Κυριακή 5 Μαϊου 2024  22:05:40

Μαύρος προφήτης και πάλι ο βουλευτής-μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος: Έρχεται νέο κύμα καύσωνα από Δευτέρα 9 Αυγούστου. Με πάνω από τους 40 βαθμούς. Κύριο

Θα έχουμε νέες ζεστές ημέρες μέχρι το Δεκαπενταύγουτο.

-Μια μικρή ανάσα από τις συνθήκες ακραίου καύσωνα αναμένεται να πάρουμε το Σαββατοκύριακο. Μόνο ως προσωρινή διακοπή .Ωστόσο, η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει και πάλι πάνω από τους 40 βαθμούς την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο- βουλευτή Γιάννη Καλλιάνο. Υπερβολικό κάποτε αλλά πάντα αξιόπιστο και έγκυρο στις προβλέψεις του, Θα ξαναζήσουμε νέο καύσωνα την ερχόμενη εβδομάδα, ολίγον μικρότερο όμως .

Μιλώντας στο iefimerida.gr, ο κύριος Καλλιάνος επεσήμανε πως οι συνθήκες ακραίου καύσωνα θα εξακολουθήσουν Τετάρτη κι Πέμπτη, οπότε και αναμένονται θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν και πάλι τους 45 βαθμούς.

Με ένα μικρό διάλειμμα το Σαββατοκύριακο, οπότε οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν στους 36-37 βαθμούς (μέγιστες) στη χώρα - κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα - θα ενσκήψει νέος καύσωνας με μέγιστες 40-42 βαθμούς κελσίου. «Πρόκειται για μια φυσιολογική θερμή εισβολή του Αυγούστου» διευκρινίζει ο κ. Καλλιάνος και σε άλλες δηλώσεις του.

Ο μετεωρολόγος είχε κάνει λόγο την περασμένη εβδομάδα για «ιστορικό καιρικό φαινόμενο», αναφορικά με τον παρατεταμένο καύσωνα που βιώνουμε αυτές τις ημέρες.

Άλλωστε, νωρίτερα η Πολιτική Προστασία εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία σχεδόν όλη η χώρα θα βρίσκεται σε επίπεδο 5, εξαιρετικά υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, εξαιτίας του ακραίου καύσωνα.

Από την Πέμπτη, σύμφωνα με τον Γ. Καλλιάνο, η θερμοκρασία θα σημειώσει περιορισμένη πτώση, παραμένοντας ωστόσο στους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου, μια τάση που θα διατηρηθεί και την Παρασκευή. Το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει την Πέμπτη ως και 42 βαθμούς στα κεντρικά και νότια, ενώ την Παρασκευή η υψηλότερη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40 βαθμούς.

Ανάσα δροσιάς το Σαββατοκύριακο

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο. Οι μέγιστες τιμές αναμένεται να φτάσουν τους 36 με 37 βαθμούς, σημαντικά χαμηλότερα από την θερμοκρασία που καταγράφεται τις τελευταίες δύο ημέρες.

Ο ΝΕΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας από την επόμενη εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, ένα νέο κύμα καύσωνα προβλέπεται για την Δευτέρα και ως την Τετάρτη.

Ο Γιάννης Καλλιάνος ωστόσο προειδοποιεί πως αυτό δεν θα είναι ακραίο, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να φτάνουν τους 40 με 42 βαθμούς κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας. Ο κ. Καλλιάνος κάνει μάλιστα λόγο για μια φυσιολογική θερμή εισβολή στα μέσα του Αυγούστου.

Καιρός - Καύσωνας: Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για ζέστη μέχρι τα μέσα Αυγούστου

Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος αναλύει τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και προειδοποιεί για ένα πολύ ζεστό Αύγουστο, ίσως τον πιο θερμό καλοκαιρινό μήνα των τελευταίων δεκαετιών!

Όπως εξηγεί:

«Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ο καιρός θα είναι πάρα πολύ ζεστός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τρίτη,Τετάρτη και Πέμπτη αναμένονται οι πιο δύσκολες ημέρες του καύσωνα, με τον υδράργυρο να φτάνει στους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου στις περιοχές της ηπειρωτικής χώρας», δηλώνει στο protothema ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline