Σάββατο 11 Μαϊου 2024  17:20:40

Όλη η κρυμμένη αλήθεια για πολλούς τσιγγάνους-Ρομά, που έχουν καταντήσει κοινωνική μάστιγα. Το «Π.Θ» τους χρεώνει με το ...50% της εγκληματικότητας στην Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση της ΕΛΑΣ. Η επιβεβαίωση όσων πρώτοι είχαμε αποκαλύψει και καταγγείλει. Κύριο

Χιλιάδες τσιγγάνοι έχουν έλθει στην Ελλάδα για κλοπές και οργάνωση συμμοριών. Προστατευόμενοι συχνά κομμάτων , δικηγόρων και δημοτικών παραγόντων.

1. Το απόστημα μεγάλωσε και πρέπει να σπάει. Η ΕΛΑΣ θεωρεί ότι υπάρχουν πολλά άβατα και καταφύγια παρανομίας σε μεγάλη έκταση στην Ελλάδα, από το Ζεφύρι, τη Νέα Ζωή ,τον Ασπρόπυργο, και το Ψάρι έως την Αχαΐα, την Κόρινθο, τη Λάρισα, την Κεντρική Μακεδονία και την Θράκη. Συνολικά υπολογίζονται σε 300.000 άτομα, οι οποίοι παρά τις προσπάθειες Κράτους και Ε.Ε,, παρά τις παροχές και τα ειδικά επιδόματα, αρνούνται να ενταχθούν κοινωνικά-επαγγελματικά-οικονομικά , όπως έχει , ήδη, συμβεί με εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς, Πόντιους, Αιγύπτιους , Πακιστανούς και άλλες ομάδες αλλοδαπών. Προτιμούν την ..ελευθερία, ασυδοσία του περιθωρίου και την εγκληματικότητα,.

Τα τελευταία χρόνια έχουν συρρεύσει χιλιάδες τσιγγάνοι, κυρίως από Ρουμανία, Αλβανία και Βουλγαρία οι οποίοι ζουν το κοινωνικό περιθώριο ηθελημένα, επωφελούνται από ελληνικά ευρωπαϊκά κονδύλια-επιδόματα αλλά πολύ συχνά συγκροτούν ομάδες βίας και ανομίας, μικρής και μεγάλης εγκληματικότητας, συνεργαζόμενοι με ποινικούς, «αναρχικούς» σε πλήθος από εκβιασμούς, ληστείες κατά ηλικιωμέν ων με βάναυσους τρόπους, με δολοφονίες, επικίνδυνες οδηγήσεις, συμπλοκές και τραυματισμούς, και διαρκείς κλοπές αυτοκινήτων, μηχανημάτων, τηλεφώνων, και κάθε ξένου περιουσιακού στοιχείου.. Πρωταθλητές στις κλοπές μεταλλικών αντικειμένων, ανταλλακτικών, ρούχων, φωτοβολταικών κ.α. Ιδίως σιδήρου και χαλκού από ΔΕΗ, ΟΣΕ βιομηχανίες, και ιδιώτες. Κλοπές διαρκείας επί χρόνια ,όπως αυτές του χαλκού, που δεν μπορεί να τερματίσει η Αστυνομία ελέγχοντας αυστηρά τα ολίγα χυτήρια, όπου καταλήγουν τα κλοπιμαία αυτά. Και για άλλες περιπτώσεις κλεπταποδόχων βέβαια.

Δολοφονία στην Ιστιαία: 2.«Ήξερα ότι η γιαγιά είχε χρήματα στο σπίτι γι' αυτό αποφάσισα να την ληστέψω», λέει ο 25χρονος Ρομά

«Την γιαγιά την γνώριζα καθώς της πουλούσα λουλούδια» - Τι είπε στους αξιωματικούς της Ασφαλείας Χαλκίδας ο 25χρονος Ρομά που ομολόγησε ότι σκότωσε την 80χρονη
Την άγρια δολοφονία της 80χρονης ηλικιωμένης στην Ιστιαία, παραδέχθηκε ένας 25χρονος Ρομά, το βράδυ της Παρασκευής.

Ο νεαρός έπειτα από πολύωρη κατάθεση, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το χρονικό του εγκλήματος στους αξιωματικούς της Ασφαλείας Χαλκίδας.

«Την γιαγιά την γνώριζα καθώς της πουλούσα λουλούδια. Ήξερα ότι είχε χρήματα στο σπίτι γι αυτό αποφάσισα να την ληστέψω. Πήγα στις επτά το απόγευμα της Πέμπτης, αλλά η γιαγιά μιλούσε στο τηλέφωνο και έφυγα» κατέθεσε ο νεαρός δολοφόνος σύμφωνα με πληροφορίες του lawandorder.

«Επέστρεψα μισή ώρα αργότερα. Η γιαγιά ήταν στην αυλή του σπιτιού, την χτύπησα και την έσπρωξα. Έπεσε στο έδαφος, μπήκα στο σπίτι και άρπαξα 900 ευρώ και το κινητό της τηλέφωνο. Ήμουν μεθυσμένος και δεν θυμάμαι τι έγινε μετά.»

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο 25χρονος, υποστήριξε, επίσης, ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την ηλικιωμένη γυναίκα, αλλά πως στην προσπάθειά του να διαφύγει, την έσπρωξε στην αυλή του σπιτιού της, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα.

Σήμερα, αναμένεται να μεταφερθεί, στον Εισαγγελέα Χαλκίδας, για την απαγγελία των κατηγοριών, με βάση την σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλικιωμένη εντοπίστηκε στην αυλή μέσα στα αίματα, χωρίς τις αισθήσεις της, το πρωί της Παρασκευής, ενώ στο εσωτερικό του σπιτιού υπήρχαν εμφανή σημάδια ότι επρόκειτο για ληστεία αφού ήταν άνω κάτω.

Λίγο αργότερα, άνδρες της ομάδας Γ ΟΠΚΕ, έσπευσαν και συνέλαβαν σε κοντινό καταυλισμό Ρομά, έναν νεαρό ύποπτο, ο οποίος και οδηγήθηκε στο τοπικό τμήμα.

Στα παπούτσια του υπόπτου υπήρχαν υπολείμματα αίματος, ενώ την ίδια ώρα δεν παραδεχόταν την εγκληματική του ενέργεια, δηλώνοντας ότι εισήλθε εντός της οικίας αλλά δεν σκότωσε την 80χρονη.

Αργά το βράδυ της Παρασκευή, ομολόγησε τη δολοφονία.

3- Ουδείς τολμά να πει την αλήθεια ότι οργανωμένες ομάδες Τσιγγάνων- Ρομά επιδίδονται σε εγκληματική δράση, με κλοπές, ληστείες, απάτες. Όργιο παρανομιών από προχθές, με την Αστυνομία να τους αφήνει να ...εκτονωθούν. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 00:22

Άνοιξε η εθνική οδός Κορίνθου - Πατρών στο Ζευγολατιό - Αποχώρησαν οι Ρομά, μετά από ασυδοσία και σκηνές... πεδίου μάχης. Αμέσως μετά κατέλαβαν την Παυρών-Πύργου τη Ιτέα με επεισόδια πρόκλησης σε Σχιστό (κατά αυτοκινήτου της Πυροσβεστικής και λεηλασία), κατά περιπολικού στο Ζεφύρι κ.α. ανομίες.

1.Κλειστή ,μετά το επεισοδιακό άνοιγμα και την παράνομη κατάληψη-αποκλεισμό στο Ζευγολιατό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών, έγινε χθες βράδυ η Πατρών-Πύργου, στο ύψος των Ιτεών και στα δυο ρεύματα από Ρομά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα. Αυθαίρετα, παράνομα σε πλήρη ασυδοσία, σύμφωνα ,με τις εντολές από την ηγεσίατης ΕΛΑΣ και του αρμόδιου υπουργείου.
Έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους, ενώ στο σημείο έχει καταφθάσει ισχυρή αστυνομική δύναμη.
2.Διαμαρτύρονταν για τον θάνατο του 20χρονου, που σκοτώθηκε στο αιματηρό περιστατικό του Περάματος - Πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με κρότου - λάμψης

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού, στην Κορινθία, μετά την αποχώρηση των διαδηλωτών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τον θάνατο του 20χρονου, που σκοτώθηκε στο αιματηρό περιστατικό του Περάματος.
Ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Πατρών, παρέμεινε κλειστός στο ύψος του Ζευγολατιού για πάνω από τέσσερις ώρες γεγονός το οποίο δημιούργησε μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα καθώς έγινε εκτροπή των οχημάτων μέσω του κόμβου της Αρχαίας Κορίνθου, για όσους κατευθύνονταν προς Πάτρα.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης νωρίτερα επικράτησε ένταση στην περιοχή με τους συγκεντρωμένους Ρομά να πετούν πέτρες στο οδόστρωμα και στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με κρότου λάμψης.......................

Συμμορίες Ρομά συνεχίζουν να λεηλατούν για χαλκό μετασχηματιστές σε όλη την χώρα, ενώ βάφουν με αίμα τον «πόλεμο του χαλκού» στην Αττική. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2021 23:29

Οι ασύδοτες κλοπές παντού και παράλληλα ο αιματηρός πόλεμος ανάμεσα σε Ρομά και ρακοσυλλέκτες στον Άρειο Πάγο. Μια άλλη εγκληματική δραστηριότητα.
Ο πόλεμος της συλλογής του χαλκού στην χωματερή των Άνω Λιοσίων που είχε ως αποτέλεσμα δυο θανάτους, τρεις σοβαρά τραυματίες και δύο καταδικασθέντες κρίθηκε στο ανώτατο δικαστήριο μετά την προσφυγή καταδικασθέντα.
Δύο θάνατοι, τρεις σοβαρά τραυματίες και μόνο δύο καταδικασθέντες είναι ο απολογισμός της άγριας συμπλοκής για την συλλογή χαλκού και σιδήρου από τη χωματερή (ΧΥΤΑ) των Άνω Λιοσίων μεταξύ ομάδας Πακιστανών και Αλβανών Ρομά.

Στη χωματερή των Άνω Λιοσίων δημιουργούνται συνεχώς μικροσυμπλοκές, αλλά και συμπλοκές ευρύτερης έκτασης, μεταξύ Πακιστανών και αθίγγανων, καθώς οι δεύτεροι αντιδρούν έντονα στην παρουσία των αλλοδαπών στη χωματερή την οποία θεωρούν «άβατο» και θέλουν να την ελέγχουν πλήρως.
Η υπόθεση απασχόλησε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, που για δικονομικούς λόγους αναίρεσε την καταδικαστική απόφαση για ένα εκ των δύο δραστών, χωρίς όμως ουσιαστικά να επέρχεται αλλαγή στις ποινές.

Το απόγευμα της 8ης Απριλίου 2011, ο 45χρόνος M.Q. από το Πακιστάν είχε πάει στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων, προκειμένου να συλλέξει χαλκό, σίδηρο και άλλα αντικείμενα για να τα μεταπωλήσει. Λίγο πριν είχαν μπει απορριμματοφόρα αυτοκίνητα του Δήμου Αθηναίων και άδειασαν κατασχεμένα εμπορεύματα από αγορές παρεμπορίου της Αθήνας.
Κατά την έξοδό του από τη χωματερή του επιτέθηκε ομάδα Ρομά, αλβανικής υπηκοότητας, τον κτύπησαν και του αφαίρεσαν ότι αντικείμενα είχα συλλέξει. Όπως αναφέρουν οι αρεοπαγίτες, «σκοπός» της ομάδας των Ρομά ήταν «να του καταστήσουν σαφές ότι αυτός ο χώρος "ανήκε" μόνο σ' εκείνους, οι οποίοι και είχαν το αποκλειστικό δικαίωμα συλλογής τέτοιων υλικών».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline