Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  22:55:00

Η Κυβέρνηση βέβαιη ότι υπάρχει σχέδιο αναμέτρησης από ομάδες τραμπούκων. Με επίδειξη δύναμης και ανταρσίας σε ΑΕΙ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Κύριο

Ελάχιστοι ως ανύπαρκτοι οι πραγματικοί φοιτητές στις «καταδρομικές» ομάδες αυτές, αποτελούμενες κυρίως από σεσημασμένους κάθε είδους, ποινικούς, περιθωριακούς, «αναρχικούς» ψευδώνυμους.

1.ΑΣΟΕΕ: Συνελήφθησαν έξι άτομα την ώρα που προσπαθούσαν να «στήσουν» στέκι

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου - Πιάστηκαν στα πράσα, να γκρεμίζουν έναν τοίχο με ηλεκτρικά εργαλεία - Τι λέει στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία - Δείτε βίντεο
Συνελήφθησαν έξι άτομα μέσα στην ΑΣΟΕΕ, καθώς προσπαθούσαν να «στήσουν» στέκι εντός του χώρου του πανεπιστημίου.

Οι έξι νεαροί οδηγήθηκαν στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας, καθώς πιάστηκαν στα «πράσα», να γκρεμίζουν έναν τοίχο και έτσι, αφού ενημερώθηκε άμεσα η Αστυνομία, έγινε επέμβαση και συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μάλιστα για να πετύχουν την «παρέμβασή» τους χρησιμοποίσαν ηλεκτρικά εργαλεία και σφυριά. Αποκαλυπτικό το βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς ομάδα ατόμων πραγματοποιούσε με τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων και σφυριών φθορές στην τοιχοποιία του Ιδρύματος.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν έξι (6) άτομα και με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

2.Πώς περιγράφει το περιστατικό, φοιτήτρια που ήταν αυτόπτης μάρτυρας

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και η σύλληψη έγινε ακριβώς μια ημέρα μετά την καταδρομική επιχείρηση των 20 κουκουλοφόρων στο αμφιθέατρο και τον ξυλοδαρμό καθηγητή.

Φοιτήτρια που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της σύλληψης των έξι ατόμων από τους αστυνομικούς, είπε: «Καθόμασταν στη σχολή και ξαφνικα ακούμε ΟΠΚΕ, ΟΠΚΕ. Τρέξαμε να δούμε τι γίνεται και είδαμε μπροστά μας ΟΠΚΕ. Είδαμε ΟΠΚΕ την ώρα μαθημάτων μέσα στη σχολή να συλλαμβάνουν φοιτητές. Δεν υπήρξε συζήτηση. Τους φωνάξαμε να φύγουν κι έφυγαν μαζί με τους φοιτητές. Δεν γνωρίζω πόσοι ήταν. Μέρα μεσημέρι, την ώρα των μαθημάτων μπήκαν και συνέλαβαν συμφοιτητές. Δεν ξέρω αν σχετίζεται με τα χθεσινά. Ωστόσο, γνωρίζω πως ενώ χθες βγήκαν τόσα σκάνδαλα για τη σχολή μας, ο πρύτανης σήμερα δεν ήταν εκεί για να πάρει θέση».

3.Θεσσαλονίκη - ΑΠΘ: Τρίτη, νέα πρόκληση

Λίγες ώρες μετά την εκκένωση χώρου του ΑΠΘ, που άγνωστοι είχαν καταλάβει ως απάντηση στην εκκένωση κατάληψης στο «Βιολογικό», άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν σε νέα κατάληψη, την τρίτη κατά σειρά, αυτή τη φορά στην Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Grtimes, περίπου 40 άτομα έχουν εισβάλει στη Κοσμητεία του ΑΠΘ και δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες από την κατάληψη στο εργαστήριο Φαρμακολογίας.

4.Εκκενώθηκε από την ΕΛΑΣ η δεύτερη κατάληψη - Δεκαπέντε συλλήψεις

Πέταξαν πέτρες και τούβλα στους αστυνομικούς -Μέσα στον χώρο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, πέτρες από τα μπάζα του βιολογικού, στυλιάρια, ασύρματοι και φυλλάδια - Θεοδωρικάκος: Ασφάλεια και ελευθερία μέσω στο πανεπιστήμιο - Δείτε βίντεο από την επιχείρηση
Νέα επέμβαση πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης η ΕΛΑΣ, στη Θεσσαλονίκη, για τη «διάλυση» της νέας κατάληψης σε χώρο του ΑΠΘ στην οποία είχαν προχωρήσει αντιεξουσιαστές λίγα 24ωρα μετά την εκκένωση της κατάληψης στο «Στέκι στο Βιολογικό».

Πρόκειται για την κατάληψη που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας πίσω από το κτίριο του Χημικού, περίπου 100 μέτρα από το «Στέκι στο Βιολογικό», όπου την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς είχε πραγματοποιηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση δίνοντας τέλος στην 34χρονη κατάληψη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline