Κυριακή 5 Μαϊου 2024  06:06:34

Χαρμάνι και πάλι σε Σύνταγμα- Θεσσαλονίκη αναρχικών, αντιεξουσιαστών, θρησκόληπτων, χρυσαυγιτών, φανατικών των άκρων και -σε κοινό μέτωπο κατά των εμβολιασμών. Κύριο

Ομάδες και κινήσεις ετερόκλιτες με ξεχωριστές πολιτικές φιλοδοξίες επιρροής-ρόλου λόγω απλής αναλογικής. Για μία "ετερόκλητη σύνθεση", όπως παλαιότερα κατά του πολιτικού κόσμου πριν το 2015 στο Σύνταγμα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ετερόκλιτη και χωρίς αρχές, έκανε λόγο σχολιάζοντας το συλλαλητήριο κατά του εμβολιασμού στο Σύνταγμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου.

Η συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα που σημαδεύτηκε από επεισόδια επαναφέρει και την πολιτική αντιπαράθεση σχετικά με την... ιδεολογική ταυτότητα όσων αντιδρούν στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Και αυτό καθώς ναι μεν ήταν σαφής η παρουσία της άκρας δεξιάς στο συλλαλητήριο, φανατικών κάθε είδους, καθώς και ακραίων θρησκευτικών ομάδων, αλλά σύμφωνα με το αφήγημα κυβερνητικών στελεχών όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης οι αντιεμβολιαστές είναι κατά βάση αριστεροί.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα συλλαλητήρια κατά του εμβολιασμού υποκινεί η αριστερά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για "μία ετερόκλητη σύνθεση ανθρώπων, με διάφορες αντιλήψεις για τη ζωή και την επιστήμη" και υποστήριξε ότι συνυπήρξαν με κάποιους άλλους "που κάθε φορά δε διστάζουν να διαδηλώσουν με έμπρακτο τρόπο με επεισόδια κατά της αστικής δημοκρατίας".

Με τον τρόπο αυτό ευσχήμως απέφυγε να κατηγοριοποιήσει ως άκρα δεξιά τους διαδηλωτές, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι στις συγκεντρώσεις αυτές υπάρχουν και ακροαριστερά στοιχεία.

Χαρμάνι και πάλι σε Σύνταγμα- Θεσσαλονίκη αναρχικών, αντιεξουσιαστών, θρησκόληπτων, χρυσαυγιτών, φανατικών των άκρων κα.-σε κοινό μέτωπο κατά των εμβολιασμών.

- Ομάδες και κινήσεις ετερόκλιτες με ξεχωριστές πολιτικές φιλοδοξίες επιρροής-ρόλου λόγω απλής αναλογικής.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι το μεγαλείο της Δημοκρατίας είναι πως όλοι μπορούν να διαδηλώνουν για τις απόψεις τους, "ακόμη και εάν αυτές είναι έτη φωτός μακριά από το 2021, μίας χώρας ευρωπαϊκής όπως η Ελλάδα". Ξεκαθάρισε όμως ότι αυτές οι απόψεις δεν μπορεί να καθορίζουν τον τρόπο αντιμετώπισης σοβαρών ζητημάτων για τη δημόσια υγεία και πως δεν θα δίνουν τον τόνο της συζήτησης για τον αναγκαίο εμβολιασμό.

Εκτίμησε εξάλλου ότι δίπλα στους αντιεμβολιαστές υπάρχουν ενδεχομένως και συμπολίτες μας που έχουν αμφιβολίες, τους οποίους κάλεσε να ανοίξουν τα μάτια και τα αυτιά τους στους σοβαρούς επιστήμονες και φορείς και να προστρέξουν στα στοιχεία, στους ειδικούς και τα επιστημονικά δεδομένα.

Ο κ. Οικονόμου άφησε τέλος αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για δεύτερες σκέψεις στο ζήτημα του εμβολιασμού. "Εδώ που βρισκόμαστε πρέπει όλοι, χωρίς αστερίσκους, να ζητήσουμε να στηριχθεί το πρόγραμμα Ελευθερία και να το κάνουμε αυτό με ειλικρίνεια, χωρίς δεύτερες σκέψεις και χωρίς να κρύβουμε κάτω από το χαλί κραυγαλέες αντιφάσεις, που η πραγματικότητα είναι ότι έκαναν πάρα πολύ μεγάλη ζημιά"

Οι αντιεμβολιαστές στο Σύνταγμα: Με σταυρούς, εικόνες της Παναγίας και βιβλία της χούντας

Έτσι, στην πλατεία Συντάγματος αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε εν μέσω πανδημίας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί κατά της «υγειονομικής δικτατορίας», κρατώντας ωστόσο στα χέρια βιβλία του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου που ηγήθηκε του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου.

Την ώρα λοιπόν που η μετάλλαξη «Δ» επελαύνει, οι αντιεμβολιαστές συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα επιβεβαιώνοντας ότι είναι και αρνητές του ιού, αφού μάσκες και αποστάσεις έκαναν φτερά, με το «σόου» να ολοκληρώνεται με επεισόδια, δακρυγόνα και την «Αύρα» της ΕΛ.ΑΣ. να προσπαθεί να τους απωθήσει μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Το «παρών» στην συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών έδωσαν αρκετοί ακροδεξιοί και υποστηρικτές του κόμματος «Έλληνες» του καταδικασμένου για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline