Κυριακή 28 Απριλίου 2024  02:44:12

Αμετανόητος ο Κ. Μπογδάνος, δηλώνει αμετακίνητος από τον χώρο της ΝΔ. Προβληματισμοί βουλευτών και στελεχών για τη διαγραφή «όπως έγινε και γιατί έγινε». Κύριο

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γεραπετρίτης αφήνει παράθυρο επιστροφής του Μπογδάνου. Ο Άδωνης κατά «φιλοδοξιών» του Νίκου Δένδια.

1.«Μέχρι χθες υπήρχαν πολλοί που έκριναν τις τοποθετήσεις μου, ως μία αλληλουχία δηλώσεων ως 'σανό' για να οδηγήσω πλήθη. Σήμερα έλαβαν τις απαντήσεις τους. Είμαι αδιαπραγμάτευτος στις Αρχές μου», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μία μέρα μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Στις πρώτες τηλεοπτικές δηλώσεις του που έκανε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, χαρακτήρισε τον «αντικομμουνισμό» ως «απαραίτητη συνεκτική αρχή του φιλελευθερισμού».

«Λέω δημόσια, πολλές φορές, αυτά τα οποία οι πολίτες ή οι ψηφοφόροι μου λένε στα τραπέζια και στα καφενεία», υποστήριξε, επισημαίνοντας πως η αποστροφή του ότι, «ο μεγαλύτερος πονοκέφαλός μας είναι οι κομμουνιστές», ήταν δήλωση του Γρίβα.
Κάλεσε τους πολίτες να «δουν ολόκληρη την ομιλία μου» και χαρακτήρισε «συναινετικό» τον τρόπο που απευθύνθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. «Τους κάλεσα να ψηφίσουν τη συμφωνία», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει τη διένεξή του με το ΚΚΕ και συγκεκριμένα με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, είπε πως δεν είχε «καμία διάθεση για πρόκληση. Η μοναδική πρόκληση ήταν όταν απρόκλητα εμφανίστηκε ο κ.Παφίλης», ενώ πριν οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν ήταν καν στην αίθουσα.

Ερωτηθείς τέλος για τα σενάρια του να προσχωρήσει σε κάποιο από τα κόμματα του Φαήλου Κρανιδιώτη ή του Θάνου Τζήμερου, απάντησε με την εισαγωγική του δήλωσε, πως «μέχρι χθες πολλοί καλοθελητές προσπαθούσαν να πουν ότι είμαι ένα λαγός που δεν έχει αρχές και κάνει πολιτικό μάρκετινγκ. Οι ίδιοι καλοθελητές ασχολούνται με σενάρια που δεν έχουν να κάνουν ούτε με τις επιδιώξεις ούτε με τους στόχους μου» και υποστήριξε πως «από αύριο η ΝΔ θα συνεχίσει να λαμβάνει 158 ψήφους. Θα παραμείνω συντεταγμένος με τις Αρχές που διέπουν έναν ολόκληρο χώρο», ενώ για τα εκλογικά του σχέδια είπε πως «οι εκλογές αργούν».
«Αναγνωρίζω ότι, ένας άπειρος βουλευτής χθες ίσως να είπε σωστά πράγματα σε λάθος χρόνο, επαφίεται στους εμπειρότερους να προσφέρουν τις καλές υπηρεσίες τους στον Πρωθυπουργό», κατέληξε.

2.«Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της διαγραφής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ, ο κ. Γεραπετρίτης διευκρινίζει ότι παραμένει μέλος του κόμματος και αφήνει μάλιστα παράθυρο επιστροφής του!», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως αναφέρει το κόμμα, «δεν περιμέναμε τόση ειλικρίνεια από τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού για την υποκριτική και προσχηματική διαγραφή Μπογδάνου, που αναγκάστηκε ο κ. Μητσοτάκης να ανακοινώσει, μετά τη τοποθέτηση του κ. Δένδια.

Άλλωστε η αιτία της διαγραφής, η παρουσία δηλαδή του κ. Μπογδάνου στην εμφυλιοπολεμική φιέστα του μίσους στο Βίτσι, μαζί με τη Χρυσή Αυγή, αφορά και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη που εκπροσωπήθηκε από τη διευθύντρια του γραφείου του στη Βόρεια Ελλάδα.

3.Αιχμή Γεωργιάδη κατά Δένδια: Η ΝΔ έχει πρόεδρο - Δεν μου αρέσει να υποδύεται κανείς τον πρόεδρο - Έκανε λάθος ο Μπογδάνος
Κυρανάκης για διαγραφή Μπογδάνου: «Eίναι μια απόφαση του πρωθυπουργού, θα υπάρξουν εξηγήσεις για αυτή την κίνηση.Πρέπει να υπάρξουν»

Στο ερώτημα αν ζητήσει συγνώμη αν θα επιστρέψει στην Κ.Ο. της ΝΔ είπε: «Εγώ δεν είμαι πρόεδρος της ΝΔ και δεν μου αρέσει ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος να υποδύεται τον πρόεδρο της ΝΔ. Πρόεδρος της ΝΔ είναι ένας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν έχουμε άλλον».

Αυτά δήλωσε το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ, απαντώντας σε ερώτηση αν από τη στιγμή που θα ζητήσει συγγνώμη ο κ. Μπογδάνος, θα μπορούσε να επιστρέψει στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Στελέχη του κόμματος ερμηνεύουν τη δήλωση αυτή ως αιχμή κατά του Νίκου Δένδια με αφορμή τη χθεσινή παρέμβασή του στην υπόθεση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Ορθή και επιβεβλημένη η απόφαση διαγραφής Μπογδάνου από την Κ.Ο.

Σχολιάζοντας το θέμα της διαγραφής του Κ. Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, με αφορμή τις αντικομμουνιστικές διατυπώσεις του στη Βουλή χαρακτήρισε την απόφαση του πρωθυπουργού, ορθή.

«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πήρε μια απόφαση σωστή. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο κ. Μπογδάνος -φίλος μου, τον συμπαθώ και πολύ- νομίζω έκανε πολύ μεγάλο λάθος. Σε μια εβδομάδα όπου πρέπει να κυριαρχήσει στην πολιτική ζωή η συμφωνία με την Γαλλία η αμυντική συμφωνία και δευτερευόντως οι φρεγάτες και η ενίσχυση της Ελλάδος σε τέτοιο μεγάλο βαθμό αποφάσισε ο κ. Μπογδάνος για λόγους που εγώ δεν γνωρίζω να αλλάξει την ατζέντα και να κάνει αυτό που έκανε χθες στη Βουλή», είπε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε:

«Παρότι κι εγώ τον είχα στηρίξει κι εγώ πριν δυο εβδομάδες για να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση που είχε δημιουργηθεί με το γνωστό θέμα με την λίστα. Όταν είμαστε πολιτικοί δεν φερόμαστε με ανευθυνότητα φερόμαστε με υπευθυνότητα. Καταλαβαίνουμε την στιγμή, τον χώρο και τον τρόπο. Φίλος μου ο Κωνσταντίνος αλλά αυτά τα παραβίασε». «Πιστεύω ότι η απόφαση του πρωθυπουργού ήταν απολύτως επιβεβλημένη γιατί αυτή την στιγμή και αυτή την εβδομάδα αυτό που προέχει δεν είναι ούτε τα γεγονότα του '44, ούτε του '46-'49. Αυτό που προέχει είναι η ενδυνάμωση της Ελλάδος, η ενίσχυση της αμυντικής μας θωράκισης, η άνοδος της γεωπολιτικής μας αξίας, το μέλλον το οποίο πάμε να χτίσουμε».

Για το ενδεχόμενο διαγραφής από το κόμμα, είπε ότι δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο και πως ο κ. Μπογδάνος πρέπει να καταλάβει ότι έκανε λάθος. «Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Μπογδάνος θα καταλάβει ότι έκανε λάθος και θα επιδείξει την ανάλογη συμπεριφορά. Δεν είναι ντροπή να κάνεις λάθος. Κι εγώ έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου και στην πολιτική. Αλλά είναι ντροπή να μην καταλαβαίνεις ότι έκανες λάθος».

Στο ερώτημα αν ζητήσει συγνώμη αν θα επιστρέψει στην Κ.Ο. της ΝΔ είπε: «Εγώ δεν είμαι πρόεδρος της ΝΔ και δεν μου αρέσει ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος να υποδύεται τον πρόεδρο της ΝΔ. Πρόεδρος της ΝΔ είναι ένας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν έχουμε άλλον».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline