Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  05:30:49

Ξεκάθαρη η στρατηγική Αλ. Τσίπρα 4 βημάτων στο Συνέδριο: «Να ρίξουμε τον Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση του από την πρώτη κάλπη- Προοδευτική Κυβέρνηση με ΚΙΝΑΛ και άλλους- Με κοινό πρόγραμμα- Να μην πάμε σε δεύτερες εκλογές και μάλιστα με ενισχυμένη». Κύριο

Με προσδοκία-διακήρυξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έλθει πρώτο κόμμα και ότι η κοινή διακυβέρνηση -όπως δεν ανακοίνωσε -θα ορίσει η Κουμουνδούρου τον Πρωθυπουργό και θα θέλει να ξαναψηφίσει την απλή αναλογική.

Ο κ. Τσίπρας, στην εισήγησή του στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την ακρίβεια, επανέλαβε το αίτημα για εκλογές και κάλεσε το ΚΙΝΑΛ «να ανοίξει τα χαρτιά του».

1. Κορυφώνοντας την κριτική προς την κυβέρνηση, στο πανηγυρικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή, ότι δεν προκαλεί ατυχία αλλά «ασπάζεται ατυχείς» πολιτικές, χαρακτηρίζοντάς τον (με μειωτικό τρόπο) «εργολάβο-πρωθυπουργό» συμφερόντων και αλλότριων εντολών.

Με έμφαση του επιτέθηκε για την ακρίβεια και την πολιτική που ακολούθησε στη ΔΕΗ, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για εκλογές: «Από κάθε γωνιά της ελληνικής κοινωνίας ξεπηδά η ανάγκη και η απαίτηση του τέλους για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Αυτό που ξεχώρισε ιδιαίτερα στην ομιλία Τσίπρα ήταν η πρόσκληση-πρόκληση προς τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας "να ανοίξουν τα χαρτιά τους" - με πρώτο αποδέκτη το ΚΙΝΑΛ- ώστε να ξεκινήσει προγραμματική συζήτηση για την συγκρότηση της προοδευτικής κυβέρνησης. "Εμείς θα είμαστε κορμός και θεμέλιο αυτής της κυβέρνησης, η Ιστορία όμως δεν θυμάται ποτέ τους απόντες από τα μεγάλα προσκλητήρια", είπε χαρακτηριστικά.

Με πλέον χαρακτηριστική τη φράση: "Εμείς είμαστε η βασική αλλά όχι η μοναδική, δύναμη, απλώνουμε το χέρι σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου τις καλούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που μας χώρισαν και μας πληγώνουν. Να συμφωνήσουμε σε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, να σχηματίσουμε προοδευτική κυβέρνηση διότι αυτό απαιτεί η κοινωνική πλειοψηφία, αυτό είναι το χρέος μας. Τους καλώ όλους να ανοίξουν τα χαρτιά τους".

Εξέφρασε δε, τη βεβαιότητα ότι "θα είμαστε πρώτη δύναμη στις κάλπες της απλής αναλογικής", αλλά έκανε και την (ηχηρή) επισήμανση: "Πλέον είμαστε έτοιμοι, πιο έμπειροι, πιο ώριμοι, πιο αποφασισμένοι". Ξεδίπλωσε όλη την στρατηγική του, χωρίς να επαναλάβει το αίτημα για πρόωρες εκλογές και την πρόβλεψη ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα παρατήσει σύντομα την εξουσία ως αποτυχημένος.

Ξεκάθαρη η στρατηγική Αλ. Τσίπρα 4 βημάτων στο Συνέδριο: «Να ρίξουμε τον Μητσοτάκη και Κυβέρνηση του από την πρώτη κάλπη- Προοδευτική Κυβέρνηση με ΚΙΝΑΛ και άλλους-Με κοινό πρόγραμμα- Να μην πάμε σε δεύτερες εκλογές και μάλιστα με ενισχυμένη».
Με προσδοκία-διακήρυξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έλθει πρώτο κόμμα και ότι η κοινή διακυβέρνηση -όπως δεν ανακοίνωσε -θα ορίσει η Κουμουνδούρου τον Πρωθυπουργό και θα θέλει να ξαναψηφίσει την απλή αναλογική

2."Πρωθυπουργός-εργολάβος ο κ. Μητσοτάκης"

Ο κ. Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα σκληρός και καυστικός στην κυβέρνηση "της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη". "Ζούμε τις πιο σκληρές πλευρές της νεοφιλελεύθερης αγριότητας, της συρρίκνωσης των δικαιωμάτων και της εργασίας.

Αυτή η Ελλάδα έχει την υπογραφή 'Κυριάκος Μητσοτάκης'. Δεν προκαλεί ατυχία, όπως λένε πολλοί, αλλά ασπάζεται ατυχείς πολιτικές που προκαλούν καταστροφή, που επιτάχυναν κρίσεις. Είναι ο πρωθυπουργός-εργολάβος που από την πρώτη στιγμή ήξερε τι δουλειές έπρεπε να κάνει.

Μετέτρεψε την πανδημία σε ευκαιρία για αντιλαϊκά νομοσχέδια, για να μοιράσει 7 δισ. ευρώ με απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς, για να δώσει γη και ύδωρ τους ιδιωτικούς Ομίλους Υγείας γονατίζοντας το υγειονομικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία. Και φυσικά για να μοιράσει μοιράσει κρατικό χρήμα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης ώστε να τον λιβανίζουν, να κάνουν το μαύρο-άσπρο. Σήμερα που η ακρίβεια σαρώνει ο κ. Μητσοτάκης πέφτει θύμα των επιλογών του.

Η εικονική πραγματικότητα που έστησε γίνεται η δική του πολιτική καταδίκη. Είναι αντιμέτωπος με την κοινωνική οργή που δεν είναι τυφλή, διότι η κοινωνία, μαθημένη στα δύσκολα ξέρει να τιμωρεί όσους τη βάζουν σημάδι".

3.Ειδικότερα ο κ.Τσίπρας Φωτογράφισε το ΚΙΝΑΛ ως τη δύναμη που πρέπει να αποφασίσει πώς θα κινηθεί, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «είναι ανοιχτό βιβλίο». «Τους καλώ να ανοίξουν τα χαρτιά τους», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «η κοινωνία δεν εμπιστεύεται και η Ιστορία δεν θυμάται ποτέ τους απόντες από τα μεγάλα προσκλητήριά της».

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε στην εισήγησή του πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «ο κορμός και θεμέλιο μιας κυβέρνησης που μπορεί να προκύψει από την κάλπη της απλής αναλογικής». Επιχειρώντας μάλιστα να ρίξει τα στεγανά του παρελθόντος επισήμανε πως «υπάρχει θέση και ρόλος για όλους, ανεξάρτητα από ιδεολογικές διαφορές», μιλώντας για ένα κοινό πρόγραμμα που θα νικήσει την κρίση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline