Κυριακή 28 Απριλίου 2024  12:33:16

Αριστοτελία Πελώνη: Στόχος το άνοιγμα σχολείων στις 12 Απριλίου μετά από self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς (αλλά όχι και σε γονείς). Κύριο

Στόχος είναι το άνοιγμα «ορισμένων τάξεων» του σχολείου στις 12 Απριλίου, τόνισε χωρίς να γίνει σαφές εάν θα είναι όλες των Λυκείων και όλες των Γυμνασίων.

-Άνοιγμα για δύο εβδομάδες, εάν όλα πάνε καλά και ομαλά μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα και τις διακοπές του Πάσχα. Δεν πρόκειται μέχρι τότε να ανοίξουν με τη διαζώσης διδασκαλία τα Δημοτικά και στα πανεπιστήμια. Η εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, τόνισε προσθέτοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί το Λύκειο, μάλλον και οι τρείς τάξεις του ίσως, και πως βασικό όπλο σε αυτή την προσπάθεια θα είναι ν προηγηθεί η διενέργεια των self test.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι σήμερα Παρασκευή θα ανακοινωθεί το συνολικό πλαίσιο για τα self test και υπογράμμισε ότι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα έχουν προτεραιότητα στην παραλαβή τους από τα φαρμακεία. Για τα οποία αποσύρθηκε η τροπολογία να γίνονται εκεί οι δοκιμές αυτές, έστω και με μικρή αμοιβή.

Παράλληλα, η κυρία Πελώνη χαρακτήρισε τις αλλαγές στο μείγμα των μέτρων ως μικρές βαλβίδες αποσυμπίεσης, τονίζοντας ότι στόχος είναι η καλύτερη εφαρμογή τους, και υπογράμμισε: «Μεγαλύτερη ελευθερία σημαίνει και περισσότερη υπευθυνότητα».

Αναφορικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι συνεχίζεται η εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ειδικά στην Αττική. «Στο πλαίσιο αυτό το Γενικό Νοσοκομείο του Θριασίου μετατρέπεται σε νοσοκομείο covid. Στόχος είναι να διαθέτει από την Τετάρτη 7 Απριλίου 130 απλές κλίνες covid και 33 ΜΕΘ covid. Και σταδιακά να αναπτύξει έως και 180 κλίνες covid. Επιπλέον, δημιουργούνται 51 καινούργιες ΜΕΘ στα νοσοκομεία "Γεννηματάς", "Ευαγγελισμός", "Λαϊκό", "Ιπποκράτειο", "Ελπίς" και "Κωνσταντοπούλειο"», τόνισε.

Σημείωσε, επίσης, ότι μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί περίπου 1.700.000 συμπολίτες μας, από τους οποίους πάνω από 607.000 και με τις δύο δόσεις, και πρόσθεσε ότι «αύριο, Παρασκευή 2 Απριλίου, ανοίγει η πλατφόρμα στην οποία μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας ηλικίας 65-69 ετών. Εκτιμάται ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί και ότι μέχρι τις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί -τουλάχιστον με μία δόση- όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, καθώς και οι ευπαθείς ομάδες».

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν - Τα self test και οι υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων

Στόχος της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία στις 12 Απριλίου - Πρόεδρος ΟΛΜΕ (ΘΕΜΑ 104,6): «Τα παιδιά θα έρχονται κάθε Δευτέρα με αρνητικό τεστ»
Για την επαναλειτουργία των σχολείων μίλησε στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία επανέλαβε ότι προτεραιότητα αποτελεί το άνοιγμα των Λυκείων, τονίζοντας ότι «την επόμενη εβδομάδα θα γίνει αξιολόγηση για τα σχολεία με την προοπτική την έναρξη λειτουργίας ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου με χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ».

Για την επαναλειτουργία των σχολείων με τη διενέργεια self test

στους μαθητές, μίλησε και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ το πρωί της Πέμπτης στον ΘΕΜΑ 104,6 τονίζοντας ότι απ΄ό,τι φαίνεται τα τεστ θα πρέπει να γίνονται στα σπίτια, στο σύνολο της κοινότητας και αυτό γατί μιλάμε για χιλιάδες εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και μαθητές, ενώ έθεσε το ερώτημα αν θα χρειαστεί να κάνουν το τεστ και οι οικογένειες τους.

Από εκεί και πέρα, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ προκρίνεται όπως φαίνεται, η υπεύθυνη δήλωση του γονέα την οποία θα χρειάζεται να έχει το παιδί πηγαίνοντας στο σχολείο κάθε Δευτέρα, όπου θα αναγράφεται ότι έχει γίνει το τεστ και ότι είναι αρνητικό, κάτι που επαφίεται στην ατομική και κοινωνική ευθύνη.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο θα εφαρμοστεί από όλους η διαδικασία αυτή, ο κ. Τσούχλος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα εφαρμοστεί, γιατί πρέπει να εφαρμοστεί, καθώς πρόκειται για σωστικό μέτρο. Πρόσθεσε, δε, ότι η εισήγηση της ΟΛΜΕ από τον περασμένο Αύγουστο ήταν τα μαζικά τεστ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline