Παρασκευή 10 Μαϊου 2024  20:24:13

«Αφήστε τους να εκτονωθούν και ας τα σπάνε...». Επιστροφή στην νοοτροπία ΣΥΡΙΖΑ- πριν τον Μ. Χρυσοχοίδη- και μεγάλη ανοχή σε ομάδες «αναρχικών» τραμπούκων. Τώρα σε προκλητικές καταλήψεις και επιθέσεις τσιγγάνων. Κύριο

Οργή και αγανάκτηση από την νέα παθητική, αμυντική «στρατηγική» σε αστυνομικούς κύκλους σε ταλαιπωρούμενους πολίτες.

1.-Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφήσουν ελεύθερους τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στην καταδίωξη στο Πέραμα, είχε ως αποτέλεσμα αντιδράσεις, με κλείσιμο δρόμων από ομάδες Ρομά, σε διάφορα σημεία της χώρας. Με εγκληματική ,αντικοινωνική συμπεριφορά πρωτοφανούς θρασύτητος.

Μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις οι συγκεντρωμένοι Ρομά δεν περιορίζονται μόνο στο κλείσιμο των δρόμων, αλλά προχωρούν και σε εκτεταμένα επεισόδια και ζημιές.
Ενδεικτικό είναι πως οι δρόμοι, ακόμα και στο εθνικό οδικό δίκτυο, γεμίζουν από καμμένα ελαστικά και πέτρες. Σε όλα τα περιστατικά με αποκλεισμούς δρόμων, η ανταπόκριση και η παρέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και στις περισσότερες περιπτώσεις οι δρόμοι άνοιξαν σχετικά άμεσα.

Ακόμα και σε περιπτώσεις που παρατηρήθηκαν σχετικές καθυστερήσεις στο άνοιγμα των οδικών αρτηριών, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως το πρώτο μέλημα είναι να μην ασκηθεί βία, και πως ακόμα και η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει από τον έλεγχο, και η χρήση βίας κριθεί αναγκαία, θα πρέπει να είναι η μικρότερη δυνατή.
Σύμφωνα με μαρτυρίες αστυνομικών που έχουν βρεθεί στα περιστατικά αποκλεισμών δρόμων από ομάδες Ρομά, οι ένστολοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι και με ανήλικους, ακόμα και με παιδιά 10 ετών, τα οποία προφανώς και χρησιμοποιούν οι εν λόγω ομάδες για να αποτρέψουν την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.

Στη συνέχεια για να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία ο δρόμος που είχε κλείσει, θα πρέπει να καθαριστεί, καθώς έχει μετατραπεί σε παγίδα θανάτου για τους οδηγούς των ΙΧ και των οχημάτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις στο οδόστρωμα υπάρχουν καμμένα ελαστικά, κάδοι απορριμμάτων, πέτρες, ακόμα και τσιμεντόλιθοι, όπως χθες στην Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου στο Ζευγολατιό.

-2.Γεμάτη πέτρες και τσιμεντόλιθους η Εθνική Οδός στο Ζευγολατιό μετά την αποχώρηση των Ρομά-Διαμαρτυρίες Ρομά: Ανοιξε η Εθνική Πατρών-Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου -Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στην Πατρών-Πύργου
-Ζευγολατιό: Πεδίο μάχης η εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου -Κλειστή για τρεις ώρες .
Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί έχουν εντολές να είναι προσεκτικοί, αλλά αποτελεσματικοί και όπως έχει φανεί από τα έως τώρα περιστατικά αποκλεισμών δρόμων που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν, τα διαχειρίστηκαν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δηλαδή τελείως παθητικά και ανενόχλητα στις έκνομες ομάδες των τσιγγάνων

3.Ουδείς τολμά να πει την αλήθεια ότι οργανωμένες ομάδες Τσιγγάνων- Ρομά επιδίδονται σε εγκληματική δράση, με κλοπές, ληστείες, απάτες. Όργιο παρανομιών από προχθές, με την Αστυνομία να τους αφήνει να ...εκτονωθούν. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 00:22

Άνοιξε η εθνική οδός Κορίνθου - Πατρών στο Ζευγολατιό - Αποχώρησαν οι Ρομά, μετά από ασυδοσία και σκηνές... πεδίου μάχης. Αμέσως μετά κατέλαβαν την Παυρών-Πύργου τη Ιτέα με επεισόδια πρόκλησης σε Σχιστό (κατά αυτοκινήτου της Πυροσβεστικής και λεηλασία), κατά περιπολικού στο Ζεφύρι κ.α. ανομίες.

1.Κλειστή ,μετά το επεισοδιακό άνοιγμα και την παράνομη κατάληψη-αποκλεισμό στο Ζευγολιατό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών, έγινε χθες βράδυ η Πατρών-Πύργου, στο ύψος των Ιτεών και στα δυο ρεύματα από Ρομά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα. Αυθαίρετα, παράνομα σε πλήρη ασυδοσία, σύμφωνα ,με τις εντολές από την ηγεσία της ΕΛΑΣ και του αρμόδιου υπουργείου.
Έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους, ενώ στο σημείο έχει καταφθάσει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

2.Διαμαρτύρονταν για τον θάνατο του 20χρονου, που σκοτώθηκε στο αιματηρό περιστατικό του Περάματος - Πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με κρότου - λάμψης

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού, στην Κορινθία, μετά την αποχώρηση των διαδηλωτών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τον θάνατο του 20χρονου, που σκοτώθηκε στο αιματηρό περιστατικό του Περάματος.

Ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Πατρών, παρέμεινε κλειστός στο ύψος του Ζευγολατιού για πάνω από τέσσερις ώρες γεγονός το οποίο δημιούργησε μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα καθώς έγινε εκτροπή των οχημάτων μέσω του κόμβου της Αρχαίας Κορίνθου, για όσους κατευθύνονταν προς Πάτρα.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης νωρίτερα επικράτησε ένταση στην περιοχή με τους συγκεντρωμένους Ρομά να πετούν πέτρες στο οδόστρωμα και στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με κρότου λάμψης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline