Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  21:17:10

Στο πειθαρχικό εφοριακοί για τις κλειστές πόρτες και τα κατεβασμένα τηλέφωνα σε ΔΟΥ. Γενική τακτική οι καμπάνες σε ασυνείδητους υπαλλήλους. Κύριο

Τα προηγούμενα φαινόμενα με κυρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και στην Αστυνομία.

1.Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο στέλνει ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, εφοριακούς υπαλλήλους ύστερα απο καταγγελίες για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ, ο κ. Πιτσιλής ενημερώθηκε ότι στην ΔΟΥ Χολαργού, οι πολίτες βρήκαν πόρτες κλειστές, ώρα 11 πμ το πρωί. Διέταξε αμέσως πειθαρχική έρευνα για την καταγγελία, όπως και για το γεγονός ότι στην ίδια εφορία, τα τηλέφωνα δεν λειτουργούν, όταν καλούν οι φορολογούμενοι.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες – πέραν της πειθαρχικής – διενεργείται και άλλη έρευνα, για να διαπιστωθεί αν και σε ποια έκταση υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις «υπολειτουργίας» υπηρεσιών της ΑΑΔΕ.

2.Ο Χατζηδάκης βρήκε σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ μόνο 21 από τους 35 υπαλλήλους.

Απροειδοποίητη επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Εργασίαςκ. Κωστής Χατζηδάκης στον ΕΦΚΑ Αγίας Παρασκευής με τον διοικητή του Οργανισμού Παναγιώτη Δουφεξή και τον υποδιοικητή Νίκο Παγώνη. Προηγουμένως είχε επισκεφτεί το βασικό κέντρο έκδοσης συντάξεων στην Αθήνα και τα ΚΕΠΑ στην Πειραιώς. Είχε προηγηθεί η διαθεσιμότητα αρμόδιων υπαλλήλων για εξοργιστικές περιπτώσεις καθυστερήσεων στην έκδοση συντάξεων.

Εκεί ο Υπουργός βρήκε παρόντες από τους 35 υπαλλήλους μόνο τους 21 κάτι που όπως φαίνεται τον απογοήτευσε: "Σημείωσα άλλωστε σήμερα ότι από τους 35 υπαλλήλους του υποκαταστήματος ήταν εκεί 21, παρότι βεβαίως υπήρχαν ασθένειες και άδειες. Μπορεί όλα να ήταν τυπικά εντάξει, αλλά δεν σας κρύβω ότι θα περίμενα περισσότερους παρόντες".

O Υπουργός αναφέρεται και σε άλλα "αγκάθια" όπως την ψηφιοποίηση των αρχείων, την αύξηση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και την τηλεφωνική εξυπηρέτηση.

"Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα (παρουσία και τηλεφωνική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων) δεν θα μείνουμε φυσικά απαθείς. Ο διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής έχει αποστείλει ήδη σχετική επιστολή ζητώντας να γίνει το αυτονόητο: Να ανταποκρίνονται οι υπηρεσίες στις τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών. Πέρα από αυτό, ετοιμάζουμε ένα μεγάλο ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου και όλων των εποπτευόμενων οργανισμών, όπως είναι ο ΕΦΚΑ, με 24ωρη λειτουργία και δωρεάν κλήσεις των πολιτών, για να υπάρχει σύντομα μια συνεχής, αναβαθμισμένη και επαγγελματική εξυπηρέτηση. Με κατάλληλη σύνδεση του τηλεφωνικού κέντρου με τις επιμέρους υπηρεσίες για την αναζήτησή πληροφορίας. Μέσα στο καλοκαίρι όλο αυτό θα γίνει πράξη!

Όσοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους να ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντι. Διότι εκτός των άλλων βλάπτουν και την εικόνα της μεγάλης πλειονότητας των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ που, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Χρήσιμο είναι να θυμόμαστε όλοι ότι ο ΕΦΚΑ κάνει κοινωνική πολιτική. Πρέπει, λοιπόν, όχι μόνο η Κυβέρνηση αλλά και όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί να μην το ξεχνάμε ούτε για ένα δευτερόλεπτο.

Γνωρίζω τις αντίξοες συνθήκες δουλειάς και προσπαθούμε να τις εκσυγχρονίσουμε. Γνωρίζω επίσης τις όποιες οικονομικές δυσκολίες. Εξίσου όμως γνωρίζω και υπογραμμίζω ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες παρά πολλοί υπάλληλοι του ΕΦΚΑ κάνουν σωστά τη δουλειά τους απέναντι στους ασφαλισμένους. Καλώ και τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο".

3. Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που είχαν αγνοήσει τις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία

«Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα»
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι δύο αστυνομικοί που, σύμφωνα με όσα αναφέρει γειτόνισσα του θύματος στη Δάφνη, αγνόησαν την καταγγελία της για ενδοοικογενειακή βία στις 11 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία.

Σχετικά με τις καταγγελίες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη σημειώνονται τα ακόλουθα:

Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας.
Παράλληλα, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών.
Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline