Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  01:58:06

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπάτησε τους συνταξιούχους όπως και τη μεσαία τάξη

«Στην παρουσία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ δεν ακούστηκε η λέξη συνταξιούχος», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση.


«Είναι μία κοινωνική κατηγορία που εξαπατήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη όπως και η μεσαία τάξη. Είχε πει προεκλογικά ότι θα διατηρούσε τη δική μας 13η σύνταξη. Και όχι μόνο το αθέτησε αλλά αυτό το ένα δισ. το δίνει στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης με προοπτική μάλιστα να έχουμε 70 δισ. μαύρη τρύπα στο μέλλον. Ο κ. Μητσοτάκης εξαπάτησε τους συνταξιούχους. Εμείς μειώσαμε κατά 70% τις εκκρεμείς συντάξεις. Από τις 120.000 εκκρεμείς συντάξεις ξαναπήγαμε στις 400.000. Αυτό συνέβη γιατί ο κ. Μητσοτάκης σταμάτησε το πρόγραμμα των 1.000 επιστημόνων που εργάζονταν για την απόδοση των εκκρεμών συντάξεων. Ως λύση η κυβέρνηση βρίσκει να βάλλει ιδιώτες, λογιστές και δικηγόρους με χρήματα των δικαιούχων.... Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάργησε την εισφορά αλληλεγγύης στους συνταξιούχους» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσέθεσε:

«Ελπίζω οι συνταξιούχοι να αντιληφθούν πόσο τους εξαπάτησε και πόσο δεδομένους τους θεωρεί. Εγώ τους καλώ να κρίνουν και να συγκρίνουν τι κάναμε εμείς και τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης και να διεκδικήσουν».

Και τα κόμματα και οι άνθρωποι αν δεν αλλάζουν γίνονται μνημεία του εαυτού τους
«Και τα κόμματα και οι άνθρωποι αν δεν αλλάζουν γίνονται μνημεία του εαυτού τους, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι κόμμα που διαρκώς εξελίσσεται», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «είναι ένα κόμμα σε κίνηση και σε ό,τι με αφορά δεν θέλω να είμαι μνημείο του εαυτού μου», αναφέροντας ότι από την παρουσία του στην πολιτική ζωή σε κεντρικές θέσεις έχει σήμερα συσσωρευμένη πείρα και γερό στομάχι.

«Κατανοώ ότι αυτό που είναι αναγκαίο αν θες να είσαι χρήσιμος απέναντι στους πολίτες είναι να βρεις τις μέγιστες δυνατότητες για να εξυπηρετείς τα συμφέροντά τους. Αυτό μπορεί να έρθει μέσα από την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για συγκεκριμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης και μέσα από την ανάδειξη προσώπων μέσα από τους κοινωνικούς χώρους, ανάμειξη και πάντρεμα ιδεών και προσώπων» προσέθεσε.

Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε θεματικές προγραμματικές παρουσιάσεις, όπου δεν ήταν μόνος του, αλλά πλαισιωμένος από καταξιωμένα και νέα πρόσωπα. «Η παρουσία νέων προσώπων δεν σημαίνει ότι θα έρθουν να βγάλουν από το κάδρο πρόσωπα καταξιωμένα που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία του κόμματος», είπε, τονίζοντας ότι στόχος είναι το πάντρεμα και η ισορροπία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline