Κυριακή 5 Μαϊου 2024  13:52:10

Βουλευτής Αχαΐας έχει επιλέξει από το 2019 ο Αλέξης Τσίπρας, δεν πήγε επί τόπου καμία από τις πέντε ημέρες, που καιγόταν όλο ο νομός. Μια βόλτα περαστικοί σε «πυρόπληκτες περιοχές της Αχαΐας» Φ. Γεννηματά και Γ. Παπανδρέου, τοπικός βουλευτής ΚΙΝΑΛ. Κύριο

Η ίδια τακτική ουσιαστικής αποστασιοποίησης και συναγωνισμός σκληρών δηλώσεων κατά της Κυβέρνησης από Τσίπρα- Γεννηματά και στην περίπτωση της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη.

Κατά τα άλλα Τσίπρας, , Γεννηματά, Παπανδρέου δηλώνουν την προτίμησή τους στην « μεγάλη δημοκρατική περιοχή της Αχαίας» .Αυτοψία απλή στην πυρόπληκτη περιοχή της Ζήριας και όχι σε άλλες καμμένες του νομού πραγματοποιεί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος εκλέγεται στην Αχαΐα.

Οι δυο τους βρέθηκαν στο δημαρχείο του δήμου Αιγιαλείας και πραγματοποίησαν συνάντηση με τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο και τους επικεφαλής των τοπικών δημοτικών παρατάξεων. Ακολούθως θα μετέβησαν στην πυρόπληκτη περιοχή στη Ζήρια, θα συνομιλήσουν με τα μέλη της ΕΜΑΚ και στις 13:30 βρέθηκαν στο δημαρχείο Ερυμάνθου. Τίποτε περισσότερο και πολύωρο. Ο Αλέξη; Τσίπρας απών τις πυρκαγιές πέντε ημερών στην Αχαία. .

Επίσκεψη στα καμένα της Αιγιάλειας από την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ.

Επίσκεψη στην Αχαϊα πραγματοποιεί σήμερα η πρόεδρος του Κινηματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Μαζί της βρίσκεται και ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην Αχαϊα Γιώργος Παπανδρέου.

Σε δηλώσεις της στη Ζήρια, η κ. Γεννηματά τόνισε:
Η καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στις περιουσίες των πολιτών και στο περιβάλλον σε όλη τη χώρα, είναι τεράστιες. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές.

Το σύστημα πολιτικής προστασίας δοκιμάστηκε και για μια ακόμα φορά απέτυχε. Τόσο στην Αττική, όσο στην Αχαΐα και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Η Κυβέρνηση δεν διαθέτει σχέδιο πρόληψης, και άμεσης ανταπόκρισης. Είναι τραγικά καθυστερημένες οι αντιδράσεις των μηχανισμών, με αποτέλεσμα να χάνεται ο έλεγχος, όπως έγινε χαρακτηριστικά χωρίς ανέμους στη Βαρυμπόμπη.
Η επικοινωνιακή εικόνα Πρωθυπουργού και Υπουργών που αλληλοσυγχαίρονται, δεν μπορεί να κρύψει τις σοβαρές ευθύνες και τις ανεπάρκειές τους.

Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει και καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και προστασίας. Το αγνόησαν. Το επαναφέρουμε, γιατί τα προβλήματα λόγω της κλιματικής αλλαγής θα συνεχισθούν. Και δεν αντιμετωπίζονται με συγκεντρωτισμό και επικοινωνιακή διαχείριση.
Η αποκατάσταση πρέπει να προχωρήσει άμεσα.

Οι καταστροφές στα σπίτια, επιχειρήσεις, στις καλλιέργειες να αποζημιωθούν. Να υπάρξει αυστηρό σχέδιο για την αναδάσωση και το περιβάλλον. Καμία καθυστέρηση δεν είναι ανεκτή. Τέλος, εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μας στους πληγέντες και τη στήριξή μας στο ανθρώπινο δυναμικό της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, των δήμων και τους εθελοντές που έδωσαν και δίνουν μάχη, για να μας προστατεύσουν.

Τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τις πρόσφατες φωτιές στην Αχαΐα, ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, μετά το τέλος της σύσκεψης που έγινε στην Πάτρα.

14.10.2019.A. Τσίπρας: «Δεν ήταν τυχαία η επιλογή να είμαι βουλευτής Αχαΐας» – Τι είπε σε Αίγιο και Τριταία

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στους πολίτες της Ακράτας στην Αχαΐα που αποτελεί τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του.
«Θέλω να εγκαινιάσω μια νέα σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική και τους πολίτες, που είναι αυτή η αδιαμεσολάβητη σχέση μέσα απ' αυτού του είδους τις συγκεντρώσεις. Και θέλω να σας καλέσω ως συνοδοιπόρους σε αυτή την πορεία», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του προς τους πολίτες, στην Ακράτα Αχαΐας, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του για τη διεύρυνση του κόμματος.

«Αισθάνομαι πολύ οικεία γιατί έρχομαι στην εκλογική μου περιφέρεια», είπε, προσθέτοντας ότι «δεν ήταν τυχαία η επιλογή να είμαι βουλευτής Αχαΐας» και πως επέλεξε «έναν νομό και μια περιφέρεια, που, ό,τι και να συμβεί σε αυτό τον τόπο, είναι ένα δημοκρατικό κάστρο. Με βαθιές ρίζες και παραδόσεις στους αγώνες του λαού μας, στους αγώνες για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι έχει στόχο: «Να συστοιχίσουμε τον κόσμο που στήριξε σε πολύ δύσκολες στιγμές την προσπάθειά μας με ένα κόμμα το οποίο ήταν του 4% και σήμερα είναι στο 32%», ένα κόμμα, όπως είπε, που «επιθυμεί να ανοίξει τις πόρτες του στον απλό δημοκρατικό κόσμο για να αποτελέσει τον κορμό της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης στην πατρίδα μας».

Το εγχείρημα είναι δύσκολο, είπε, τονίζοντας, όμως, ότι: «η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για όσους θέλουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της κοινωνίας, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας και να παλεύουμε μαζί τους».

«Άκουσα ότι με προσφωνήσατε με έναν ιδιαίτερα τιμητικό όρο. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο δεν είναι να λέτε ότι εγώ είμαι αυτός που ηγήθηκα της προσπάθειας να βγει η χώρα από τα μνημόνια», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το ζητούμενο για τον ίδιο είναι να μπορεί να βάζει «ένα λιθαράκι με όλους εσάς στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε αυτός ο τόπος να κυβερνηθεί με δικαιοσύνη».

......Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη «μακρά πορεία συνομιλίας με τον λαό» που αρχίζει, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ, λέγοντας ότι «μόλις μέσα σε 100 μέρες από τη νέα διακυβέρνηση, έχουν αρχίσει να διαψεύδονται οι μεγάλες προσδοκίες που δημιούργησαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι πριν από τις εκλογές».
Όπως είπε, το λεγόμενο επιτελικό κράτος της Δεξιάς κοστίζει πάνω από 40 εκατ. ευρώ στον ελληνικό λαό, ενώ «οι υποσχέσεις περί ανάπτυξης 4% και μείωσης των πλεονασμάτων πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων από την επόμενη μέρα».

................Καταλήγοντας, τόνισε ότι θέλει να εγκαινιάσει «μια νέα σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική και τους πολίτες, που είναι αυτή η αδιαμεσολάβητη σχέση μέσα απ' αυτού του είδους τις συγκεντρώσεις. Και θέλω, τέλος, να σας καλέσω ως συνοδοιπόρους σε αυτή την πορεία». Και πρόσθεσε: «Γνωρίζω ότι στις μέρες μας η κομματική ένταξη δεν είναι τόσο δημοφιλής. Όμως, εμείς ξεκινάμε σήμερα ένα εγχείρημα να δημιουργήσουμε το κόμμα της νέας εποχής, όχι το κόμμα που σε τραβάει από το μανίκι, ούτε το κόμμα στο οποίο έμπαιναν παλιά κάποιοι μέσα προκειμένου να προσδοκούν την επόμενη μέρα κάποιο διορισμό. Πάνε αυτές οι εποχές. Αλλά το κόμμα εκείνο που συλλογικά και δημοκρατικά και συμμετοχικά θα λειτουργεί και θα μπορεί να ανατροφοδοτεί την ηγεσία με γνώση και με εφόδια προκειμένου να ακολουθήσει μια πολιτική που θα κάνει καλύτερη τη ζωή μας».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline