Δευτέρα 13 Μαϊου 2024  21:44:00

Αρχίζει η «ανταπόδοση των απελάσεων» από τη Μόσχα για Γάλλους, Πορτογάλους και Έλληνες διπλωμάτες. Σε διεθνή απομόνωση η Ρωσία κήρυξε «personae non gratae» 40 Γερμανούς διπλωμάτες, όσους ξαπέστειλε πίσω το Βερολίνο. Κύριο

Η Ελλάδα έχει απελάσει 12 διπλωμάτες Ρώσους διπλωματικούς πραγματικούς ή με παρόμοια κάλυψη αλλά για άλλους δράσης, ιδιαίτερα στη Βόρειο Ελλάδα, η Γαλλία 25 και η Πορτογαλία 10.

1.Συνολικά, λένε πηγές από τη Μόσχα θα απελαθούν περίπου 400 ξένοι διπλωμάτες , καθώς αρχίζει η «ανταπόδοση των απελάσεων» από τη Μόσχα για Γάλλους, Πορτογάλους και Έλληνες διπλωμάτες. Σε διεθνή απομόνωση, που γίνεται όλο και περισσότερο ασφυκτική και αδιέξοδη η Ρωσία κήρυξε «personae non gratae» 40 Γερμανούς διπλωμάτες, όσους ξαπέστειλε πίσω το Βερολίνο.

-Η Ελλάδα έχει απελάσει 12 διπλωμάτες Ρώσους διπλωματικούς πραγματικούς ή με παρόμοια κάλυψη αλλά για άλλους δράσης, ιδιαίτερα στη Βόρειο Ελλάδα, η Γαλλία 25 και η Πορτογαλία 10.

2.Σε μια ειδική ανακοίνωση, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι έλαβε την απόφαση αυτή, αφότου η Γερμανία, στις 4 Απριλίου, κήρυξε έναν «σημαντικό αριθμό» αξιωματούχων στη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο «ανεπιθύμητο».

Ειδικότερα, ανακοίνωσε σήμερα πως κηρύσσει 40 μέλη του διπλωματικού προσωπικού της Γερμανίας "persona non grata", στο πλαίσιο αντιποίνων, αφότου το Βερολίνο απέλασε τον ίδιο αριθμό Ρώσων διπλωματών, στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ως αιτία διαμαρτυρίας και καταδίκης της πολεμικής εισβολής στην Ουκρανία, σκεπτικό που δεν δέχεται ακόμα και σήμερα η Μόσχα, η οποία υποστηρίζει ότι πρόκειται για επιχείρηση απελευθέρωσης , πολλαπλής μάλιστα.

Σε μια ανακοίνωση, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι έλαβε την απόφαση αυτή, αφότου η Γερμανία, στις 4 Απριλίου, κήρυξε έναν «σημαντικό αριθμό» αξιωματούχων στη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο «ανεπιθύμητο».

Η Μόσχα απέλασε 21 Βέλγους και 15 Ολλανδούς διπλωμάτες
Αντίποινα από το Κρεμλίνο μετά την απέλαση Ρώσων διπλωματών από τις Βρυξέλλες - Καλούνται να αποχωρήσουν εντός δύο εβδομάδων

Η Ρωσία ανακοίνωσε την απέλαση 36 βέλγων και ολλανδών διπλωματών ως μέτρο αντιποίνων για την απέλαση ρώσων διπλωματών από τις πρεσβείες στις Βρυξέλλες και την Χάγη έπειτα από την ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline