Παρασκευή 10 Μαϊου 2024  02:16:38

Ο Καθηγητής-υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος είναι κατηγορηματικός: «Σίγουρα, δεν είναι καλή η υγεία του Ταγίπ Ερντογάν. Έχει πρόβλημα. Αληθεύουν πολλά δημοσιεύματα». Βέβαιο το πρόβλημα καρκίνου και σακχάρου. Κύριο

Το πιστοποιούν διπλωματικές και άλλες πληροφορίες, αλλά και τηλεοπτικές εικόνες με κουρασμένο -αργό βάδισμα, αστάθεια, και εκδηλώσεις υπνηλίας.

1.Είναι γνωστός για την επιστημονική του εγκυρότητα και τις αναλύσεις του για διεθνή θέματα και ειδικότερα για τις σχέσεις μ την Τουρκία, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη .Ο 56χρονος Άγγελος Συρίγος είναι Έλληνας νομικός, αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, βουλευτής Α' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία και, από τις 4 Ιανουαρίου 2021, υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης. Δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σε τηλεοπτική συνέντευξη προχθές αλλά με το διπλό βάρος εγκυρότητας που έχει , διαβεβαίωσε ότι ο 67χρονος Πρόεδρος της Τουρκίας δεν έχει καλή υγεία, από χρόνια τώρα, η οποία έχει προβληματική, παρά τις διαψεύσεις σκοπιμότητας.. Κατάσταση εύθραυστης υγείας, που αποτελεί κοινό μυστικό , ακόμα και για στενούς συνεργάτες του, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον και ιδιαίτερα για την διακυβέρνηση το 2022 και το κρίσιμο 2023..

2.Θρίλερ, που διαρκώς κυριαρχεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Τουρκία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με δημοσιεύματα Μέσων Ενημέρωσης να υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος είναι πολύ άρρωστος για να συνεχίσει να ηγείται της Τουρκίας και την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «ζήτημα εθνικής ασφάλειας». Η κυβέρνηση από την πλευρά της απαντά πως πρόκειται για fake news κατηγορώντας τόσο τα social media όσο και τα διεθνή ΜΜΕ αλλά και την αντιπολίτευση.

Η υγεία του προέδρου Ερντογάν είναι ένα ζήτημα που δεν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον διεθνή και στον τουρκικό Τύπο τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο ένα δημοσίευμα του Foreign Policy, το οποίο αναφέρει για τον πρόεδρο της Τουρκίας ότι «μπορεί να είναι πολύ άρρωστος για να συνεχίζει να ηγείται της Τουρκίας» και μπορεί να μην θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές έφεραν ξανά το ζήτημα στο επίκεντρο.

Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν την επιδείνωση της υγείας του - Φήμες για άνοια και άλλα σοβαρά προβλήματα, λόγω καρκίνου και σακχάρου..
Το δημοσίευμα ανέφερε ορισμένα πρόσφατα βίντεο, στα οποία ο Τούρκος πρόεδρος δείχνει στην καλύτερη περίπτωση καταβεβλημένος. Σε ένα από αυτά, ο ίδιος χρειάζεται τη βοήθεια της συζύγου του Εμινέ και ενός ακόμα βοηθού για να κατέβει κάποια σκαλιά, σε ένα άλλο φαίνεται να μην μπορεί να περπατήσει στο μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ υπάρχει και βίντεο που τον δείχνει να «σκοτεινιάζει», σχεδόν αν κοιμάται και να λέει ασάφειες κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού εορταστικού χαιρετισμού προς τα μέλη του AKP.

3.Σύμφωνα με το δημοσίευμα υπάρχουν φήμες ότι ο Τούρκος πρόεδρος αντιμετωπίζει άνοια, αναπνευστικά προβλήματα, σύγχυση, τάσεις προς έμετο ακόμα και ότι έχει εμφυτεύσιμο καρδιομετατροπέα - απινιδωτή που παρακολουθεί συνεχώς τους παλμούς του. Μάλιστα κάνει λόγο για αναφορές που τονίζουν ότι ο Ερντογάν έχει αυξήσει του γιατρούς που τον παρακολουθούν, του χορηγούνται παυσίπονα πριν τις δημόσιεςεκδηλώσεις και έχει περιορίσει τις εμφανίσεις του στα media. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι φήμες προέρχονται κυρίως από ανθρώπους εκτός Τουρκίας που δεν βρίσκονται στο περιβάλλον Ερντογάν.
Η απάντηση της τουρκικής κυβέρνησης ήταν άμεση, με τον αντιπρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος, Νουμάν Κουρτουλμούς, να απορρίπτει σε ομιλία του τα σενάρια και έκανε λόγο για «κέντρα κηδεμονίας στο εξωτερικό, τα οποία δεν μπορούν να αποφασίσουν για το πώς θα κυβερνάται η Τουρκία».

4.Μείζον πολιτικό ζήτημα η υγεία του Ερντογάν

Φυσικά η απάντηση του αξιωματούχου της τουρκικής κυβέρνησης δεν ήταν αρκετή για να σβήσει τις φωτιές που άναψε το δημοσίευμα. Γρήγορα η υγεία του Ερντογάν, έγινε μείζον ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης στην Τουρκία, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντζάρογλου να υπογραμμίζει πως η υγεία του Ερντογάν είναι ζήτημα «εθνικής ασφάλειας» για τη χώρα. «Είναι ζήτημα κρατικής ασφάλειας να ζητήσουμε έκθεση για την υγεία του Ερντογάν έκθεση υγείας από ανεξάρτητο ίδρυμα και να το κάνει αμέσως».
AK Parti'nin ileri gelenleri "Anayasanın ilk dört maddesinin değişmesini" talep ediyor; Erdoğan, benim söylediğimi zannediyor. Artık sağlık raporu istemek, bir devlet güvenliği meselesi haline gelmiştir. Erdoğan, bağımsız bir kuruluştan, sağlık raporu almalıdır, hem de hemen!
— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) October 6, 2021

Ο Τούρκος πρόεδρος πέρασε άμεσα στην αντεπίθεση και απαντώντας στον Κιλιτζάρογλου σημείωσε ότι εκείνος χρειάζεται εξέταση. «Εάν υπάρχουν γιατροί ανάμεσά μας, θα γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι η ψυχική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται (ο Κιλιτσντάρογλου) και τί καταδεικνύει αυτό. Δεν επεμβαίνουμε στη δουλειά κανενός, ούτε στων γιατρών. Είναι όμως σαφές ότι υπάρχει μια σοβαρή κατάσταση που χρειάζεται επείγουσα επέμβαση τόσο στο CHP όσο και στην πολιτική της χώρας. Εμάς το καθήκον μας είναι να λέμε "ο Αλλάχ να σε κάνει καλά" και εμείς να ασχολούμαστε με τη δική μας δουλειά», είπε ο Ερντογάν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline