Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  10:17:37

Προφυλακισμένος συνεχώς από τον Φεβρουάριο του 2021, ο Δημ. Λιγνάδης μεταφέρεται στον Κορυδαλλό από την Τρίπολη για τη δίκη του. Κύριο

Την Παρασκευή στις 11/4 με τέσσερις βαριές κατηγορίες.

1.Γιατί παρέμεινε επί 13 μήνες προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης ; Σύμφωνα με πληροφορίες Ανακρίτρια και Εισαγγελέας αρνήθηκαν οποιοδήποτε ενδεχόμενο, ακόμα και κατ' οίκον περιορισμού με βραχιολάκι ηλεκτρονικής επιτήρησης στον κατηγορούμενο Λιγνάδη, θεωρώντας ότι η επιβολή ενός τέτοιου περιοριστικού μέτρου «καθίσταται μη επαρκής» καθώς από τα στοιχεία της υπόθεσης έκριναν πως: καταδεικνύεται η σαφής εξακολουθητική εγκληματική ροπή του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του κατηγορούμενου. Για τον λόγο δε αυτό, έκριναν ότι δεν καθίσταται επαρκής η επιβολή σε αυτόν, του περιοριστικού όρου του κατ' οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, για την αποτροπή του από την τέλεση νέων αδικημάτων, η δε κρίση αυτή τελεί σε ανεξαρτησία από την εκ μέρους του υποβολή αντιστοίχου αιτήματος ή μη.

1Πλησιάζουμε σε μια εβδομάδα στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη με την μεταγωγή του, όπως έχει δικαίωμα στον Κορυδαλλό από την Τρίπολη δεδομένου ότι σε λίγα 24ωρα ξεκινά η πολύκροτη δίκη του, με βαριές κατηγορίες τις περισσότερες από τις οποίες έχει αρνηθεί..
Ειδικότερα, ξεκινά την Παρασκευή (11/2) η δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας , η οποία προβλέπεται να αποκτήσει μεγάλη δημοσιότητα και καταθέσεις ενδιαφέρουσες, κατηγορίας και υπεράσπισης. Πολυήμερης διάρκειας, όπως προβλέπεται, αν συνεχισθεί χωρίς διακοπές και αναβολές.,..
Να υπενθυμιστεί σε αυτό εδώ το σημείο, ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κατηγορείται για τέσσερις υποθέσεις βιασμών ανηλίκων ή νεαρών ανδρών.

Έτοιμο το σχέδιο μεταγωγής του για τον Κορυδαλλό

Σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσίασε ο ΑΝΤ1, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα μεταφερθεί σε λίγες ημέρες πιθανότατα Δευτέρα ή Τρίτη στον Κορυδαλλό και το σχέδιο μεταγωγής του έχει ήδη ετοιμαστεί.
Πρόκειται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για ένα 24ωρο σχέδιο προστασίας προς τον σκηνοθέτη, καθώς θα τον φυλάνε και καθ' οδόν από τις φυλακές Κορυδαλλού αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια που θα μείνει στην Αθήνα.

Το κελί του Δημήτρη Λιγνάδη θα είναι στην Α' πτέρυγα, καθώς η παρουσία του κρίνεται πιο ασφαλής.
Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό μίλησε ο δικηγόρος των δύο ανδρών που ζουν στο εξωτερικό και κατήγγειλαν τον Δημήτρη Λιγνάδη, κ. Ιωάννης Βλάχος, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι οι πελάτες του θα παραστούν στη δίκη και ότι από πλευράς τους δεν θα ζητηθεί αναβολή της διαδικασίας.

Δίκη Λιγνάδη: Μεταφέρεται στον Κορυδαλλό – Ξεκινάει η δίκη

2. 3.12.2021 Δημήτρης Λιγνάδης – Σε δίκη για 4 υποθέσεις βιασμού παραπέμπεται ο σκηνοθέτης

Σε δίκη για 4 υποθέσεις βιασμού παραπέμπεται ο προφυλακισμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης.
Με βούλευμα του ομόφωνα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε την παραπομπή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.
Οι δικαστές υιοθέτησαν την παραπεμπτική πρόταση της εισαγγελέως Σιμέλας Σαπίδου, η οποία είχε απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς του σκηνοθέτη που αρνείται και μιλά για σκευωρία σε βάρος του.

Στην πρόταση της η εισαγγελέας χαρακτηρίζει τον Λιγνάδη «άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα» και αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας κρίνει πως «σε βάρος του κατηγορουμένου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται».

Οι δικαστές διέταξαν τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του σκηνοθέτη, με την εισαγγελέα να έχει εισηγηθεί :

«Η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline