Κυριακή 28 Απριλίου 2024  14:54:26

Οργή ομοφυλόφιλων για το σατυρικό Super Mammy του Μάρκου Σεφερλή στον Αντ1, που είχε ιδιαίτερη απήχηση. Διαμαρτυρίες σε υπουργικά γραφεία μέχρι Μαξίμου. Τα καταγγελτικά κείμενα υπέρ των gay τύπων και άλλων ομοφρόνων. Κύριο

Πολύ ικανοποιημένος ο τηλεοπτικός σταθμός Αντ1 από την απήχηση της «λαϊκής σατυρικής εκπομπής» είναι αποφασισμένος να την συνεχίσει παρά τα αρνητικά σχόλια και διαβήματα από γκέι κάθε είδους, λεσβίες και άλλους υπερασπιστές-θιασώτεςς της «απόλυτα ελεύθερης σεξουαλικής έκφρασης».

1.Μάρκος Σεφερλής: Πρεμιέρα του "Super Mammy" με αστεία για βιαστές - Οργή στο Twitter

Πρεμιέρα έκανε χθες βράδυ στον ΑΝΤ1 η κωμική σειρά του Μάρκου Σεφερλή, «Super Mammy». Ο κωμικός ηθοποιός έκανε δυναμικό come back στην τηλεόραση με μία σειρά που είναι βασισμένη σε ξένο φορμάτ και τα γυρίσματα πραγματοποιούνται παρουσία ζωντανού κοινού. Ο Μάρκος Σεφερλής έχει στο πλευρό του παλιούς και νέους συνεργάτες. Μαζί του είναι η σύζυγός του Έλενα Τσαβαλιά, ο Γιάννης Καπετάνιος, Τάνια Τρύπη και ο Δημήτρης Σταρόβας.

Ο Μάρκος Σεφερλής μεταμφιέστηκε στην Ελληνίδα μάνα Χαρίκλεια με το Twitter να εμφανίζεται διχασμένο τόσο για τα αστεία του ηθοποιού όσο για την παρουσία του τα τελευταία χρόνια.

Στη σειρά «Super Mammy», ο κωμικός ηθοποιός υποδύεται τη Χαρίκλεια, μία «Ελληνίδα μάνα» κομμένη και ραμμένη σε στερεότυπα και cliche- διές. Μία σειρά η οποία είναι βασισμένη σε ξένο φορμάτ, που δημιουργήθηκε πριν από περίπου 30 χρόνια και για κάποιο λόγο αναβιώνει το 2022 στην Ελλάδα.

Στη σειρά αυτή, υπάρχει σκηνή με τη Χαρίκλεια που περιγράφει ότι έτρεχε να προλάβει έναν βιαστή στον δρόμο. Στη σειρά αυτή παρουσιάζονται gay χαρακτήρες ως καρικατούρες, οι άνδρες πως θέλουν μόνο σεξ, ενώ οι γυναίκες συστήνονται ως εργαλεία που έχουν μονίμως τα χρήματα στο μυαλό τους. Στη σειρά αυτή ακούγονται ατάκες όπως «Η βότκα είναι λιπαντικό για να κατεβάζουν τα βρακιά τους οι γυναίκες». Στη σειρά αυτή που σημείωσε 14,1% στο γενικό σύνολο και 15% στο δυναμικό κοινό, το Twitter αντέδρασε με τους πε

2.Το Twitter πήρε φωτιά με τους χρήστες να είναι μοιρασμένοι. «Αυτός είναι ο Σεφέρης που χρόνια ξέρουμε.

Υπάρχουν fans και haters», έγραψε ένας χρήστης. Άλλοι πάλι έγιναν έξαλλοι με αρκετές ατάκες που ακούστηκαν στη σειρά, ενώ κατηγόρησαν τον Μάρκο Σεφερλή για σεξιστικά σχόλια και στερεότυπα μέσα στο κείμενο.

Την πρώτη του μάχη για την τηλεθέαση στην prime time έδωσε χθες, Κυριακή 3 Απριλίου, ο Μάρκος Σεφερλής με το Super Mammy. Η νέα κωμική σειρά του ΑΝΤ1 ξεκίνησε δυναμικά, σημειώνοντας 14,1% στο γενικό σύνολο και 15% στο δυναμικό κοινό. Τα νοιυμερα αυτά προκάλεσαν ιδιαίτερη ικανοποίηση στον ΑΝΤΕΝΝΑ γιατί επετεύχθησαν σε συνθήκες οξύτατου ανταγωνισμού.

Στο γενικό σύνολο, η Γη της Ελιάς σημείωσε μέσο όρο 27,3%, ενώ το Survivor 24,8%. Το X Factor είχε 14,7%, η Φάρμα 12,1% και το Ρουκ Ζουκ 11,7%.
Όσον αφορά το δυναμικό κοινό, το Survivor έπιασε κορυφή με 25,1% και ακολούθησε η Γη της Ελιάς με 18,3%. Το Ρουκ Ζουκ βρέθηκε στο 12,6%, το «Τι Φάση» στο 11,6% και το X Factor 11,3%.

3. Στη νέα σειρά του "Super Mammy", ο Μάρκος Σεφερλής αναπαράγει όλα τα ομοφοβικά και σεξιστικά στερεότυπα που παλεύουμε να εξαλείψουμε. Γκέι καρικατούρες και γυναίκες που ποθούν βιαστές θεωρούνται μάλλον "αστεία" στην Ελλάδα του 2022.

Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Κυριακής (03/04) η νέα κωμική σειρά του Μάρκου Σεφερλή με τίτλο "Super Mammy", η οποία προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, με τις πρώτες εντυπώσεις να είναι άκρως απογοητευτικές.

Στη σειρά, η οποία βασίζεται στο "Mrs. Brown's Boys" του BBC και θα αποτελείται από αυτοτελή επεισόδια, ο Μάρκος Σεφερλής μεταμορφώνεται σε μια γυναίκα με το όνομα Χαρίκλεια, υποδυόμενος την "αθάνατη" Ελληνίδα μάνα.

Το πρώτο επεισόδιο του "Super Mammy" επιβεβαίωσε το πιο δυσοίωνο σενάριο, καθώς αναπαράγονται όλα τα ομοφοβικά και σεξιστικά στερεότυπα για τα οποία μέρα - νύχτα δίνουμε αγώνες προκειμένου να εξαλειφθούν.

Οι ομοφυλόφιλοι παρουσιάζονται για άλλη μια φορά ως καρικατούρες για να "γελάσει" το κοινό, ενώ στην πραγματική ζωή πασχίζουν να κατακτήσουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, οι γυναίκες αντικειμενοποιούνται και εργαλειοποιούνται, τη στιγμή που τα περιστατικά έμφυλης βίας αυξάνονται μέρα με τη μέρα, οι βιαστές και οι επιδειξίες εμφανίζονται ως άνδρες τους οποίους οι γυναίκες ποθούν, ενώ την ίδια ώρα τα κορίτσια φοβούνται να γυρίσουν μόνα τους στο σπίτι τα βράδια.

Το "χιούμορ" του Μάρκου Σεφερλή είναι γνωστό εδώ και χρόνια, ωστόσο, θα είχε κανείς την ελπίδα πως στην Ελλάδα του 2022, προϊόντα με "αστεία" για βιασμούς και γυναίκες που κάνουν σεξ ούσες μεθυσμένες, δεν θα είχαν θέση στην τηλεόραση, δεδομένων, μάλιστα, των αποκαλύψεων που έγιναν τον τελευταίο χρόνο μέσω του κινήματος #Metoo και των δύο εν εξελίξει δικών γνωστών σκηνοθετών / ηθοποιών που κατηγορούνται για βιασμούς.

Κι όμως. Ο ΑΝΤ1 επέλεξε, όχι μόνο να το προβάλει, αλλά και να το τοποθετήσει στην prime time ζώνη του καναλιού, θεωρώντας - μάλλον - πως αυτό το είδος ξεπερασμένου, αναχρονιστικού και απαράδεκτου χιούμορ είναι κατάλληλο για γενική κατανάλωση.

Το Twitter, δικαίως, εξέφρασε την οργή του για τη νέα τηλεοπτική εκπομπή του Μάρκου Σεφερλή, σχολιάζοντας αρκετές σκηνές και ατάκες της σειράς, ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη οι αναφορές για καταγγελίες στο ΕΣΡ από πολλούς χρήστες.

4.Πίσω στο 2001 νόμιζαν πως βρίσκονταν όλοι όσοι παρακολούθησαν το πρώτοι επεισόδιο της σειράς του Μάρκου Σεφερλή στον Ant1, ονόματι Super Mammy.

Όσοι όμως αποφάσισαν να παρακολουθήσουν περισσότερο την πρεμιέρα της σειράς βρέθηκαν μπροστά σε ένα κακό σενάριο, το οποίο αναπαράγει όλα τα ομοφοβικά και σεξιστικά στερεότυπα, τα οποία προσπαθούμε να αποβάλλουμε ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Παρά το γεγονός πως το χιούμορ του Μάρκου Σεφερλή είναι γνωστό, οι χρήστες του Twitter όχι μόνο δεν το άφησαν να περάσει απαρατήρητο, αλλά κάλεσαν να παρέμβει το ΕΣΡ λέγοντας πως το περιεχόμενό του όχι μόνο δεν ταιριάζει στην εποχή, αλλά προσβάλει μερίδα του πληθυσμού.

Τα αστεία του για τους ομοφυλόφιλους, αλλά και ο τρόπος που παρουσιάζεται η γυναίκα στη σειρά Super Mammy είχαν ως αποτέλεσμα το hashtag #SuperMammy να γίνει πρώτο trend στο Twitter και μερικοί χρήστες του διαδικτύου να χρειαστεί να παραθέσουν κάποια «αστεία» για να αποδείξουν τι ακούγεται σε μία εκπομπή prime time.

Μάλιστα η ατάκα του Μάρκου Σεφερλή «Είδα στο δρόμο έναν βιαστή, έτρεχα, έτρεχα, αλλά δεν τον πρόλαβα», ήταν αυτή που εξόργισε περισσότερο απ΄όλα τους χρήστες.

5.Τα αηδιαστικό χιούμορ του Μάρκου Σεφερλή με τους βιαστές

Η νέα εκπομπή του ΑΝΤ1 λέγεται Super Mummy. Στην πραγματικότητα ο Μάρκος Σεφερλής μεταφέρει το «Δελφινάριο» στην τηλεόραση.

Και το χιούμορ του Μάρκου Σεφερλή το γνωρίζετε, δεν χρειάζεται περιγραφή, είναι γεμάτο με στερεότυπα και φουλ σεξιστικό. Σε μία υψηλού επιπέδου σάτιρας μάλιστα, μίλησε και για τον βιασμό. «Είδα στο δρόμο έναν βιαστή... Έτρεχα έτρεχα... αλλά δεν τον πρόλαβα» είπε η Super Mummy και άρχισαν να παίζουν γέλια στο στούντιο.

Αλλά, όπως βλέπουμε στο Twitter, είπε και το εξής φοβερό: «Η βότκα είναι λιπαντικό για να κατεβάζουν οι γυναίκες τα βρακιά τους και να γκαστρώνονται».

Γενικώς στο Twitter ζήσαμε χθες έναν μικρό χαμό εναντίον της εκπομπής. Ενδεικτικά, πέντε από αυτά:

1) Όταν ήμουν μικρός & συνειδητοποίησα πως είμαι ομοφυλόφιλος αισθάνθηκα φόβο για το εάν θα το αντέξει ο πατέρας μου. Άνθρωποι που δεν έχουν ανοιχτά γκέι άτομα στον περίγυρό τους, βγάζουν γενικευμένα συμπεράσματα απ' τις καρικατούρες της TV & αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο.

2) Οπαδό της πολιτικής κορεκτίλας δεν με λες, αλλά αυτό πόρρω απέχει από το να κάτσω να γελάσω με αστεία που παρουσιάζουν τις γυναίκες ως πουτάνες που κυνηγάνε κιόλας τους βιαστές τους. Δεν γίνεται να είσαι γυναίκα και να γελάς. Δεν γίνεται να είσαι άνθρωπος και να γελάς.

3) Όλα τα σίριαλ προσπαθούν λίγο πολύ να σπάσουν κάποια στερεότυπα, ο Σεφερλής τα επαναφέρει όλα ακόμα και κάποια ξεχασμένα χρόνων.

4) Το ΕΣΡ βάζει πρόστιμα αν ακουστεί η λέξη μαλάκας, αλλά αν κάνουμε τους Gay καρικατούρες εν έτει 2022 και μιλάμε για βιασμούς λες και είναι αστείο, είναι απλά Κυριακή.

5) Χαχα αυτός είναι κοντός. Χαχα αυτή είναι γριά και τρέχει να προλάβει το βιαστή να τη βιάσει. Χαχα αυτή είναι χοντρή. Χαχα αυτός είναι γκέι. Τουλάχιστον όσοι γελάτε, να παραδέχεστε ότι απλά αρέσκεστε να γελάτε σε βάρος άλλων, μην αρχίζετε τα περί αριστοφανικής σάτιρας.

Γνωρίζουμε πάντως πως ήδη έχουν γίνει καταγγελίες στο ΕΣΡ για τη χθεσινοβραδινή εκπομπή. Ευτυχώς που στον ΑΝΤ1 σήμερα έχει τις «Άγριες Μέλισσες». Πάλι καλά για το κανάλι...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline