Κυριακή 12 Μαϊου 2024  04:57:15

Οι ανεμβολίαστοι γεμίζουν νοσοκομεία και ΜΕΘ. Μεθαύριο φτάνουμε τους 16.000 νεκρούς. Από σήμερα στόχος να μεταστραφούν, ορισμένοι έστω, από τους 450.000 αδιάλλακτους-επιπόλαιους. Κύριο

Η τρίτη δόση των Pfizer και BioNTech μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο νοσηλείας και βαριάς Covid-19. Νέα ισραηλινή μελέτη για τα εμβόλια δείχνει ότι η τρίτη δόση μπορεί να μας προστατέψει σημαντικά από τον κοροναϊό.

1.Τα εμβόλια είναι το μεγαλύτερο όπλο της ανθρωπότητας απέναντι στον κορωνοϊό και μια νέα μελέτη έρχεται να ενισχύσει αυτό το συμπέρασμα, ενώ ασχολείται με την τρίτη ή αναμνηστική δόση.
Πιο συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη έως τώρα στον κόσμο μελέτη σχετικά με την αποτελεσματικότητα μιας ενισχυτικής τρίτης δόσης εμβολίου Pfizer/BioNTech δείχνει τη μεγάλη διαφορά αποτελεσματικότητας σε σχέση με τις δύο δόσεις, σύμφωνα με Ισραηλινούς επιστήμονες. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τρίτη δόση μειώνει σημαντικά, κατά 92% έως 93%, τον κίνδυνο νοσηλείας και σοβαρής Covid-19, σε σχέση με τις δύο δόσεις στους ανθρώπους στους οποίους έχει περάσει τουλάχιστον πεντάμηνο από τη δεύτερη δόση.

Οι ερευνητές του ισραηλινού Ινστιτούτου Ερευνών Clalit και του αμερικανικού Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», ανέλυσαν στοιχεία για 728.321 ανθρώπους άνω των 12 ετών με μέση ηλικία 52 ετών, οι οποίοι έκαναν τρίτη αναμνηστική δόση μεταξύ Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και για ισάριθμους ανθρώπους με παρόμοια δημογραφικά και ιατρικά χαρακτηριστικά, που είχαν κάνει δύο δόσεις τουλάχιστον πριν πέντε μήνες.

Η σύγκριση με αυτούς που είχαν κάνει δύο δόσεις

Διαπιστώθηκε ότι, σε σχέση με όσους είχαν κάνει μόνο δύο δόσεις, εκείνοι που έκαναν και τρίτη, επτά μέρες ή περισσότερες μετά είχαν 93% μικρότερο κίνδυνο νοσηλείας λόγω Covid-19, 92% μικρότερο κίνδυνο βαριάς Covid-19 και 81% μικρότερο κίνδυνο θανάτου. Η αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης ήταν παρόμοια ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και συννοσηροτήτων.
Ο καθηγητής Ραν Μπάλιτσερ, διευθυντής του Ινστιτούτου Clalit, δήλωσε ότι «τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν πειστικά ότι η τρίτη δόση του εμβολίου είναι άκρως αποτελεσματική κατά της σοβαρής Covid-19 σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και υποομάδες του πληθυσμού, μία εβδομάδα μετά την τρίτη δόση».
Ο καθηγητής Μπεν Ρέις της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ ανέφερε ότι «αυτή η προσεκτική επιδημιολογική μελέτη παρέχει αξιόπιστη πληροφόρηση για την αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης του εμβολίου, κάτι που ελπίζουμε θα βοηθήσει όσους δεν έχουν ακόμη αποφασίσει τον εμβολιασμό τους με τρίτη δόση».

2.Τζανάκης – Στο 30% οι ανεμβολίαστοι άνω των 80 ετών – Γιατρός σε κάθε σπίτι για να τους πείσουμε
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης εξέπεμψε SOS για τους ανεμβολίαστους άνω των 80 ετών. Προτείνει να τους επισκεφθούν γιατροί στα σπίτια τους προκειμένου να τους πείσουν

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, πρότεινε να εντοπιστούν οι ανεμβολίαστοι άνω των 80 ετών και η πολιτεία να στείλει στα σπίτια τους γιατρούς προκειμένου να τους πείσουν να κάνουν το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού.
Σε δραματικό τόνο ο κ. Τζανάκης ανέφερε ότι ένα ποσοστό της τάξης του 30% για τους ηλικιωμένους άνω των 80 ετών παραμένει ανεμβολίαστο και χρειάζεται να μιλήσουν τετ α τετ με γιατρούς που μπορούν να τους πείσουν.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ανέφερε: «εάν σαν κοινωνία θέλουμε να μην χάσουμε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους εμβολιάσουμε».
Επεσήμανε επίσης την ανάγκη όλοι όσοι είναι άνω των 50 να πραγματοποιήσουν την τρίτη εμβολιαστική δόση. «Μετά από 7-8 μήνες είναι επίνοσοι», πρόσθεσε.
Δραματικές προβλέψεις για την αύξηση των κρουσμάτων
Εκτίμησε επίσης ότι ανά μέσο όρο το Νοέμβριο θα δούμε να καταγράφονται 4,5 χιλιάδες κρούσματα και παράλληλα οι νεκροί θα παραμείνουν σταθερά πάνω από τους 30.
Εάν σαν κοινωνία θέλουμε να μην χάσουμε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους εμβολιάσουμε.

3.Επιχείρηση ανεμβολίαστοι: «Βομβαρδισμός» με καθημερινά sms στα κινητά τους από αύριο -Τι άλλα μέτρα εξετάζονται
Η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα έχει σημάνει συναγερμό σε κυβέρνηση και ειδικούς, ενώ υιοθετούνται νέες μέθοδοι πειθούς των ανεμβολίαστων.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων με 4.696 νέες μολύνσεις με ιδιαίτερα αυξημένη διάδοση τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στη Λάρισα και σε μια σειρά από περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Την ίδια ώρα, η διάδοση στην Αττική φλερτάρει με τα 1.000 κρούσματα.

Ιδιαίτερα αυξημένη η διάδοση του κορωνοϊού και στη Μαγνησία, που το τελευταίο 24ωρο καταγράφει 207 νέα κρούσματα.

Αρχίζει πίεση στις ΜΕΘ
Ενδεικτικό της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας αποτελούν οι 404 διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 344 (85.15%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 60 (14.85%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Οι ειδικοί κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου απευθύνοντας έκκληση για εμβολιασμό και αυστηρή τήρηση των μέτρων, την ώρα που το Σύστημα Υγείας έχει αρχίζει να πιέζεται αισθητά. Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ότι η κάλυψη κλινών ΜΕΘ-covid σε όλη τη χώρα μέχρι τις 28 Οκτωβρίου άγγιζε πανελλαδικά το 80,28%. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις απλές κλίνες covid-19 στα νοσοκομεία της χώρας ήταν 43,38%.

Η εκστρατεία των sms σε ανεμβολίαστους
Δεδομένου ότι δεν εξετάζεται γενίκευση της υποχρεωτικότητας, η κυβέρνηση σε αυτή τη φάση καταλήγει στην ανάγκη να πείσει όσους πολίτες δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο και ξεκινά από αύριο Δευτέρα 1 Νοεμβρίου να στέλνει καθημερινά μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα 450.000 ανεμβολίαστων

Κάθε μέρα οι ανεμβολίαστοι θα λαμβάνουν διαφορετικό sms.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τα προσωπικά δεδομένα παραχωρήθηκαν από την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.

Την ίδια ώρα, μηνύματα έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν και οι άνω των 50 ετών για να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου.

-Μήνυμα προς ανεμβολίαστους κάθε Δευτέρα: «Σύσσωμη η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού κατά της covid-19. Μπορείς και εσύ να γίνεις μέρος της λύσης. Κλείσε τώρα το ραντεβού σου για εμβόλιο στο emvolio.gov.gr».

-Μήνυμα προς ανεμβολίαστους κάθε Τρίτη: «Τα παιδιά μας πρέπει να είναι ασφαλή στο σχολείο τους. Να υλοποιήσουν τα όνειρά τους. Στο δικό σας χέρι είναι να τους δώσουμε ένα ασφαλές μέλλον. Εμβολιάσου μαζί με την οικογένειά σου».

-Μήνυμα προς ανεμβολίαστους κάθε Τετάρτη: «Σήμερα 7 στους 10 διασωληνωμένους ασθενείς από covid είναι άνω των 60 ετών και 9 στους 10 είναι ανεμβολίαστοι. Αν ανήκεις σε μια από τις δύο ομάδες κλείσε τώρα το δικό σου ραντεβού για να μπορείς να πάρεις την ζωή σου πίσω».

Μήνυμα προς ανεμβολίαστους κάθε Πέμπτη: «Περισσότεροι από 6,5 εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες εμπιστεύτηκαν την επιστήμη και έκαναν το εμβόλιο για την covid-19. Εσύ και η οικογένειά σου μπορείτε να νιώσετε περισσότερο ασφαλείς και σίγουροι. Πάρτε την ζωή στα χέρια σας κάνοντας το εμβόλιο ενάντια στην covid-19».

-Μήνυμα προς ανεμβολίαστους κάθε Παρασκευή: «Οι ανεμβολίαστοι έχουν 13 έως 20 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά και να διασωληνωθούν από τους εμβολιασμένους. Εσύ θα μείνεις ανεμβολίαστος;».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline