Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  04:06:11

Υβρίζεται σε επίπεδο πεζοδρομίου με την Αντιπολίτευση, θεωρείται παγκοσμίως ως ληξιπρόθεσμος και από χθες κατηγορεί ΗΠΑ, Ευρώπη, Γαλλία ότι τον.,,.υπονομεύουν. Κύριο

Νέοι ισχυρισμοί του Ταγίπ Ερντογάν ότι «Οι ΗΠΑ προσπαθούν να καταστρέψουν την οικονομία μας». Θεωρεί τον εαυτό του μεγάλο οικονομολόγο, χωρίς καμία ευθύνη για την οικονομική κατρακύλα της Τουρκίας, με ανεργία, ακρίβεια, πληθωρισμό, στασιμότητα επενδύσεων και μεγάλες κοινωνικές εντάσεις.

1.Νέα επινόηση ή μάλλον μια ακόμα φαντασιοπληξία του χωρίς να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.Τη Δύση κατηγόρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την κατάσταση της οικονομίας της Τουρκίας, υποστηρίζοντας ότι η Αμερική με τη βοήθεια της Ευρώπης και... κάποιων χωρών στην περιοχή, απειλούν να καταστρέψουν τη χώρα του μέσω της οικονομίας. Φυσικά με πρώτη την Γαλλία,που έχει κατηγορήσει παλαιότερα όπως και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και χώρες όπως η Αυστρία, η Ολλανδία, η Δανία και άλλες. (Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος, Ισραήλ).

«Σιωπηρό εμπάργκο»

Στην ομιλία του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του AKP, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Η Τουρκία, αφού απέτρεψε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου με την ένδοξη αντίσταση του έθνους μας, ήρθε αντιμέτωπη με την εχθρότητα των δυτικών χωρών, που δεν κάνουν τον κόπο να την κρύψουν καν. Ανάμεσά τους, η Αμερική, η σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ, προτίμησε να επιδείξει τις διαφορές που έχει με τη χώρα μας, με την απειλή να καταστρέψει άμεσα την οικονομία μας, πέρα από κάθε πολιτική ηθική, ενώ ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες επέδειξαν την ίδια στάση με πιο έμμεσους και πιο εκλεπτυσμένους τρόπους. Με την εμπλοκή ορισμένων χωρών της περιοχής, αυτή η περίπλοκη εικόνα βαθμιαία βαθαίνει», ανέφερε αφήνοντας έμμεσες αιχμές για τις γείτονες χώρες.
«Το σιωπηρό εμπάργκο κατά της χώρας μας στην αμυντική βιομηχανία σε προϊόντα και διάφορους εμπορικούς τίτλους έχει περάσει σε μια διαφορετική διάσταση», πρόσθεσε.

Στο θέμα της οικονομίας ο Τούρκος πρόεδρος παραδέχτηκε ότι «φυσικά και υπάρχει πρόβλημα πληθωρισμού στη χώρα μας», ωστόσο έδωσε την υπόσχεση ότι τον Ιούλιο θα επανεκτιμήσει τους μισθούς των εργαζομένων με βάση τον πληθωρισμό και τις συνθήκες. «Δεν θα γυρίσουμε ποτέ πίσω από αυτό το μονοπάτι και θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε με αποφασιστικότητα προς τους στόχους μας.

«Αντιπολίτευση Φρανκενστάιν»

Συνεχίζουμε τον στόχο μας να τοποθετήσουμε τη χώρα μας στις 10 κορυφαίες οικονομίες με το τουρκικό μοντέλο», σημείωσε, ενώ εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντάς την «Συμμαχία του Φρανκενστάιν».
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να επωφεληθεί πολιτικά από την καταστροφολογία που αναπτύσσει.

«Η μεγαλύτερη ευθύνη και υποχρέωσή μας απέναντι στο έθνος μας είναι να μην αφήσουμε την Τουρκία στα χέρια αυτής της φρικτής συμμαχίας, αυτής της συμμαχίας Φρανκενστάιν», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η πλευρά της αντιπολίτευσης, που επιδιώκει να κερδίσει πολιτικό πλεονέκτημα από την καταστροφή της χώρας της, καταβάλλει απεγνωσμένη προσπάθεια να ταράξει τα πράγματα, αυξάνοντας τη δόση του ψεύδους και της συκοφαντίας. Θα κάνουμε τη δουλειά μας με βάση τη δική μας στρατηγική κι όχι με το τί λέει ο καθένας», δήλωσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline