Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  01:16:20

Πρώτος, επίμονος στόχος ο Κυρ. Μητσοτάκης όλων των ομιλητών του ΣΥΡΙΖΑ και επόμενοι στόχοι οι υπουργοί Γεραπετρίτης, Βορίδης, Καραμανλής, Θεοδωρικάκος, Σκρέκας, Οικονόμου, Γεωργιάδης, Σταικούρας. Κύριο

Λιγότερο ως σκληροί αντιπολιτευτικοί στόχοι οι Δένδιας, Παναγιωτόπουλος, Κεραμέως, Σκυλακάκης, Μενδώνη, Τσιάρας, Μηταράκης.

-Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως εξαιτίας της πρότασης δυσπιστίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βάλλεται επί τριήμερο σε απευθείας σύνδεση, για τη διαχειριστική ανεπάρκεια των υπουργών και της κυβέρνησης. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ακόμα και συμπολιτευόμενα ΜΜΕ έχουν ασκήσει σκληρή κριτική για το πώς εξελίχθηκε η όλη επιχείρηση... «Προστασίας του Πολίτη».
Ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να υπερασπιστεί υπουργούς παρά τη συγγνώμη, και όπως θυμίζουν από την Κουμουνδούρου, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριζε ότι η πολιτική ευθύνη αναλαμβάνεται με παραιτήσεις και όχι με συγγνώμες.

Ο στόχος είναι να αναδειχθεί η ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη και να αναλάβει όλο το πολιτικό κόστος, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί και ένα κοινό αντικυβερνητικό μέτωπο από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που θα ασκήσουν έντονη κριτική για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες.

Πλέον, το δίλημμα για το ΚΙΝΑΛ είναι αν θα στηρίξει την πρόταση Τσίπρα ή θα εμφανιστεί ως δεκανίκι της κυβέρνησης.
Στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σχετική απόφαση, αναφέρθηκε και στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται «στο μάτι του κυκλώνα», με τις κατηγορίες Φουρθιώτη και τη σκληρή κριτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εν λόγω συνεργάτης αναρωτήθηκε, αν όταν ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατέθετε την πρόταση μομφής, θα του απαντούσε ο υπουργός Επικρατείας και «αντ' αυτού», Γεραπετρίτης. Τελικά, απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προχθές κατήγγειλε τους έξη κύριους υπεύθυνους υπουργούς με συγκεκριμένες κατηγορίες ότι «Του κ. Οικονόμου που έφτασε να τα βάλει μέχρι και με τους μετεωρολόγους για να δικαιολογήσει το μπάχαλο. Του κ. Στυλιανίδη, της χρυσής μεταγραφής που έκανε προσωπικά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης για την πολιτική προστασία, μετά το φιάσκο των πυρκαγιών του καλοκαιριού ο οποίος κατάφερε το πρωτοφανές να κλείσουν όλες οι κεντρικές λεωφόροι της Αθήνας από τα πρώτα χιόνια, αφήνοντας χιλιάδες οδηγούς για ώρες στο έλεος της κακοκαιρίας. Του κ. Καραμανλή αρχιτέκτονα του χάους στις Μεταφορές και βασικού υπευθύνου της ταλαιπωρίας δεκάδων χιλιάδων επιβατών σε Ηλεκτρικό, Προαστιακό και τρένα. Του κ. Σκρέκα που τρεις μέρες μετά έχει αφήσει ολόκληρες περιοχές της Αττικής χωρίς ρεύμα και θέρμανση. Των κ. Θεοδωρικάκου και Βορίδη για την «άψογη» λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline