Δευτέρα 6 Μαϊου 2024  19:34:42

Δεκτό το αίτημα Μητσοτάκη προσωπικά από τον Βλ. Πούτιν: Δύο θηριώδη Ilyushin και δύο ελικόπτερα αποστέλλει η Ρωσία στην Ελλάδα για τις πυρκαγιές. Κύριο

Πρόταση Μενέντεζ στο STATE DEPARTEMENT για έκτακτη ενίσχυση της Ελλάδος με αντιπυρικά ελικόπτερα.

Δύο αεροσκάφη Ilyushin Il-76 και δύο ελικόπτερα Mil Mi-8 αποστέλλει η Μόσχα στην Ελλάδα.
Η συμφωνία για την περαιτέρω ενίσχυση της χ έκλεισε κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρώσο ομόλογό του Μιχαήλ Μισούστιν, ενώ οι λεπτομέρειες οριστικοποιήθηκαν σε επικοινωνία του αν. υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών, Βιτάλι Σαβέλιεφ. Το ένα από τα δύο θηριώδη αεροσκάφη θα είναι μόνιμα σταθευμένο στην Αθήνα και το άλλο στη Θεσσαλονίκη.

Ήδη από τις αρχές Ιουλίου την άφιξη στην Ελλάδα του ρωσικού αμφίβιου πυροσβεστικού αεροσκάφους Beriev-200 (Βe-200ChS) και την επικείμενη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών ανακοίνωσε η ρωσική κρατική εταιρεία Rostec (Ρωσικές Τεχνολογίες).

Το σχετικό συμφωνητικό υπεγράφη στην Αθήνα μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ρωσικής εταιρείας PAO Ilyushin, με τη συνδρομή του Γραφείου Αθηνών της Rostec, ενώ οι σχετικές διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Μάρτιο μεταξύ του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Rostec, Βλαντίμιρ Αρτιακόφ,. Η μέχρι τώρα συμβολή του ρωσικού πυροσβεστικού στην κατάσβεση υπήρξε σημαντική, με ενθουσιώδη σχόλια.

«Με απόφαση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το αίτημα για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία, που μετέφεραν το μεσημέρι της Δευτέρας χθες ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας στους Ρώσους ομολόγους τους έγινε δεκτό. Η ανταπόκριση θα είναι άμεση» είχε αναφέρει νωρίτερα σε tweet της η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Με απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν έγινε δεκτό το αίτημα του πρωθυπουργού για ενίσχυση σε μέσα πυρόσβεσης - Τα «ιπτάμενα ρωσικά τάνκερ» μεταφέρουν έως 44 τόνους νερό
Με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, κάνει γνωστό πως με απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το αίτημα της Ελλάδας για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία, έγινε δεκτό.

Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ομόλογό του Μιχαήλ Μισούστιν.
«Η ανταπόκριση θα είναι άμεση» καταλήγει η ανακοίνωση της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία αποφάσισε να συνδράμει τις δυνάμεις αντιμετώπισης των καταστροφικών πυρκαϊών στην Ελλάδα με την άμεση αποστολή δύο αεροσκαφών IL-76 και δύο ελικοπτέρων Mi-8.
Τα δύο ελικόπτερα θα μεταφέρει στην Ελλάδα ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος An-124.

Αξίζει να σημειωθεί ότι α μεγαθήρια αεροσκάφη τύπου Ilyushin Il-76, από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, αποκαλούνται ιπτάμενα τάνκερ, καθώς μεταφέρουν στα πύρινα μέτωπα έως 44 τόνους νερό.

Russian Embassy in Greece
2 ώρες πριν
✈️ Με απόφαση του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το αίτημα για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία, που μετέφεραν πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Κ.Μητσοτακης και ο ΥΠΕΞ Ν.Δενδιας στους Ρώσους ομολόγους τους, έγινε δεκτό.
Η ανταπόκριση θα είναι άμεση.

Φωτιές – Επιστολή του Μενέντεζ για επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα

Επιστολή του στον αμερικανό υπουργό Άμυνας, Λόιντ Όστιν

Οεπικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ, με επιστολή του στον υπουργό Άμυνας, Λόιντ Όστιν, ζητά από τις αμερικανικές αρχές να προσφέρουν επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα που επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα.
«Η Ελλάδα είναι στενός και πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Καλώ τη Διοίκηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον λαό της Ελλάδας σε μια ώρα ανάγκης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μενέντεζ.

Παράλληλα, ο γερουσιαστής εκφράζει την ικανοποίησή του για τη διάθεση ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους, στην υπηρεσία των ελληνικών προσπαθειών, όπως ανακοινώθηκε τις περασμένες ημέρες.
«Οι προσπάθειες αυτές έσωσαν ζωές και καλώ το υπουργείο να εκπληρώσει επιπλέον αιτήματα βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων και ελικοπτέρων» σημειώνει, επίσης, ο γερουσιαστής.

H επιστολή του

epistoli

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline