Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  13:20:56

Για πρώτη φορά, στρατιωτικός σύμβουλος του Ερντογάν παραδέχεται ανοικτά: «Η Ελλάδα έχει πλέον αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο...». Πλήγμα στο ηθικό της Τουρκικής Αεροπορίας, μισοδιαλυμένης μετά τις συνεχείς εκκαθαρίσεις». Κύριο

Προσπαθούν να ρεφάρουν σε εντυπώσεις από την Άγκυρα με σύντομες υπερπτήσεις-φιγούρες πάνω από τα ελληνικά νησιά.

1.Προηγήθηκε ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν, για να τον μιμηθούν τα πολιτικά του μαντρόσκυλα υπουργοί Αμύνης και Εξωτερικών, διατυπώνοντας παράπονα για την μεγάλη ενίσχυση στη άμυνα της Ελλάδος από τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και τη Γαλλία , είτε με οικονομικές ενισχύσεις, πολεμικό υλικό και νέες βάσεις, με πρώτη της Αλεξανδρούπολης είτε με πολιτικές συμμαχιών στην περιοχή και με προμήθειες νέων αεροπλάνων και φρεγατών σε βάρος της Τουρκίας. Με γενική θλιβερή πεποίθηση σε όλα τα επίπεδα ότι υπάρχει μια υπεροπλία της Ελλάδος στον αέρα του Αιγαίου, ενώ σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες είναι χαμηλό το ηθικό της μισοδιαλυμένης Πολεμικής Αεροπορίας για την κατάσταση αυτή της απομόνωσης της Αγκύρας και τη ενίσχυση της Αθήνας. Με πρώτη αντίδραση τις δηλώσεις παλληκαρισμού και αλαζονείας, που πέφτουν στο κενό ή τις βιαστικές υπερπτήσεις-φιγούρες πάνω από τα ελληνικά νησιά, από όπου αναδιπλώνονται και αποχωρούν αμέσως γιατί αναχαιτίζονται αμέσως.

2..Η αμυντική θωράκιση της Ελλάδας έχει προκαλέσει πονοκεφάλους στην Τουρκία, με τον σύμβουλο για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη σειρά του(μετά σειρά δηλώσεων και άρθρων σχετικά), να παραδέχεται ότι η ισορροπία δυνάμεων έχει ανατραπεί λόγω της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας στη χώρα μας κι ότι η δουλειά των τουρκικών Eνόπλων Δυνάμεων έγινε δυσκολότερη.

Όπως αποκαλύπτει η ερευνητική ιστοσελίδα Nordic Monitor, πρώην αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας και γνωστός για την εθνικιστική προπαγάνδα και την προσπάθεια εμφάνισης της χώρας του ως περιφερειακής υπερδύναμης, ο Μεσούτ Χακί Τζασίν παραδέχθηκε ότι μετά την απόκτηση των Rafale η Ελλάδα έχει πλέον την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο, δηλώσεις που έρχονται σε πλήρη αντίφαση με τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι κατά πολύ ανώτερες από τις ελληνικές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline