Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  13:16:35

Μακριά από ανυπάκουα μοναστήρια στη Ιερά Σύνοδο. Πρώτη φορά στο «βαθύ κόκκινο» το Άγιο Όρος με πολλές μολύνσεις. Επίσης σε γυναικεία μοναστήρια και άλλα από Μετέωρα, Αίγινα, Κρήτη έως Λέσβο, Μακεδονία, Τρίπολη και Στερεά. Κύριο

Έκλεισε μοναστήρι στη Λέσβο λόγω κορωνοϊού. Το τελεσίγραφο του Μητροπολίτη.

1.«Βράζει» το Άγιο Όρος, καθώς εμφανίζει εξαιρετικά αυξημένα ποσοστά ιικού φορτίου ,μετά από πολλά κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες σε πολλές μονές και σκήτες μέχρι βέβαιους θανάτους καλογήρων, που δεν ανακοινώθηκαν.

Για πρώτη φορά, το Άγιο Όρος πέρασε πλέον στο «βαθύ κόκκινο» από το «κόκκινο» επίπεδο του πολύ αυξημένου κινδύνου.
Και αυτό παρόλο που στον επιδημιολογικό χάρτη δεν εμφανίζεται ειδικός χρωματισμός, αλλά ούτε και στοιχεία για τα ποσοστά εμβολιασμού και θετικότητας στην περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, η χερσόνησος του Άθω στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής δεν έμεινε ανεπηρέαστη από την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη βόρεια Ελλάδα, με αποτέλεσμα και το Άγιο Όρος να συμπεριλαμβάνεται πλέον στις 17 περιοχές στο «βαθύ κόκκινο».

2.Έκλεισε μοναστήρι στη Λέσβο λόγω κορονοϊού. Το τελεσίγραφο του Μητροπολίτη.

Μητροπολίτης στις Σέρρες έστειλε την αστυνομία σε μοναστήρι επειδή δεν τηρούνταν τα μέτρα προστασίας.

Θετικές η Ηγουμένη και μοναχές του μοναστηριού
Έκλεισε το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στη Θερμή αφού ο κορωνοϊός «χτύπησε την πόρτα του».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ιστοσελίδας stonisi νοσεί η Ηγουμένη της Μονής Ταβιθά και μοναχές της Μονής.

Από το μεσημέρι στο μοναστήρι έχει μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που ελέγχει το σύνολο των μοναχών και των υπολοίπων εργαζομένων.

Λίγες ώρες μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τον ιερέα στη Λέσβο που λειτουργούσε και κοινωνούσε ενώ είχε κορονοϊό, η πόρτα της πανδημίας χτύπησε το εμβληματικό μοναστήρι του νησιού, τον Άγιο Ραφαήλ στη Θέρμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το stonisi.gr, νοσεί η ηγουμένη της μονής, Ταβιθά, καθώς και οι μοναχές. Από το μεσημέρι στη μονή έχει μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που ελέγχει το σύνολο των μοναχών και των υπολοίπων εργαζομένων εκεί.
Σημειώνεται ότι στο νησί επικρατεί αγωνία καθώς φαίνεται ότι μετά το περιστατικό με τον 67χρονο ιερέα, ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί ραγδαία.
Η Εισαγγελία διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης η οποία και πρέπει να περαιωθεί εντός 15θημέρου, προκειμένου να ελεγχθεί αν ο ιερέας του ναού λειτούργησε την παραμονή και ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου άρρωστος από κορονοϊό. Μάλιστα, φέρεται ότι κοινώνησε μεγάλο αριθμό πιστών.

3.Το τελεσίγραφο του Μητροπολίτη Μυτιλήνης

Το περιστατικό αυτό φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του Μητροπολίτη Μυτιλήνης ο οποίος αποφάσισε να στείλει ένα αυστηρό αλλά ξεκάθαρο μήνυμα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων από τους ιερείς, παραπέμποντας παράλληλα την υπόθεση στη δικαιοσύνη.
Ο ιεράρχης έδωσε διορία μιας εβδομάδας στους ανεμβολίαστους κληρικούς για να εμβολιαστούν καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα τεθούν σε αργία. Ο κ. Ιάκωβος σε επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά: "Εντελόμεθα όπως εντός μιας Εβδομάδας προβήτε εις τον εμβολιασμόν κατά του κορονοιού ειδ' άλλως θα σας επιβληθεί αργία άνευ\ αποδοχών μέχρις ότου εμβολιαστείτε".

4.Μητροπολίτης στις Σέρρες έστειλε την αστυνομία σε μοναστήρι επειδή δεν τηρούνταν τα μέτρα προστασίας.

«Να μην κάνει του κεφαλιού της» ζήτησε από ηγουμένη μοναστηριού ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος. Τακτική ανυπακοής που σημειώθηκε ήδη σε αρκετές μονές ανδρών και γυναικών στην Αίγινα , την Κρήτη , σε Πελοπόννησο και στα Μετέωρα επίσης κατά τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
Έστειλε την αστυνομία σε μοναστήρι της περιφέρειάς του, προκειμένου να συνετιστούν οι μοναχές στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο λόγος για τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο, που -όπως αποκάλυψε- προχώρησε στην κίνηση αυτή προκειμένου ν' αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά και επειδή δεν θέλει να χαρακτηριστούν τα μοναστήρια της περιοχής του ως χώροι «αντιρρησιών» κατά του εμβολίου.

Μιλώντας σ' εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΔΙΚΤΥΟ στις Σέρρες, ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου έκανε γνωστό πως απέστελλε την αστυνομία σε μοναστήρι στο χωριό Φαιά Πέτρα, προκειμένου να συνετιστεί η ηγουμένη ώστε «μην κάνει του κεφαλιού της» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Εγώ ο ίδιος έστειλα την αστυνομία στο μοναστήρι για να έχουν τον φόβο δεν είναι ανεξέλεγκτοι αλλά δεν μπορεί να γίνονται κάθε μέρα. Πρέπει να το καταλάβουν πολύ καλά και να μην κάνουν του κεφαλιού τους. Είπα της μοναχής να προστατευτεί τόσο ίδια όσο και να προστατεύσει τους πιστούς που έρχονται στο μοναστήρι» δήλωσε, ζητώντας από τις μοναχές των μοναστηριών της περιφέρειάς του να σέβονται τα μέτρα που αποσκοπούν στη δημόσια υγεία.

Ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου αποκάλυψε πρόσφατα επίσης, πως ιερέας έχασε τη ζωή του από κορονοϊό, αν και εμβολιασμένος, όταν παραβρέθηκε σε γλέντι που προηγήθηκε γάμου που στη συνέχεια ο ίδιος τέλεσε. Εκτός από τον θάνατο του ιερέα, κόλλησαν κορωνοϊό οι περισσότεροι συγγενείς και καλεσμένοι στον γάμο.

5.Κρούσματα σε μοναστήρι της Τρίπολης

Έκλεισε η Ιερά Μονή της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην Επάνω Χρέπα Τρίπολης.
Γνωστοποιήθηκε απ΄την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.
Η γυναικεία Μονή, το πιο ορεινό Μοναστήρι της Πελοποννήσου, στους πρόποδες του Μαινάλου, έκλεισε, γιατί εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοιού στις καλόγριες.
Η Μονή, θα παραμείνει κλειστή και για τους επισκέπτες, αφού θα πρέπει να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline