Κυριακή 28 Απριλίου 2024  19:55:26

Εκ των υστέρων.... σκέψεις από τον μικροβιολόγο υπουργό Δικαιοσύνης να μετατραπεί σε κακούργημα το «εκδικητικό πορνό» στο Διαδίκτυο. Ούτε σκέψη έως τώρα για αντιμετώπιση του άθλιου φαινομένου διασυρμού και ηθικής δολοφονίας. Κύριο

Καμιά αλλαγή στο καυτό θέμα αυτό, δεν έγινε από το υπουργείο Δικαιοσύνης στις πρόσφατες- καθυστερημένες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, διορθωτικές των χαλαρών διατάξεων που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Η θλιβερή υπόθεση με την άθλια συμπεριφορά επί χρόνια από τον τιμητή-σχολιαστή των «Αρβύλα» Στάθη Παναγιωτόπουλου προκάλεσε τον καθυστερημένο προβληματισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης , υπό μικροβιολόγο γιατρό και όχι νομικό.– Το αδίκημα , διαρρέεται ότι ενδέχεται να μετατραπεί σε κακούργημα, ενώ παράλληλα θα αυξηθούν και οι ποινές.
Αυτή ήταν η αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα στα απαράδεκτα δρώμενα του παρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλου, ενός εκ στελεχών της τηλεοπτικής εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα», ο οποίος διακίνησε μέσω διαδικτύου, κ.λπ. προσωπικά δεδομένα από ερωτικές στιγμές με πρώην σύντροφό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσιάρας έχει δρομολογήσει την αυστηροποίηση της ισχύουσας ποινικής νομοθεσίας για το αδίκημα της παράνομης διοχέτευσης – διακίνησης, μέσω διαδικτύου ή άλλου μέσου, ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε σχέση με την προσωπική ερωτική ζωή. Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης προσανατολίζεται να αναβαθμίσει σε κακούργημα το εν λόγω αδίκημα και παράλληλα να αυξηθούν οι επαπειλούμενες ποινές.

Επιβαρυντική περίπτωση αν το θύμα είναι ανήλικο

Επιπρόσθετα, θα προβλεφθεί ειδική επιβαρυντική περίσταση όταν η πράξη της παράνομης διοχέτευσης και διακίνησης, προσωπικών δεδομένων ερωτικής ζωής μέσω διαδικτύου αφορά ανήλικους-θύματα. Η τελευταία αυτή επιβαρυντική προβλέψει ανάγεται στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας των ανηλίκων και των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων που έχει επιδείξει το υπουργείο Δικαιοσύνης με τις τροποποιήσεις που έχει επιφέρει τόσο στο νέο Ποινικό Κώδικα όσο και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Καμιά αλλαγή στο καυτό θέμα αυτό, δεν έγινε από το υπουργείο Δικαιοσύνης στις πρόσφατες- καθυστερημένες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, διορθωτικές των χαλαρών διατάξεων που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ.

-Με την ισχύουσα νομοθεσία στο συγκεκριμένο αδίκημα, πλην εξαιρέσεων, διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος και για την ποινική δίωξη απαιτείται η πρωτοβουλία του θύματος, δηλαδή η υποβολή μήνυσης, όπως έχει γίνει και στην περίπτωση του Στάθη Παναγιωτόπουλου, τον οποίο το θύμα έχει μηνύσει προ διετίας και αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης, περί τα μέσα Φεβρουαρίου, καθώς είχαν δοθεί αναβολές λόγω της μη λειτουργίας των δικαστηρίων κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.
Ειδήσεις σήμερα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline