Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  05:06:09

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα (έναν βιασμό και δύο απόπειρες). Δημ. Λιγνάδης: Αντιμέτωπος με καταγγελία για τέταρτο βιασμό. Κύριο

Δεν έχει αποφασίσει ακόμα ο εισαγγελέας εάν θα διαταχθεί προσωρινή κράτηση του ηθοποιού και σκηνοθέτη Π. Φιλιππίδη. Ερχεται στην επιφάνεια και η υπόθεση τρίτου γνωστού ηθοποιού για απολογία του.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος , ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, αξιολόγησε το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για την τέλεση των τριών καταγγελλομένων αξιοποίνων πράξεων

Αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα βρίσκεται από σήμερα ο διάσημος κωμικός ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πλέον η δικογραφία διαβιβάζεται σε ανακριτή, ο οποίος, αφού πρώτα λάβει καταθέσεις από τις καταγγέλλουσες και από άλλους μάρτυρες, θα καλέσει τον Πέτρο Φιλιππίδη σε απολογία.

Η έρευνα του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου είχε αφετηρία τις καταγγελίες με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό, που προσκομίστηκαν στην Εισαγγελία από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Οργάνου του ΣΕΗ Πασχάλη Τσαρούχα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο μέχρι χθες ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων για την Εισαγγελία και από σήμερα κατηγορούμενος για κακουργήματα Πέτρος Φιλιππίδης, με πολυσέλιδο υπόμνημα το οποίο είχε αποστείλει μέσω δικηγόρου, έχει αρνηθεί τα όσα του καταλογίζουν οι τρεις γυναίκες.

Η πρώτη καταγγέλλουσα έχει καταθέσει ότι το 2008 μέσα στο θέατρο Ήβη, όπου είχε πάει να αναζητήσει δουλειά, δέχθηκε επίθεση από τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος την ανάγκασε σε σεξουαλικές πράξεις που συνιστούν βιασμό.

Η δεύτερη καταγγελία αφορά απόπειρα βιασμού μέσα στο καμαρίνι του Πέτρου Φιλιππίδη στο θέατρο Μουσούρη το 2010 και η τρίτη καταγγελία έχει να κάνει με σεξουαλική επίθεση μέσα στο αυτοκίνητο του ηθοποιού το 2014.

Ο ηθοποιός, σύμφωνα με τις καταγγελίες, όταν παρά τη βία που ασκούσε δεν επιτύγχανε τον στόχο του, φαίνεται να εξαπέλυε απειλές στις συναδέλφους του για επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος θα ξεκινήσει άμεσα τη διενέργεια κύριας έρευνας.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί υπάρχει η καταγγελία μίας γυναίκας σύμφωνα με την οποία ο ηθοποιός φέρεται ότι το 2008 την υποχρέωσε σε πράξεις που συνιστούν βιασμό μέσα στο θέατρο Ήβη, όπου είχε πάει να αναζητήσει εργασία.
Η δεύτερη καταγγελία αφορά απόπειρα βιασμού μέσα στο καμαρίνι του πρωταγωνιστή στο θέατρο Μουσούρη το 2010 και η τρίτη καταγγελία έχει να κάνει με σεξουαλική επίθεση μέσα στο αυτοκίνητο του ηθοποιού το 2014.

Η δικογραφία διαβιβάζεται πλέον σε τακτικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου ο ηθοποιός θα κληθεί σε απολογία για τις πράξεις που του αποδίδονται.
Ο ίδιος πάντως, στο υπόμνημα παροχής εξηγήσεων, που κατέθεσε ενώπιον του εισαγγελέα, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, έχει αρνηθεί το σύνολο των πράξεων που του αποδίδονται.

Δημήτρης Λιγνάδης: Αντιμέτωπος με τέταρτη καταγγελία για βιασμό

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κρατείται προσωρινά στις φυλακές της Τρίπολης, καταγγέλλεται για βιασμό από έναν 24χρονο σήμερα άνδρα, ο οποίος αυτοβούλως είχε εμφανιστεί, τον περασμένο Μάρτιο, στην ανακρίτρια που διερευνά την υπόθεση

Aντιμέτωπος και με τέταρτη καταγγελία βιασμού βρίσκεται ο προφυλακισμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης.
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κρατείται προσωρινά στις φυλακές της Τρίπολης, καταγγέλλεται για βιασμό από έναν 24χρονο σήμερα άνδρα, ο οποίος αυτοβούλως είχε εμφανιστεί, τον περασμένο Μάρτιο, στην ανακρίτρια που διερευνά την υπόθεση.

Βιάστηκε δύο φορές πριν από 7 χρόνια

Όπως είχε υποστηρίξει, βιάστηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη δύο φορές, πριν από 7 χρόνια.
Ο εισαγγελέας έστειλε την σχετική παραγγελία για να ληφθούν ανωμοτί εξηγήσεις από τον ηθοποιό στο τμήμα ασφαλείας Τριπόλεως.
Αμέσως μετά ο φάκελος θα επιστρέψει στην εισαγγελία για την αποτίμηση του συνόλου των αποδεικτικών στοιχείων, ώστε να κριθεί αν θα ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη εναντίον του και για την τέταρτη καταγγελία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline