Παρασκευή 10 Μαϊου 2024  11:22:22

Πάντα εύκολος στα λόγια σαν ανατολίτης τον αποκαλούσε «καλό φίλο». Ο υπηρετικός Τσαβούσογλου κατά Δένδια, που τον ταπείνωσε μέσα στο Παλάτι της Αγκυρας. Κύριο

Το αλαζονικό αφεντικό του, παρακαλεί για μια συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάιντεν, τον έβαλε χθες να ...απειλήσει τις ... ΗΠΑ.

Γνωστός υπηρετικός τύπος, υποτακτικός, δουλοπρεπής και παράλληλα παριστάνει τον σπουδαίο παράγοντα και εκπρόσωπο «μεγάλης χώρας και μεγάλου ηγέτη». Με ελπίδες ότι μπορεί να αποτελεί όχι βέβαια πολιτικό διάδοχο , καθόλου άλλωστε χαρισματικός και με λαϊκή απήχηση αλλά , ίσως, να διασωθεί στις εξελίξεις που έρχονται. Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη, μιλώντας στο CNN Turk, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Προσωπικές, πρωτοφανείς για διπλωματικό ήθος και επίπεδο. Αλλά από τον διπρόσωπο υπηρέτη Τούρκο ΥΠΕΞ όλα να τα περιμένει κανείς.

«Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κλαίγεται σαν μικρό παιδί. Δεν μπορεί να μην πει κλέφτρα πέντε φορές την ημέρα την Τουρκία και να μην παραπονεθεί για αυτήν. Αυτό δείχνει κόμπλεξ κατωτερότητας και φόβο», πρόσθεσε.
On a national TV network, #Turkey's top diplomat calls his Greek counterpart @NikosDendias "crybaby", claims Greek Foreign Minister Nikos Dendias suffers from trauma, fear and inferiority complex. pic.twitter.com/gikNjY3MB5
— Abdullah Bozkurt (@abdbozkurt) October 28, 2021

Εντύπωση προκάλεσε και η εκβιαστική στάση του τούρκου ΥΠΕΞ προς τις ΗΠΑ ενόσω βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον για προμήθεια F-16. «Εάν οι ΗΠΑ δε μας δώσουν τα F-35, τότε θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο για τα ρωσικά μαχητικά SU-57 ή SU-35».

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα η Άγκυρα εμφανίζεται εκνευρισμένη για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Αθήνα, καθώς και τις συμμαχίες που αναπτύσσει στην ευρύτερη περιοχή.

Ανταπόκριση Ερντογάν: Δεν ξέρω από υποχώρηση – Είμαι πάντα στην επίθεση – Αυτή είναι η ανατροφή μου!

«Η Τουρκία πρέπει να πάρει τα F-35. Τους S-400 δεν τους επιστρέφουμε. Αν δεν λυθεί το θέμα με τις ΗΠΑ και μας βάλουν πάλι εμπόδια όπως με τα Patriot τοτε θα εξετάσουμε την αγορά S-57 η Su-35», ανέφερε.

Χωρίς ραντεβού με τον Μπάιντεν ο Ερντογάν

Σημειώνεται παράλληλα ότι η συνάντηση Ερντογάν με τον Τζο Μπάιντεν, τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί στη σύνοδο του G20, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται πως δεν έδωσε ραντεβού στον Τούρκο ομόλογό του.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τους δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής από το Αζερμπαϊτζάν και τόνισε πως «με τον Μπάιντεν μάλλον δεν θα συναντηθούμε στη σύνοδο του G20 στη Ρώμη, αλλά πιθανότατα θα συναντηθούμε στη Γλασκώβη».
Ο πρόεδρος της Τουρκίας πριν από λίγες ημέρες είχε υποστηρίξει πως με τον πρόεδρο των ΗΠΑ θα έχει δύο συναντήσεις, μία στη σύνοδο του G20 και μία στη σύνοδο για το κλίμα στη Γλασκώβη [Διαβάστε περισσότερα].

Εμπρηστικές δηλώσεις για το ζήτημα των 10 πρέσβεων

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος προέβη σήμερα σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις, απαντώντας σε όσους λένε πως υποχώρησε σε ό,τι αφορά το ζήτημα της απέλασης των 10 πρέσβεων.
Ειδικότερα, ο Ερντογάν υποστήριξε λίγο πολύ ότι αγνοεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον Οσμάν Καβαλά .

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline