Κυριακή 5 Μαϊου 2024  14:42:59

Απέξω πάλι, όλος ο πλούσιος πάγκος των υπουργήσιμων επώνυμων της παράταξης. Αβραμόπουλος, Κεφαλογιάννης, Ρουσσόπουλος, Στυλιανίδης, Τζαβάρας, Καιρίδης, Κακλαμάνης, Μπακογιάννη, Βρούτσης, Γκιουλέκας, Γιαννάκου, Κουμουτσάκος. Κύριο

Απευθείας αλλά κακότυχο άνοιγμα για συναινετική διακυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ και τερματισμός στις συνεχείς υπουργοποιήσεις «πασόκων με πολύχρονη θητεία», εκτός του επανελθόντος Π. Θεοδωρικάκου τώρα επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας και επί δεκαετίες επικεφαλής της ΚΝΕ και άμεσου συνεργάτη του Κώστα Λαλιώτη, του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ και της Χαριλάου Τρικούπη.

1.Πολύ περιορισμένες και όχι οι περισσότερο αναγκαίες είναι οι αποχωρήσεις και οι μετακινήσεις υπουργών-υφυπουργών στο νέο κυβερνητικό σχήμα μετά τον κακότυχο ανασχηματισμό που αποφάσισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Την «έξοδο» από το κυβερνητικό σχήμα μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού σήμερα το πρωί από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου είδαν ηχηρά ονόματα της κυβέρνησης.

Εκτός κυβέρνησης έμειναν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (υπ. Προστασίας του Πολίτη) και Χάρης Θεοχάρης (υπ. Τουρισμού). Έτσι τη θέση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος ενώ τη θέση του Υπουργού Τουρισμού αναλαμβάνει ο Βασίλης Κικίλιας.
Επίσης, η θέση του υφυπουργού Οικονομικών, αρμοδίου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, καταργείται, με τον Γιώργο Ζαββό να μένει επίσης εκτός κυβέρνησης. Ωστόσο οι βαθύτερες αιτίες είναι άλλες, όπως αναλύουμε σε ειδικό δημοσίευμα.

2.Απέξω έμεινε πάλι, όλος ο πλούσιος πάγκος των υπουργήσιμων επώνυμων της παράταξης. Τουλάχιστον ορισμένοι. Αβραμόπουλος, Κεφαλογιάννης, Ρουσσόπουλος, Στυλιανίδης, Τζαβάρας, Καιρίδης, Κακλαμάνης, Μπακογιάννη,Βρούτσης, Γκιουλέκας,Γιαννάκου, Κουμουτσάκος.

- Απευθείας αλλά κακότυχο άνοιγμα, λόγω Αποστολάκη, για συναινετική διακυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ και τερματισμός στις συνεχείς υπουργοποιήσεις «πασόκων με πολύχρονη θητεία», εκτός του επανελθόντος Π. Θεοδωρικάκου τώρα επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας και επί δεκαετίες επικεφαλής της ΚΝΕ και άμεσου συνεργάτη του Κώστα Λαλιώτη, του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ και της Χαριλάου Τρικούπη.

3.ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΔΙΚΟ

το πλαίσιο αυτό ο τέως πια υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ουσιαστικά αποπέμπεται από την κυβέρνηση ενώ η αλλαγή αυτή συνοδεύεται και με αλλαγές στη δομή του υπουργείου καθώς το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων αναβαθμίζεται σε υπουργείο και ο τέως πια αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς μετατίθεται σε άλλη θέση.
Στην πραγματικότητα με τον ανασχηματισμό αυτό πραγματοποιούνται ριζικές αλλαγές στο υπουργείο το οποίο διαχειρίστηκε την κρίση που είχε και τις πιο σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην εικόνα της κυβέρνησης αυτή τη διετία και ουσιαστικά συνοδεύουν τη συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα λάθη που έγιναν στη διαχείριση των πυρκαγιών του Αυγούστου.

«Συνιστάται Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με τις αρμοδιότητες του έως σήμερα Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, περιλαμβανομένης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τη θέση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο απερχόμενος υπουργός Χάρης Θεοχάρης, που όπως λέγεται είναι εκτός κυβέρνησης λόγω «καραμπόλας» διαχειρίστηκε από τις αρχές του 2020, μία πρωτοφανή τουριστική κρίση, σαν απότοκο μιας επιδημιολογικής κρίσης που ανάλογη δεν έχει αντιμετωπίσει ο πλανήτης και όχι μόνο η χώρα μας και αιφνιδίασε τους πάντες. Την φετινή χρονιά γενική πάντως είναι η αίσθηση μεταξύ των παραγόντων του τουρισμού, ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της κατάστασης και όπως λέγεται χαρακτηριστικά από ορισμένες πλευρές, ένα μέρος των τουριστών που επισκέφθηκαν φέτος της χώρα μας, μιας χρονιά ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού, τους «έφερε» στην Ελλάδα ο Υπουργός και ειδικότερα οι διακρατικές συμφωνίες που υπεγράφησαν στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς και τις αρχές της φετινής.

Υφυπουργός για τον απόδημο Ελληνισμό αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης στη θέση του Κώστα Βλάση. Υφυπουργός Άμυνας αναλαμβάνει ο Νίκος Χαρδαλιάς στη θέση του Αλκιβιάδη Στεφανή.

Από το κυβερνητικό σχήμα αποχωρεί και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης αφού τη θέση του στο υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει η Ασημίνα Γκάγκα. Επιπλέον τη θέση του Γιάννη Κεφαλογιάννη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναλαμβάνει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος (Υφυπουργός για θέματα μεταφορών).
Από την κυβέρνηση αποχωρεί και η Φωτεινή Αραμπατζή αφού τη θέση της στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου( υφυπουργός για την αλιευτική πολιτική).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline