Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  18:27:25

Οι Έλληνες ανησυχούν για άλλα νεώτερα: Με κόστος τα όπλα στην Ουκρανία- Οφέλη και νέος ρόλος της Τουρκίας- Χωρίς έλεγχο οι αυξήσεις στις τιμές- Επιφυλάξεις για τη συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν. Κύριο

Δημοσκόπηση του καναλιού ALPHA: Δεν φοβούνται πλέον οι Έλληνες για τους κινδύνους από την επιδημία αλλά δεν είναι πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον.

Έκλεισαν οι παλιές ανησυχίες στην ελληνική κοινωνία, αλλά άνοιξαν νέες πληγές και αβεβαιότητες. Ανησυχία για αρνητικές εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία εκφράζουν οι πολίτες, με τους έξι στους δέκα παράλληλα να θεωρούν ότι η στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας με την αποστολή όπλων θα δυσκολέψει τη θέση της χώρας μας.

Θα ευνοηθεί η Τουρκία

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ABACUS για τον Alpha που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2 και 8 Μαρτίου σε δείγμα 1.026 ατόμων για τον πόλεμο στην Ουκρανία το 53% θεωρεί πως θα έχει αρνητική επίδραση στα ελληνοτουρκικά, καθώς θα ευνοηθεί η Τουρκία. Το 29% λέει πως ίσως θα υπάρξει αρνητική επίδραση, το 17% διαφωνεί, ενώ το 3% ΔΞ/ΔΑ.

Για το αν θα επιδεινωθούν οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας, το 67% απαντάει «ναι», το 22% «ίσως», το 10% «όχι» και το 1% ΔΞ/ΔΑ.
Για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία από την Ελλάδα: Το 62% λέει πως θα δυσκολέψει τη θέση της Ελλάδας, το 27% πως θα βοηθήσει, το 9% υποστηρίξει πως δεν θα συμβεί τίποτα από τα δύο και 3% ΔΞ/ΔΑ.

Ακρίβεια και καθημερινότητα

Παράλληλα καταγράφεται ως σημαντικότερο πρόβλημα από όλα η ακρίβεια. Στο ερώτημα ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα: 17% κορωνοϊός, 48% ακρίβεια, 1% κανένα δεν είναι σημαντικό, 33% το ίδιο σημαντικά και τα δύο.

Πώς θα είναι η καθημερινότητα τους επόμενους 12 μήνες: Χειρότερη 59%, 25% ίδια, 13% καλύτερη.
Πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την ακρίβεια: 44% Μείωση ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, 32% αύξηση κατώτατου μισθού, 5% επαναφορά κοινωνικών τιμολογίων ενέργειας, 4% έκτακτο επίδομα, 9% πλαφόν σε καύσιμα και ψωμί, 6% άλλο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline