Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  01:27:57

Μετά το καταιονισμό 55 εξαγγελιών στη ΔΕΘ, ξεχωρίζουν οι έξη μεγάλοι επιθετικοί στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ: κατάργηση νόμων Κεραμέως- Χατζηδάκη, κατώτερος μισθός 800 ευρώ, νέο ΕΣΥ μεσαία τάξη, πιλοτικό 35ωρο, επίθεση στον συγκεντρωτισμό Μαξίμου. Κύριο

Μέσα στον καταιονισμό 55 εξαγγελιών στη ΔΕΘ, οι οποίες κρίθηκαν πολλές και χωρίς κοστολόγηση, με πολλές μειώσεις φόρων και ξεχωρίζουν οι έξη μεγάλοι επιθετικοί στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτούς θα ασκήσει την αντιπολιτευτική του τακτική του επόμενους μήνες, μαζί με τα οικονομικά και τα εθνικά θέματα. Είναι οι κύριοι στόχοι : κατάργηση νόμων Κεραμέως- Χατζηδάκη, κατώτερος μισθός 800 ευρώ, νέο ΕΣΥ μεσαία τάξη, πιλοτικό 35ωρο, επίθεση στον συγκεντρωτισμό Μαξίμου.

NΕΟ ΕΣΥ

Ο κ. Τσίπρας ανέδειξε τη σημασία που έχει για το Εθνικό Σύστημα Υγείας η σημαντική αύξηση πόρων, οι προσλήψεις υγειονομικών, ο τριπλασιασμός των δομών ΤΟΜΥ, το δίκτυο ολοκληρωμένης κατ' οίκον φροντίδας κ.ά.

Μοντέλο διοίκησης, τέλος Μαξίμου

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μπει ένα τέλος στο κομματικό και πελατειακό κράτος και να αντικατασταθεί από ένα αποτελεσματικό και δημοκρατικό σύστημα. Όπως τόνισε, τη θέση του αποτυχημένου επιτελικού κράτους και της πολυδάπανης προεδρίας της κυβέρνησης παίρνουν δομές με έμφαση στη διαλειτουργικότητα, την αξιοκρατία, τη συνέχεια και τη διακομματική συναίνεση σε κρίσιμες θεματικές. Δημιουργία ενός λιτού και λειτουργικού σχήματος στο Γραφείο του Πρωθυπουργού με task force που θα σχεδιάζει και θα παρακολουθεί κρίσιμες εθνικές πολιτικές· για τη νέα γενιά, την κλιματική κρίση, την καινοτομία, τις ανισότητες, το δημογραφικό πρόβλημα. Οι ομάδες αυτές θα βάζουν στόχους τετραετίας.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Προσλήψεις εκπαιδευτικών και πανεπιστημιακών, αύξηση των δαπανών, αναβάθμιση του απολυτηρίου του Λυκείου και τομές για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κατάργηση νόμων Ν.Κεραμέως για όλη την Παιδεία και της αστυνομίας στα ΑΕΙ..

ΕΡΓΑΣΙΑ

Στο επίκεντρο του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρίσκεται –όπως έγινε σαφές– η νέα γενιά με μια σειρά από παρεμβάσεις. Ανάμεσα σε αυτές και η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Πολύ σημαντική θεωρούν στην Κουμουνδούρου την πιλοτική εφαρμογή του 35ωρου –χωρίς μείωση αποδοχών– με κίνητρα για τις επιχειρήσεις που θα το εφαρμόσουν, καθώς και ένα γενναίο πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχόλησης χιλιάδων νέων επιστημόνων με αυξημένες αμοιβές. Κατάργηση νόμου Χατζηδάκη για μισθωτή και ελεύθερη εργασία.

=Εκτός από την Κουμουνδούρου και στα πηγαδάκια της ΔΕΘ κυριάρχησε η εκτίμηση που έχει κάνει ο Αλέξης Τσίπρας για εκλογές την άνοιξη του 2022. Την αποδόμηση των μέτρων που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη συνδυάζουν με την εκτίμηση πως του χρόνου δεν θα είναι σε θέση να προχωρήσει σε ανάλογες εξαγγελίες. Ο τέως πρωθυπουργός επεσήμανε στην ομιλία του την ανάγκη να υπάρξουν μεγάλες τομές και υπερβάσεις που θα βάλουν τη χώρα σε νέα τροχιά. Μίλησε για τις «πληγές που αφήνει η καταστροφική διακυβέρνηση Μητσοτάκη», που επιμένει σε ένα μοντέλο που απέτυχε και οδηγεί σε κοινωνικές – οικονομικές κρίσεις, καθώς και στη διαρκή όξυνση ανισοτήτων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline