Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  14:33:03

Αισιοδοξούν σε Μαξίμου και προσωπικά ο Κυρ. Μητσοτάκης ότι άρχισαν να «πιάνουν» οι πιέσεις κάθε είδους προς τους 800.000 ανεμβολίαστους. Τετραπλασιάστηκαν οι δηλώσεις για εμβολιασμούς τις τελευταίες ημέρες-κοντά στις 30.000. Κύριο

Γ. Οικονόμου: Σημαντική αύξηση των νέων ραντεβού για εμβολιασμό- Στα 30.000 την ημέρα από 7.000-8.000 τον Οκτώβριο.

Αποδίδουν φαίνεται ο φόβος, η πίεση, η αντεπίθεση επιχειρημάτων και οι οικονομικές συνέπιες, τα προβλήματα στην κανονική εργασία.«Πολύ μεγάλες παρεμβάσεις» για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων χαρακτήρισε ο Γιάννης Οικονόμου τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για την περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022 και την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τα καύσιμα το 2022 για τους παραγωγούς που είναι μέλη συνεταιρισμών και οι νέοι αγρότες. Αναφερόμενος στα νέα μέτρα και τα ποσοστά εμβολιασμών, σημείωσε ότι ήδη καταγράφεται σημαντική αύξηση των ραντεβού.

Αναλυτικότερα, σχολιάζοντας το νέο πλαίσιο των μέτρων που θα τεθεί σε ισχύ σήμερα Σάββατο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι αν και εστιάζουν στους ανεμβολίαστους δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα, ούτε για τους ανεμβολίαστους ούτε για τους επιχειρηματίες.

Όπως είπε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 αποφασίστηκαν για δύο λόγους:
• Πρώτον, διότι είναι μια έμμεση πίεση να πειστεί περισσότερος κόσμος να εμβολιαστεί
• και δεύτερον, για να προστατευτούμε όλοι οι υπόλοιποι.
Η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο να εμβολιαστεί, είπε, τονίζοντας μάλιστα ότι ήδη καταγράφεται μία σημαντική αύξηση των νέων ραντεβού.

«Είμαστε στα 30.000 την ημέρα, από εκεί που ήμασταν 7.000-8.000 την ημέρα το προηγούμενο διάστημα. Νομίζω ότι και το πλαίσιο των μέτρων βοηθά. Θα συνεχίσουμε προς την κατεύθυνση αυτή με όλους τους τρόπους, ενημερωτικά, με καμπάνιες, με τους επιστήμονες μπροστά, με τα στοιχεία που δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι ζωή, δεν είναι διχασμός. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα προχωρήσουμε, στηρίζοντας και το Σύστημα Υγείας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι για τον ίδιο «προφανώς και πρέπει να συνδέεται το πιστοποιητικό με την πληρότητα των αντισωμάτων.

2.Αύξηση παρατηρείται, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία , στον προγραμματισμό για εμβολιασμό με την πρώτη δόση τις τελευταίες μέρες και μάλιστα διπλασιάστηκε σε μόλις δύο μέρες.

Αν και η προσέλευση των πολιτών το προηγούμενο διάστημα ήταν εξαιρετικά χαμηλή -και σαφώς πολύ κάτω από αυτό που ήθελε και διακήρυττε η κυβέρνηση- στις 2 Νοεμβρίου, ο αριθμός των πρώτων ραντεβού που κλείστηκαν άγγιξε τις 19.000, ενώ διαδοχικά τις επόμενες ημέρες ο αριθμός εκτοξεύτηκε πάνω από τις 25.000, με τη χθεσινή ημέρα να καταγράφει σημαντική αύξηση φτάνοντας τον αριθμό των 29.872 πρώτων ραντεβού.
Σημειώνεται πως, κατά μέσο όρο, όλο τον Οκτώβριο κλείνονταν περίπου 5.500 ραντεβού ημερησίως και την περασμένη εβδομάδα 7.000-8.000 χιλιάδες.
Για την αύξηση των ραντεβού μίλησε άλλωστε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει και των νέων μέτρων που τίθενται σε ισχύ από το Σάββατο και αφορούν τους ανεμβολίαστους.

«Όπως έχουμε πει πολλές φορές, υπάρχει όντως μία σημαντική έξαρση κρουσμάτων, η οποία είναι πρωτίστως έξαρση περιστατικών μεταξύ ανεμβολίαστων. Υπάρχει μία μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα. Υπάρχει όμως και η άλλη όψη της πραγματικότητας: ότι μόνο τις τελευταίες τρεις μέρες κλείστηκαν πάνω από 60.000 νέα ραντεβού για πρώτους εμβολιασμούς και η ροή για την 3η αναμνηστική δόση είναι σταθερή, 30.000 περίπου ραντεβού την ημέρα» τόνισε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline