Σάββατο 4 Μαϊου 2024  23:56:24

Οκτώ αποχωρήσεις- μετακινήσεις υπουργών, που θα κρίνουν την κύρια πλευρά του ανασχηματισμού: Χρυσοχοίδης, Γεραπετρίτης, Κικίλιας, Τσιάρας, Μενδώνη, Γεωργιάδης, Σταϊκουρας, Κύριο

Ανασχηματισμός (μη δομικός, μη σαρωτικός, ολιγομελής) με δύο ερωτηματικά: εάν θα υπουργοποιηθούν «νέοι πασόκοι» ή θα αξιοποιηθούν εφεδρείες της ΝΔ: Αβραμόπουλος, Κεφαλογιάννης, Ρουσσόπουλος, Στυλιανίδης, Τζαβάρας, Κεδίκολγου, Καραγκούνης, Καιρίδης κα.

Εκτός από το θέμα των πυρκαγιών οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσουν τις αποφάσεις του πρωθυπουργού για τις κυβερνητικές αλλαγές, θα σταθμιστούν και άλλοι παράγοντες που επηρέασαν σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας.
Στο πλαίσιο αυτό, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας θα μείνουν στα ίδια χέρια ενώ αντίστοιχο είναι το ερώτημα και για το αν θα υπάρξουν μετακινήσεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», κεντρικό πρόσωπο του ανασχηματισμού είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και πρώτο στη λίστα των επερχόμενων αλλαγών τοποθετείται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Κλειδιά του ανασχηματισμού

Οσο και αν αξιόπιστες πηγές τονίζουν ότι στόχος των πρωθυπουργικών αποφάσεων δεν θα είναι να εστιάσουν αποκλειστικά στο θέμα των πυρκαγιών, η ηγεσία της Κατεχάκη πρόκειται να ανοίξει τον «χορό» των αλλαγών, πυροδοτώντας αναπόφευκτα μια σειρά από... καραμπόλες προσώπων, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Η παραμονή του Χρυσοχοϊδη στο εν λόγω υπουργείο είναι για τους περισσότερους αμφίβολη, όμως κάθε εκτίμηση θεωρείται επισφαλής και μένει να φανεί στις επίσημες ανακοινώσεις, αν τυχόν αποχώρηση του υπουργού από το Προστασίας του Πολίτη σηματοδοτήσει και την έξοδό του από την κυβέρνηση ή αν προκύψει αλλαγή χαρτοφυλακίου – ενδεχομένως προς το Ναυτιλίας ή το Δικαιοσύνης, όπως αναφέρουν κάποιοι παρασκηνιακοί ψίθυροι, που δύσκολα επιβεβαιώνονται.

Στα υπουργεία-κλειδιά του ανασχηματισμού περιλαμβάνονται το Υγείας, με αυξημένη την πιθανότητα να αλλάξει πόστο ο Βασίλης Κικίλιας, το Δικαιοσύνης με έντονα σενάρια μετακίνησης για τον Κώστα Τσιάρα, το Τουρισμού και το Ναυτιλίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline