Τετάρτη 15 Μαϊου 2024  23:35:28

Η Όλγα Κεφαλογιάννη (γ. 1975) εξομολογείται με ειλικρίνεια και αίσθημα ευθύνης: «Η διαδικασία της εξωσωματικής είναι Γολγοθάς και ψυχοφθόρα...» Κύριο

Απέκτησε με την μέθοδο αυτή δίδυμα, αγόρι και κορίτσι, τον Σεπτέμβριο του 2021 από τον γάμο της με τον Μίνω Μάτσα αλλά τότε είχε κάπως διαφορετικές, ενθαρρυντικές απόψεις για το όλο ευτυχές εγχείρημα.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε για τη μητρότητα, την εξωσωματική αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, μέχρι να αποκτήσει τα δίδυμα παιδιά της τον Σεπτέμβριο του 2021, σε ηλικία 46 χρονών.

Πιο συγκεκριμένα, η Όλγα Κεφαλογιάννη εξομολογήθηκε στην κάμερα του «Super Κατερίνα»:

«Οποιαδήποτε γυναίκα έχει χαρεί και έχει γίνει μητέρα έχει νιώσει αυτή τη συγκλονιστική αλλαγή στη ζωή. Για μένα επειδή έγινα μητέρα σε μεγάλη ηλικία και σε μια στιγμή που το είχα ξεγράψει, όταν συνέβη αισθάνθηκα ότι ο Θεός μου έδωσε μια πολύ μεγάλη δεύτερη ευκαιρία και είμαι ευγνώμων για τους ανθρώπους που ήταν κοντά μου και με βοήθησαν αυτό το μεγάλο όνειρο να γίνει πραγματικότητα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εξωσωματική γονιμοποίηση που έκανε, λέγοντας ότι:

«Όταν προσπαθείς και δεν συμβαίνει είναι τόσο μεγάλη η απογοήτευση που έχεις μια αίσθηση απώλειας και πολλές φορές απογοητεύεσαι τόσο πολύ που δεν θες να συνεχίσεις και το βάζεις κάτω. Δεν πρέπει να το βάζεις ποτέ κάτω! Έχω κάνει εξωσωματική, δεν είναι ταμπού και πρέπει να το λέμε. Είναι ένα ζήτημα που και πρακτικά έχει μεγάλο οικονομικό κόστος. Κάνω μια μεγάλη προσπάθεια για να μπορούν οι γυναίκες να έχουν οικονομική υποστήριξη. Ως γυναίκα πολιτικός θέλω να δώσω με κάθε τρόπο στη γυναίκα τη δυνατότητα να γίνει μητέρα. Θα είμαι εδώ και θα το προσπαθήσω μέχρι να το καταφέρω.

Η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι ένας Γολγοθάς, έχει ένα προσωπικό κόστος και είναι ψυχοφθόρο. Το αποτέλεσμα είναι αβέβαια και η αγωνία και η απογοήτευση είναι μέσα στη διαδικασία. Όταν παίρνεις τα πρώτα θετικά αποτελέσματα είναι τέτοια η χαρά που ξεκινάει η διαδικασία της προσμονής, τα ξεχνάς όλα. Ήμασταν μαζί με τον σύζυγό μου όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος. Ήταν μαζί μου στην αίθουσα του τοκετού. Ήταν μέσα μαζί μου, βάλαμε και μουσική δική του, ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή».

10.5.2021..Έγκυος η Όλγα Κεφαλογιάννη: «Η μητρότητα δεν έχει ηλικία σε εποχές που οι γυναίκες εργάζονται»

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο σύζυγός της, Μίνως Μάτσας καθώς σε λίγους μήνες θα γίνουν γονείς. Μόλις λίγες ημέρες μετά το γάμο τους, έγινε η αποκάλυψη σε συνέντευξη που έδωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», όπου είπε πως ετοιμάζεται να γίνει μητέρα.

«Είναι όμορφο να γίνεσαι μητέρα τη στιγμή που πραγματικά το θέλεις. Η μητρότητα είναι για κάθε γυναίκα ο σημαντικότερος ρόλος της ζωής της. Περιμένω να βιώσω αυτήν τη μοναδική ευτυχία», είπε και συνέχισε: «Για τις γυναίκες καριέρας η μητρότητα είναι μια μεγάλη πρόκληση. Για το πώς μπορείς να τα ταιριάξεις όλα. Χαίρομαι που ασχολούμαι με την πολιτική ενώ μπαίνω σε έναν άλλον ρόλο ζωής. Οι πολιτικοί οφείλουμε να συμβάλουμε σε έναν καλύτερο κόσμο που θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Αυτός είναι και ο σκοπός του "Κέντρου Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα" του οποίου είμαι Πρόεδρος».
Στη συνέχεια, η Όλγα Κεφαλογιάννη δηλώνει: «Η μητρότητα δεν έχει ηλικία. Σε εποχές που οι γυναίκες εργάζονται και καταξιώνονται σε επαγγελματικούς στίβους, κερδίζοντας θέσεις και επαγγελματικές περγαμηνές ο ρόλος της μητέρας έρχεται τη στιγμή που η ίδια το θέλει».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline