Δευτέρα 13 Μαϊου 2024  02:52:59

Ο ψευτονταής της περιοχής Ερντογάν καλεί τον ακατάδεκτο Τζο Μπάιντεν να μάθει ...αληθινή ιστορία για τη (μη) Γενοκτονία των Αρμενίων. Κύριο

Αίσθηση από τη νέα δημόσια καταδίκη της πρωτόγονης Τουρκίας από τον Λευκό Οίκο και πάλι για τα μαζικά εγκλήματα κατά Αρμενίων και μετά Ασσυρίων, Ελλήνων, Κούρδων, Κυπρίων και άλλων λαών. Και στην εποχή μας με αντιγραφή από τον Βλ. Πούτιν, όπως κατήγγειλε ο αμερικανός πρόεδρος.

1. Κριτική δήθεν αυστηρή στο ύφος για εσωτερική κατανάλωση αλλά πειθαρχική και σεβαστική στην ουσία από το ψευτονταή της περιοχής μας. Δήθεν επίθεση κατά του Αμερικανού ομολόγου του Τζο Μπάιντεν επεχείρησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη μεγάλη-και πολύ αρνητική- δημοσιότητα στις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Ο κ. Ερντογάν είπε ότι οι δηλώσεις αυτές δεν έχουν σημασία για την Άγκυρα και συνέστησε στον Αμερικανό ηγέτη πρώτα «να μάθει καλά την ιστορία», ως παραπονούμενος.

«Οι αξιώσεις των Αρμενίων, που φέρεται να αναγνωρίζονται από τις διοικήσεις διαφόρων χωρών, δεν μας ενδιαφέρουν. Έτσι αντιμετωπίζουμε τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν. Ο κ. Μπάιντεν πρέπει να μελετήσει και να γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία των Αρμενίων. Εμείς είναι δυνατόν να του συγχωρήσουμε την προσπάθειά του να αμφισβητήσει την Τουρκία χωρίς να γνωρίζει αυτά τα πράγματα», είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Άγκυρα ύστερα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Την Κυριακή ο κ. Μπάιντεν απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη των Αρμενίων που σκοτώθηκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την Κυριακή ανακοίνωση καταδίκης του κ. Μπάιντεν, ο οποίος χαρακτήρισε και πάλι τα γεγονότα των αρχών του 20ου αιώνα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία γενοκτονία των Αρμενίων.

Πριν από ένα χρόνο, ο κ. Μπάιντεν έγινε ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που αποκάλεσε τα γεγονότα των αρχών του 20ού αιώνα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία γενοκτονία των Αρμενίων. Οι προκάτοχοί του στον Λευκό Οίκο απέφευγαν να χρησιμοποιήσουν τον όρο.
Η Άγκυρα κατηγορηματικά απορρίπτει αυτόν τον χαρακτηρισμό των γεγονότων του 1915 και δηλώνει ότι δεν επρόκειτο για γενοκτονία, αλλά για αδελφοκτόνο πόλεμο, τα θύματα του οποίου ήταν και Αρμένιοι και Τούρκοι. Όμως από το Κογκρέσο ως την Γαλλική Βουλή δεκάδες νομοθετικά σώματα έχουν εκδόσει ανάλογες καταδικαστικές αποφάσεις για τη Γενοκτονία των Τούρκων εις βάρος των Αρμενίων, μέθοδο που αντέγραψε το χιτλερικό καθεστώς αργότερα,.

Τζο Μπάιντεν, σε διπλή καταδίκη: «Στη Γενοκτονία κατά Ουκρανών ο Βλ. Πούτιν αντέγραψε .... τους Τούρκους κατά Αρμενίων το 1915»
Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Δευτέρα, 25 Απριλίου 2022 01:43

Νέα ψυχρολουσία του Τζο Μπάιντεν κατά του επηρμένου -πρωτόγονου Τ. Ερντογάν, πού αρνείται να παραδεχθεί την ιστορική αλήθεια και τις διεθνείς καταδίκες της Τουρκίας για τις Γενοκτονίες κατά Αρμενίων, Ελλήνων, Κούρδων κ.α. Σακελλαροπούλου: Η Γενοκτονία των Αρμενίων συνιστά μελανή σελίδα της ιστορίας.
-Με αφορμή την 107η επέτειο από την έναρξη της γενοκτονίας των Αρμενίων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προέβη σε μια δήλωση μνήμης για τους περίπου 1,5 εκατ. Αρμένιους «που απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν ή οδηγήθηκαν στον θάνατο σε μια εκστρατεία εξόντωσης» από τις δυνάμεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Τουρκίας που τη χαρακτήρισε ως «ασύμβατη με τα ιστορικά γεγονότα και το διεθνές δίκαιο». Παράλληλα, η δήλωση Μπάιντεν άφησε αιχμές κατά της Μόσχας, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη χαρακτηρίσει ως γενοκτονία όσα κάνουν οι Ρώσοι σε ουκρανικό έδαφος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline