Σάββατο 27 Απριλίου 2024  20:39:49

Αντιρωσικές εκδηλώσεις και πνεύμα εχθρότητας στην Αθήνα καταγγέλλει η Μόσχα. Η πορεία υπέρ της Ρωσίας στην Αθήνα και η επίθεση Ουκρανών στο Σύνταγμα. Η γραφικότητα Καμμένου και οι νέες απειλές. Κύριο

Η Μόσχα προαναγγέλλει έρευνα. Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων κάνει λόγο για επίθεση από άτομα που έφεραν ουκρανικές σημαίες. Οι πρώτες αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό.

1. Θα αποδειχθεί πόσο σοβαρή περίπτωση είναι, ποιό βάθος τη χαρακτηρίζει. Ο επικεφαλής ρωσικής εισαγγελικής αρχής έδωσε τη Δευτέρα εντολή να διερευνηθούν οι συνθήκες μιας καταγγελλόμενης από τη Μόσχα επίθεσης σε Ρώσους κατά τη διάρκεια μηχανοκίνητης πορείας στην Ελλάδα υπέρ της Ρωσίας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Ο πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας, Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι συνθήκες της επίθεσης σε Ρώσους κατά τη διάρκεια πορείας με μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα για την υποστήριξη της Ρωσίας και του ρωσόφωνου πληθυσμού στην Αθήνα», αναφέρει η ανακοίνωση από την υπηρεσία Τύπου της Ερευνητικής Επιτροπής.

Η ρωσική εισαγγελία αναφέρεται στη μηχανοκίνητη πορεία οχημάτων που έλαβε χώρα την Κυριακή από τη Λεωφόρο Συγγρού προς το Σύνταγμα, ως αντισυγκέντρωση στη διαδήλωση υπέρ της Ουκρανίας επί της Πλατείας Συντάγματος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, στην Αθήνα, μια ομάδα ατόμων με ουκρανικές σημαίες επιτέθηκε στους συμμετέχοντες στην πορεία για υποστήριξη της Ρωσίας. Μεταξύ αυτών που δέχθηκαν επίθεση ήταν Ρώσοι, ανάμεσά τους κι ένας ανήλικος, του οποίου οι δράστες έσκισαν τη ρωσική σημαία και προκάλεσαν σωματικές βλάβες, πάντα σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο.
Ζημιές υπέστησαν και κάποια οχήματα των συμμετεχόντων στην πορεία, πρόσθεσε το TASS.

«Σύμφωνα με τις οδηγίες του προέδρου της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής, η έρευνα θα καταγράψει τα υποδεικνυόμενα γεγονότα και, σε συνεργασία με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, θα συνεχίσει να εντοπίζει όσους εμπλέκονται σε αυτό προκειμένου να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», ανακοίνωσε η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

2.Καμμένου με καπέλο της Σοβιετικής Ένωσης - Ανακοίνωση της ΝΔ

Ο Πάνος Καμμένος σε ανάρτησή του του στο instagram φορώντας ένα κόκκινο καπέλο με το σοβιετικό έμβλημα (αστέρι και σφυροδρέπανο), και τα αρχικά της Σοβιετικής Ένωσης (ΕΣΣΔ) αναφέρει, αναφερόμενος στην εποχή που η Ουκρανία ήταν μέρος της Σοβιετικής Ένωσης «Ζήσατε μαζί αγαπημένοι πολλά χρόνια ... ΕΙΡΗΝΗ».
«Θα μπορούσε να θεωρήσει κάποιος τη νέα ανάρτηση του κ. Καμμένου ως μια ακόμα γραφική του στιγμή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ .

Και επισημαίνεται: «Ωστόσο, αν αναλογιστούμε ότι ο συγκεκριμένος ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και συγκυβερνήτης του κ. Τσίπρα, αισθάνεσαι αφενός τρόμο και αφετέρου τύχη, που δεν αντιμετώπισε η χώρα τότε, τις πρωτόγνωρες παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα. Γιατί κάθε σοβαρός άνθρωπος αντιλαμβάνεται τι θα γινόταν αν...».

3. Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι συνέπειες. Χάθηκαν με το... καλημέρα 600.000 Ρώσοι τουρίστες - Μετρούν ζημιές σε Κρήτη και Βόρεια Ελλάδα

Αναταράξεις στην τουριστική αγορά της Κρήτης και της Βόρειας Ελλάδας -βασικοί προορισμοί Ρώσων και Ουκρανών στη χώρα μας - προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Οι εχθροπραξίες πάγωσαν τις κρατήσεις από τις δύο χώρες ενώ λόγω του ασταθούς κλίματος που έχει δημιουργηθεί μουδιασμένη παραμένει και η κίνηση και από τις χώρες του Βίσεγκραντ (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία). Παράπλευρες απώλειες δημιουργούνται και από την απότομη αύξηση του ενεργειακού κόστους αλλά και της ακρίβειας, δύο δεδομένα που θα κρίνουν εν πολλοίς και το κομμάτι του οδικού τουρισμού στο οποίο στηρίζεται, κυρίως, η Βόρεια Ελλάδα με την κίνηση των κρατήσεων προς το παρόν να είναι αναιμική.

Το υψηλό, όμως, ενεργειακό κόστος και η αύξηση των τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες ψαλιδίζουν και τα περιθώρια κέρδους των ξενοδόχων οι οποίοι είχαν συμφωνήσει συγκεκριμένες τιμές λαμβάνοντας υπόψιν αλλά δεδομένα τα οποία πλέον έχουν ανατραπεί λόγω του πολέμου. Την ίδια ώρα στο τραπέζι έχουν πέσει αιτήματα για επανδιαπραγμάτευση όσων τουριστικών συμβολαίων παραμένουν ενεργά με τους ξενοδόχους να αντιστέκονται προς το παρόν.

-Χάνει 500.000 Ρώσους και Ουκρανούς τουρίστες η Κρήτη

Συνολικά, το 2019 την Ελλάδα επισκέφθηκαν 600.000 Ρώσοι τουρίστες που άφησαν στη χώρα 433 εκ. ευρώ. Φέτος υπήρχε αισιοδοξία για αύξηση των επισκεπτών από τη Ρωσία με τις προγραμματισμένες πτήσεις να φτάνουν τα 24 δρομολόγια την εβδομάδα από τη Μόσχα προς την Αθήνα και 31 δρομολόγια από τη Μόσχα προς το Ηράκλειο Κρήτης, το οποίο μαζί με τη Χαλκιδική αποτελούν τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς για τους Ρώσους ταξιδιώτες.

Το κλείσιμο, όμως, των ευρωπαϊκών αεροδρομίων για τα ρωσικά αεροσκάφη ανατρέπει τους ελληνικούς σχεδιασμούς και επιτείνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω των εχθροπραξιών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline