Δευτέρα 6 Μαϊου 2024  00:58:45

Η ακρίβεια στις τιμές, τα καύσιμα και την καθημερινότητα, που καλπάζει. Μέγιστο πρόβλημα για το 82% των Ελλήνων. Τα περίφημα επιδόματα των 250 ευρώ, δεν προστατεύουν τη μεσαία τάξη. Κύριο

Η μεσαία τάξη δοκιμάζεται ισχυρά και πολλαπλά και θα μπορούσε να μειωθεί μόνο με μείωση του ΦΠΑ και της φορολογίας στις τιμές ενέργειας και τροφίμων και όχι και μικρές μειώσεις τιμολογίων και επιδοτήσεις σε αδύνατους και πολύ πτωχούς.

1.Η ακρίβεια στα πάντα, σε μεγάλα ποσοστά (ενέργεια, καύσιμα , κίνηση-θέρμανση, τρόφιμα κάθε είδους, υπηρεσίες, εισιτήρια ταξιδιών) αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας και προβληματισμού για τους Έλληνες πολίτες, χωρίς, ωστόσο, την ίδια ώρα να απουσιάζει από τις σκέψεις της μεγάλης πλειονότητας ο φόβος ότι οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις στην Ουκρανία που ακολούθησαν τη ρωσική εισβολή μπορεί να εξελιχθούν σε έναν νέο Παγκόσμιο Πόλεμο. Διπλό το κλίμα φόβου και ανασφάλειας., Με ισχυρή δοκιμασία της Κυβέρνησης και όσων υπουργών διαβεβαίωναν ότι η ακρίβεια θα ήταν περιστασιακή, εξωελληνική και θα διαρκέσει μέχρι τέλος του χρόνου ή έως τον Ιανουάριο του 2022.,.

Η ελληνική κοινή γνώμη αποδίδει την ακρίβεια στον πόλεμο και στη διεθνή ενεργειακή κρίση που προκαλείται εξαιτίας του, ενώ θεωρεί πως το δίκιο βρίσκεται με την πλευρά των αμυνόμενων Ουκρανών και συμφωνεί με τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην οικονομία της Ρωσίας.

Οι βασικοί πολιτικοί συσχετισμοί στη χώρα παραμένουν αμετάβλητοι, όπως προκύπτει από τα ευρήματα δημοσκόπησης που διενήργησε για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος» η εταιρεία Marc με τη συμπλήρωση δύο εβδομάδων από το ξέσπασμα των συγκρούσεων στο ουκρανικό έδαφος.

Φουσκωμένοι λογαριασμοί

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος (σε ποσοστό 53,7%), οι αυξημένες δαπάνες για την προμήθεια των τροφίμων (με 50,5%), η ακριβότερη βενζίνη που πληρώνουμε για τις μετακινήσεις (47,3%), καθώς και οι ανατιμήσεις σε πετρέλαιο και σε φυσικό αέριο που χρησιμοποιούμε για τη θέρμανση (37,3%) είναι οι παράγοντες που έχουν βάλει φωτιά στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Με εξαίρεση, ωστόσο, τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων υπερτερεί, σε ποσοστό 42,1%, η άποψη ότι υπεύθυνη για την ακρίβεια είναι η κυβερνητική πολιτική, στο σύνολο της κοινής γνώμης η πλειονότητα, σε ποσοστό 45,6%, θεωρεί ότι το αίτιο για τις ανατιμήσεις είναι ο πόλεμος και η διεθνής ενεργειακή κρίση.

times9

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline