Σάββατο 11 Μαϊου 2024  10:07:33

Κερδοσκόποι εστιάτορες- μαγαζάτορες και ανύπαρκτοι έλεγχοι. Αυτή είναι η διπλή, κύρια αιτία της ασυδοσίας στις συνάξεις σε χώρους εστίασης, καφεμπάρ, στέκια κ.α. Χωρίς αντίκρυσμα και σοβαρότητα ότι «έρχονται, γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι. Κύριο

Ορισμένα ΜΜΕ αλλά και τοπικοί παράγοντες τα βάζουν με τους επιπόλαιους νεαρούς και νεαρές και όχι πρώτα με τους ασυνείδητους και ασύδοτους, παραβατικούς καταστηματάρχες εστίασης και ψυχαγωγίας, ιδιαίτερα στην επαρχία, όπου αυτή η ασυδοσία ανθεί περισσότερο από την Αττική.

1.Ανύπαρκτοι, όπως πιστοποιούν με παρρησία ρεπορτάζ στα ΜΜΕ , πάντα γενικόλογα, και όπως ομολογούν αυτόπτες μάρτυρες πελάτες οι έλεγχοι από τους ανεύθυνους καταστηματάρχες. Ούτε καν ασχολούνται όπως έχουν υποχρέωση, όταν δεν γίνονται χυδαίοι, τραμπούκοι και επιθετικοί στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, την Θεσσαλία και Μακεδονία με τελευταίο συμβάν στην Καλαμπάκα.. Δεν φοβούνται άλλωστε κανένα σοβαρό έλεγχο. Οχι όλοι αλλά πολλοί. Ασύδοτοι και ασυνείδητοι επιδίδονται σε παρανομία, κοινωνική ανευθυνότητα και σε παράνομο ανταγω νισμό προς τους συνεπείς και υπεύθυνους καταστηματάρχες.. Δεν είναι ολίγοι ,όπως έχει αποδείξει η περίπτωση διχασμού των Πατρών, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο και αλλού, ανάμεσα σε νόμιμους και μη μαγαζάτορες.

Παράλληλα κανένας έλεγχος σοβαρός δεν γίνεται αισθητός, ιδιαίτερα το τριήμερο Παρασκευής βράδυ-Κυριακής βράδυ, ενώ κα μία ανακοίνωση παραβάσεων και παραβατών, με αυστηρά πρόστιμα μέχρι κλεισίματος, δεν γνωστοποιείται πλέον από καιρό τώρα, δείγμα αποκαλυπτικό της πλήρους αδράνειας για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείαςτης κοινωνίας μας , παρά τις πομπώδεις ανακοινώσεις των αρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Ανάπτυξης.

2.Με τα κρούσματα να σημειώνουν ρεκόρ στην Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας και να υπάρχουν πολλά περιστατικά με «πλαστά» ή δανεικά πιστοποιητικά, η κυβέρνηση θέλει να διαπιστωθεί εάν όντως τηρούνται τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους, ειδικά το σαββατοκύριακο.

Μπαράζ αυστηρών ελέγχων για την τήρηση των μέτρων στα καταστήματα διασκέδασης ετοιμάζουν οι αρχές, μετά και τη νέα έκρηξη των κρουσμάτων του φονικού ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, o υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, εξέδωσε σήμερα εγκύκλιο με την οποίο δίνεται εντολή στις αρμόδιες αρχές να πραγματοποιήσουν αυστηρούς ελέγχους μέσα στα καταστήματα διασκέδασης.
Με τα κρούσματα να σημειώνουν ρεκόρ στην Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας και να υπάρχουν πολλά περιστατικά με «πλαστά» ή δανεικά πιστοποιητικά, η κυβέρνηση θέλει να διαπιστωθεί εάν όντως τηρούνται τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους, ειδικά το σαββατοκύριακο.

Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τον αρμόδιο υπάλληλο της επιχείρησης, τον ιδιοκτήτη ή το νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης ή το εκάστοτε εξουσιοδοτημένο από την επιχείρηση πρόσωπο μέσω της ειδικής εφαρμογής «Covid Free GR».
Υπενθυμίζεται ότι η μη εκπλήρωση των παραπάνω υποχρεώσεων επισύρει διοικητικό πρόστιμο από 2.000 ευρώ έως και 20.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας του καταστήματος επιχείρησης για χρονικό διάστημα από 7 έως και 60 ημέρες σε περιπτώσεις υποτροπής.

3.Ιατρική Σχολή για την επίθεση στον Θ. Βασιλακόπουλο: Απαράδεκτο να προπηλακίζονται γιατροί

Είναι απαράδεκτο όχι μόνο να μην τηρούνται τα μέτρα προστασίας, αλλά να προπηλακίζονται και οι λειτουργοί υγείας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θ. Βασιλακόπουλος σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα

Την οξύτατη αντίδραση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ προκάλεσε ο προπηλακισμός του καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, από ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Καλαμπάκα.
«Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος Καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία», καταλήγουν.

Υπενθυμίζεται πως, θύμα επίθεσης σε ταβέρνα επειδή ζήτησε να γίνουν έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορωνοϊό καταγγέλλει ότι έπεσε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος το βράδυ του Σαββάτου. Ο καθηγητής σημείωσε πως βρέθηκε μαζί με 20-25 πνευμονολόγους σε ταβέρνα στο Καστράκι Καλαμπάκας, όπου έγινε στόχος του ιδιοκτήτη και του γιου του.
Όπως είπε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, «Μας έδιωξαν αφού μας έβρισαν, με προπηλάκισαν, με έριξαν κάτω, μου έσκισαν το πουκάμισο, με απείλησαν ότι θα έρθουν να με βρουν στο νοσοκομείο που δουλεύω στην Αθήνα, ότι θα μου κάψουν το αυτοκίνητο» είπε συγκεκριμένα προκαλώντας σοκ.

Ερωτηθείς ποιος του επιτέθηκε, κατηγόρησε ξεκάθαρα τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας και τον γιο του, λέγοντας ακολούθως πως κάλεσε την αστυνομία και όταν ήρθαν τα περιπολικά κατέγραψαν το περιστατικό, έγιναν μηνύσεις και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Βασιλακόπουλος ρωτήθηκε γιατί θεωρεί πως δέχτηκε την επίθεση -ειδικά εφόσον δεν ζήτησε εκείνος να γίνουν έλεγχοι- και απάντησε «επειδή είμαι δημόσιο πρόσωπο κι επειδή είμαι υπέρ του εμβολιασμού σθεναρά».

Μάλιστα τόνισε πως με βάση την δική του, προσωπική εμπειρία, σε πολλά μαγαζιά «δεν κάνουν ελέγχους ούτε στο 10% των πελατών»...

Απειλές και ανατριχιαστικά μηνύματα

Στην συνέχεια, ο καθηγητής αποκάλυψε πως τα απειλητικά και υβριστικά μηνύματα που δέχεται είναι για εκείνον... καθημερινότητα, λέγοντας ενδεικτικά πως το «Βασιλακόπουλε ψόφα» ή τα μηνύματα για τη νεκρή του μητέρα είναι αμέτρητα.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες απειλές δέχομαι», κατέληξε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline