Κυριακή 5 Μαϊου 2024  02:43:47

Mίζερη απόφαση του ΥΠΟΙΚ για το δικαίωμα ολιγόμηνης κυκλοφορίας μετά τελών σε αυτοκίνητα και δίτροχα. Θα ισχύει μόνο μια φορά όλο τον χρόνο. Κύριο

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα της άρσης ακινησίας οχήματος αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας, με την καταβολή τελών κυκλοφορίας, σε αναλογία με τους μήνες που θα τα χρειαστούν.

Για δύο, τρείς και τέσσερις μήνες αλλά με δικαίωμα νέας κυκλοφορίας, μόνο, για μια φορά τον χρόνο όχι δύο χρονικά διαστήματα..

1. Mίζερη η απόφαση του ΥΠΟΙΚ για το δικαίωμα ολιγόμηνης κυκλοφορίας μετά τελών σε αυτοκίνητα και δίτροχα. Θα ισχύει μόνο μια φορά λχ. όλο τον χρόνο για 2-3 μήνες και όχι δεύτερη ανάλογη κατά το Φθινόπωρο-Χειμώνα..

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους, ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας, το όχημα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία.

Σε λειτουργία έχει τεθεί η δυνατότητα καταβολής των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα για όσους έχουν προχωρήσει σε άρση ακινησίας των οχημάτων, που φέτος υπολογίζονται στα 130.000.
Οι δηλώσεις της άρσης ακινησίας και η πληρωμή των αναλογικών τελών θα γίνεται μέσω της υπηρεσίας myCar της ΑΑΔΕ, για εκείνους που έχουν κάνει ηλεκτρονικά τη δήλωση ακινησίας.

Η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αφορά στο ότι η πληρωμή αφορά μόνο τους μήνες που θα τεθεί σε κυκλοφορία το όχημα, χωρίς το «πέναλτι» που προβλεπόταν.

Με τους κωδικούς TAXISnet, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπαίνουν στην πλατφόρμα θα επιλέγουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και θα πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που θέλουν. Στη συνέχεια θα γίνεται online έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο και στο τέλος θα υποβάλλεται το αίτημα για άρση της ακινησίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline