Παρασκευή 10 Μαϊου 2024  10:29:32

Διπλά βέβαιος δηλώνει ο Αλ.Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκασθεί σε πρόωρες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έλθει πρώτο κόμμα, επικεφαλής της νέας κυβέρνησης. Κύριο

«Δημοκρατικής συνεργασίας» θα είναι η νέα διακυβέρνηση και όχι μονοκομματική. Δεν θεωρεί αυτονόητη τη θέση του ως επόμενου Πρωθυπουργού.

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει με συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός διχάζει ενώ τον κατηγορεί ότι έχει αποδυναμώσει το ΕΣΥ ενώ καταλήγει ότι στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη πάντα υπάρχει το σενάριο για πρόωρες εκλογές.. στις οποίες θα ηττηθεί.

«Ο κ. Μητσοτάκης διχάζει ενώ ο τόπος χρειάζεται ηγεσία που να πείθει και να ενώνει», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στο site www.ieidiseis και εκτιμά ότι «ο πρωθυπουργός σκέπτεται πρόωρες εκλογές για να προλάβει τη φθορά από τα αδιέξοδά του στην οικονομία».

Στο ερώτημα τι πιθανότητες δίνει στις πρόωρες εκλογές απαντά ότι οι εκλογές δεν έπαψαν ποτέ να είναι στο μυαλό του πρωθυπουργού κι αυτό είναι που συντηρεί την εκλογολογία και προσθέτει ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί τελικά να πάει σε εκλογές από τα αδιέξοδα της πολιτικής του. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Θεωρώ ότι αν δεν υπήρχε η μετάλλαξη Δ, θα ήταν πολύ μεγάλες οι πιθανότητες... Νομίζω ότι ανεξάρτητα από την πορεία της πανδημίας, οι εκλογές αυτές δε θ' αργήσουν, για λόγους που έχουν να κάνουν με το προφανές, που εγώ διαβλέπω και διαβλέπει και η κυβέρνηση: ότι η ίδια βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο κι ότι η πολιτική της δημιουργεί πάρα πολύ μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα. Συνεπώς, ο κ. Μητσοτάκης θ' αναγκαστεί να οδηγηθεί στις κάλπες εξαιτίας, επαναλαμβάνω, των αντιλαϊκών του επιλογών, εξαιτίας της εμμονικής στάσης που έχει κρατήσει σε μια σειρά από θέματα, κυρίως όμως σε θέματα οικονομικά και κοινωνικά».

-Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται εκ νέου στα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης για κυβέρνηση από τις εκλογές με απλή αναλογική: «Στα κρίσιμα λοιπόν ζητήματα που έχουμε καταθέσει σαφείς προτάσεις, περιμένουμε ν' ακούσουμε τις διαφωνίες ή τις συγκλίσεις. Εκεί θα φανεί λοιπόν αν υπάρχει περιθώριο συμφωνίας ή διαφωνίας και όχι σε γενικόλογες και αόριστες πολιτικές τοποθετήσεις».

Ακόμα θέτει ως στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτος έστω και με μία ψήφο, το βράδυ της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης για τις συνέπειες που θα έχει αυτό.. «Διότι αυτός ο συσχετισμός είναι που θ' ανοίξει το δρόμο για το σχηματισμό κυβέρνησης», σημειώνει χαρακτηριστικά. Παράλληλα τονίζει πως η κυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων θα πρέπει «να είναι πλειοψηφική, δε μπορεί να είναι μειοψηφική, πρέπει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο, να πάρει τις 151». Στο δε ερώτημα ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός απαντά με νόημα: «Συνήθως τον Πρωθυπουργό τον εκλέγει ο λαός. Ο λαός είναι αυτός που με την ετυμηγορία του υποδεικνύει στις πολιτικές δυνάμεις, ποιος πρέπει να ηγηθεί του κυβερνητικού σχήματος».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline