνουν οι πάντες, σε όλη την Ελλάδα, με αυτές τις «οριζόντιες-ισοπεδωτικές» αποφάσεις είτε σε προβληματικές κόκκινες περιοχές, πόλεις και νομούς είτε σε προσεκτικές και ελάχιστης μόλυνσης.

Εντείνονται οι καταστάσεις κούρασης και πολύμηνης, ακατανόητης αναμονής καθηγητών, δασκάλων, μαθητών και γονέων από τη φετινή πρωτοφανή δοκιμασία με κλειστά σχολεία σε πολλές περιοχές και από μεθαύριο σε όλη την Ελλάδα.

Κλειστά τώρα τα σχολεία σε όλη τη χώρα, χωρίς καμμία εξαίρεση από τα νηπιαγωγεία ως τη Μέση Εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια.

Παράλληλα όλες οι άλλες εκπαιδευτικές δομές της χώρας, δημόσιας και ιδιωτικής (όπως Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) παραμένουν σε εξ αποστάσεως λειτουργία επίσης από τον Νοέμβριο. Χωρίς τον άμεσο , συλλογικό και κοινωνικοποιημένο τρόπο εκπαίδευσης. Με αποτέλεσμα χαμηλό επίπεδο διδασκαλίας, απόδοσης και σχέσεων στην εκπαιδευτική –μαθητική-σπουδαστική κοινότητα. Με ιδιαίτερα αρνητική συνέπεια στις Σχολές, όπως οι Ιατρικές, οι Βιολογικές, οι Χημικές, καθώς δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τα μαθήματα εργαστηρίων και άλλα πρακτικής φύσεως..

Κλειστά θα παραμείνουν σε ολόκληρη την Ελλάδα τα σχολεία από την Τρίτη 16 Μαρτίου έως τις 29 Μαρτίου και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλε-εκπαίδευση όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας Covid-19 στην Ελλάδα. Μέτρο μοναδικό, απίστευτο σε τόση έκταση και με πολύμηνη εφαρμογής σε ορισμένες περιοχές, όσο σε καμμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Επίσης παρατείνεται το lockdown τόσο στην Αττική, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο». Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, νέες περισσότερες περιοχές μπαίνουν από αύριο στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού, το «βαθύ κόκκινο».
Πρόκειται για την Ευρυτανία, το Κιλκίς, την Λέσβο, την Χαλκιδική και τους δήμους Κατερίνης, Ιωαννίνων, Σκιάθου, Χανίων και Μετσόβου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline