Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  23:06:43

Από αύριο Παρασκευή, τα νέα «προσεκτικά ταξίδια» στα νησιά. Ιδιαίτερα στα 32 + 36 ως Covid -free.... Φιλοδοξία να διατηρηθούν καθαρά από Έλληνες επισκέπτες και ξένους τουρίστες. Κύριο

Προετοιμασία και δοκιμές μέτρων για το κύριο μέρος των κανονικών διακοπών, το οποίο τοποθετείται στα μέσα Ιουνίου.

-Ποιά είναι αντίστοιχα τα 32 και τα 36 μικρά και μεσαία νησιά, θωρακισμένα για το καλοκαίρι, τα οποία από τα μέσα Ιουνίου θα γνωρίσουν μεγάλο ρεύμα Ελλήνων και ξένων και επισκεπτών.

Ακόμα ένα «κάστρο», αυτό της μετακίνησης από νομό σε νομό, πέφτει στον... δρόμο της εξόδου από το lockdown και πλέον οι πολίτες θα μπορούν να φτάσουν στα εξοχικά τους ή να κάνουν την εκδρομή τους εκτός του στενού κλοιού που ίσχυε.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, οι μετακινήσεις από νομό σε νομό ανοίγουν για όλους από την Παρασκευή 14 Μαΐου. Το άνοιγμα, ωστόσο, γίνεται υπό προϋποθέσεις εφόσον ο προορισμός είναι κάποιο νησί.

Στην ηπειρωτική Ελλάδα η μετακίνηση θα γίνεται χωρίς την υποχρέωση για self test, κάτι που, ωστόσο, θα συστήνεται σε όσους ταξιδέψουν.

Πώς θα ταξιδεύουμε στα νησιά

Η μετακίνηση προς τα νησιά θα είναι πιο αυστηρή και θα γίνεται με τη χρήση του Green Pass.
Δηλαδή με πιστοποιητικό εμβολιασμού με πάροδο 14 ημερών από τη δεύτερη δόση, με την επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) 72 ωρών ή rapid test ή self test 24 ωρών. Δεκτή θα γίνεται η βεβαίωση νόσησης δύο μήνες μετά τη νόσηση και έως εννέα μήνες.

Ο έλεγχος θα γίνεται από αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες. Υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ταξιδιώτες 5 ετών και άνω. Η δήλωση του self test θα γίνεται στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr. Το PLF θα εξακολουθήσει για εισερχόμενους τουρίστες.
Εξαίρεση η Λευκάδα, η Σαλαμίνα και Εύβοια.

Κορονοϊός – εμβόλιο: Ποια είναι τα 32 νησιά που ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό και τα άλλα 36 που τελειώνουν.

Covid free είναι πλέον 32 νησιά της χώρας μας γεγονός που θα ευνοήσει την τουριστική κίνηση.
Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας:

Έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά Φούρνοι, Μεγανήσι, Νίσυρος, Κίμωλος, Τήλος, Οινούσσες, Λειψοί, Χάλκη, Αμμουλιανή, Οθωνοί, Κάλαμος, Ερεικούσσα, Καστελόριζο, Ψαρά, Μαθράκι, Θηρασιά, Ανάφη, Σίκινος, Άγιος Ευστράτιος, Αγαθονήσι, Γαύδος, Θύμαινα, Τέλενδος, Τριζόνια, Καστός, Ψέριμος, Παλαιό Τρίκερι, Αντικύθηρα, Αρκιοί, Γυαλί, Αντίπαξοι, Μαράθι.

Άλλα 36 Νησιά

Επίσης, σε άλλα 36 νησιά με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων, ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός μέχρι τα τέλη Μαΐου
Τα νησιά αυτά είναι: Φολέγανδρος, Δονούσα, Ελαφόνησος, Άνω Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Πάτμος, Ιθάκη, Σύμη, Σκύρος, Σαμοθράκη, Αλόννησος, Περιστέρα, Σίφνος, Κέα, Παξοί, Ίος, Ύδρα, Αμοργός, Κύθνος, Σέριφος, Αστυπάλαια, Αντίπαρος, Αγκίστρι, Κάσος, Πόρος, Σπέτσες, Κύθηρα, Άνδρος, Τήνος, Ικαρία, Λέρος, Κάρπαθος, Σκιάθος, Σκόπελος, Μήλος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline