Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  14:58:36

Αντεπίθεση του Αλμπερτ Μπουρλά στην MERCK, ότι εφηύρε χάπι για κορωνοϊό: «Το χάπι μας, της Pfizer, μπορεί να αντικαταστήσει τα εμβόλια. Προσφέρει προστασία 89% σε κινδύνους νοσηλείας και θανάτου.» Σύντομα αίτηση για επείγουσα άδεια. Κύριο

Πρώτη έγκριση στην Βρετανία για το δυνατό χάπι της Merck, που προβάλλεται ότι μειώνει στο μισό τους κινδύνους του κορονοϊού. Τιμή συνόλου φαρμάκων, κατά άτομο, 700-1000 ευρώ. Θετικά σχόλια από Γκάγκα, Δημόπουλο κ.α. επιστήμονες.

1. Αντεπίθεση την επομένη στην ανακοίνωση της ανταγωνίστριας εταιρείας.«Σήμερα είναι μια ημέρα περηφάνιας για την Pfizer», δηλώνει ο Άλμπερντ Μπουρλά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας, σε μήνυμά του στο twitter, μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα για το Paxlovid, το χάπι κατά του κορωνοϊού.

Ο κ. Μπουρλά τονίζει ότι η σημερινή ημέρα δείχνει ξεκάθαρα «τη δύναμη της επιστήμης αλλά και των επιστημόνων να αναπτύσσουν ταχύτατα ένα αγαθό που θα ωφελήσει το σύνολο της ανθρωπότητας».
Today is a proud day for @Pfizer. A day when the power of our science and our scientists' ability to rapidly advance a homegrown asset for the benefit of humankind is on full display.
Here is a quick thread:
— Albert Bourla (@AlbertBourla) November 5, 2021

Ο επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας αναφέρει ότι τα αποτελέσματα της ενδιάμεσης μελέτης φάσης 2 έδειξαν ότι το υποψήφιο αντιικό σκεύασμα χορηγούμενο σε συνδυασμό με χαμηλή δόση του φαρμάκου ritonavir, μειώνει κατά 89% τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου από κοροναϊό σε ενήλικες υψηλού ρίσκου μη νοσηλευόμενους.
Ο κ. Μπουρλά τονίζει ότι τα εάν εγκριθεί το σκεύασμα από τις αρμόδιες αρχές, φαίνεται πως έχει τις προϋποθέσεις να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού, σώζοντας ανθρώπινες ζωές, μειώνοντας την σοβαρότητα της νόσησης από COVID-19 και εξαλείφοντας έως και εννέα στις δέκα νοσηλείες.
Today's news is simply remarkable and suggests that our oral antiviral candidate, if approved by regulators, has the potential to be a real game changer, saving patients' lives, reducing the severity of COVID-19 infections and eliminating up to nine out of ten hospitalizations.
— Albert Bourla (@AlbertBourla) November 5, 2021

2.Πρόκειται για το δεύτερο χάπι, μετά από εκείνο της Merck, που ειδικοί και Αρχές ευελπιστούν ότι θα αλλάξει τα δεδομένα στη μάχη κατά της πανδημίας.

«Τα νέα αυτά έρχονται σχεδόν ακριβώς έναν χρόνο μετά την ανακοίνωση στις 9 Νοεμβρίου 2020 του εμβολίου κατά της Covid-19», δήλωσε ο Αλμπερτ Μπουρλά στο CNN.

«Είναι πολύ σημαντικό γιατί σημαίνει ότι μεταξύ των ασθενών υψηλού κινδύνου αντί να καταλήξουν δέκα στο νοσοκομείο, μόνον ένας θα πάει και πιθανώς ελάχιστοι -και αν- θα πεθάνουν. Η κυκλοφορία του χαπιού αυτού θα σώσει εκατομμύρια ζωές».

Ο ίδιος επισήμανε ότι «χωρίς τους εμβολιασμούς και τις ενισχυτικές δόσεις δεν θα καταφέρουμε να ξεφορτωθούμε τον κορωνοϊό, αλλά επειδή τα εμβόλια δεν είναι 100% αποτελεσματικά, και δεν τα κάνουν όλοι, αντιμετωπίζουμε τη δυσάρεστη κατάσταση με τις κατάμεστες ΜΕΘ των νοσοκομείων. Τώρα, όμως, έχουμε μια λύση γι' αυτό. Δεν αφορά στην πρόληψη της Covid-19, αλλά στη θεραπεία των άτυχων που νοσούν απ' αυτήν».

Ερωτηθείς αναφορικά με κάποιες «δυσάρεστες επιπτώσεις» που ανέφερε το ανακοινωθέν της Pfizer για το χάπι, ο Mπουρλά εξήγησε ότι αφορούν σε συμπτώματα που αναμένονται από την Covid-19, όπως υψηλός πυρετός, πονοκέφαλος και διάρροια, και ότι μόλις το 1,7% εκείνων που έλαβαν το χάπι κατά τις κλινικές δοκιμές αντιμετώπισαν «σοβαρές, δυσάρεστες συνέπειες», έναντι ποσοστού 6% εκείνων που έλαβαν το εικονικό φάρμακο (placebo).

3.Σύντομα η αίτηση για έγκριση του χαπιού στις ΗΠΑ
Ο CEO της Pfizer είπε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να καταθέσει το συντομότερο δυνατόν, πιθανώς σε λίγες εβδομάδες και πριν από τη γιορτή των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, την αίτηση για έγκριση του χαπιού στον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

«Σε τέσσερις μήνες αναπτύξαμε 600 διαφορετικά μόρια και τα δοκιμάσαμε για να επιλέξουμε τελικά το ένα που παρουσιάσαμε σήμερα, και μέσα σε 16 μήνες κάναμε όλη την κλινική δουλειά για να ετοιμαστεί το φάρμακο. Θα ήταν απογοητευτικό αν δεν υποβάλλαμε σύντομα την αίτηση», τόνισε.

Ο Μπουρλά ανέφερε ότι η Pfizer συνεχίζει τη στρατολόγηση εθελοντών για τη συνέχιση από τον νέο χρόνο των δοκιμών του χαπιού σε ασθενείς που δεν διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου, λόγω άλλων παθήσεων, όπως π.χ. ο διαβήτης, ή καρδιαγγειακών νοσημάτων, αλλά και σε άτομα από το περιβάλλον ασθενών, για να διαπιστωθεί αν τους παρέχει κάποια προστασία από την Covid-19.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline