Παρασκευή 10 Μαϊου 2024  03:58:12

Όλο και ως πιο βάρβαρος, απαξιώνεται ο πόλεμος του Βλ. Πούτιν στην Ουκρανία. Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε.... νοσοκομείο του Αζοφστάλ και διαρκείς βομβαρδισμοί κατά ... αμάχων. Κύριο

Καταστράφηκε από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς το χειρουργείο του νοσοκομείου εκστρατείας στην περιοχή του Αζοφστάλ-υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Όλο και ως πιο βάρβαρος, απαξιώνεται ο πόλεμος του Βλ. Πούτιν στην Ουκρανία,που χάνει σε ηθική αποδοχή από όλη την Δύση και γενικότερα τον πολιτισμένο κόσμο.. Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε.... νοσοκομείο του Αζοφστάλ, κανονιοβολισμοί παντού σε κατοικημένες περιοχές διαρκείς βομβαρδισμοί κατά ... αμάχων.Κσαι παράλληλα η Μόσχα διατυπώνει παράπονα ότι οι αμυνόμενοι Ουκρανοί βομβαρδίζουν δικές της στρατιωτικές μονάδες.

2.Στην Μαριούπολη, και συγκεκριμένα στην περιοχή του συγκροτήματος χαλυβουργίας Αζοφστάλ, κατά την διάρκεια της νύχτας, καταστράφηκε από ρωσικούς βομβαρδισμούς το χειρουργείο του νοσοκομείου εκστρατείας που βρίσκεται εντός της περιμέτρου του συγκροτήματος, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinfrom, επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του τάγματος 'ΑΖόφ' που αναρτήθηκε στο Telegram.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας, πραγματοποιούνταν βομβαρδισμοί στην περιοχή, με βόμβες πολλών τόνων που είναι σε θέση να διαπεράσουν κάθε είδους εγκαταστάσεις προστασίας από μπετόν, ενώ στην συνέχεια επακολούθησαν πυρά από πολεμικά πλοία. Από την επίθεση ένα τμήμα των εγκαταστάσεων κατέρρευσε, συμπεριλαμβανομένου του χειρουργείου, γεγονός που καθιστά αδύνατη την παροχή ιατρικής βοήθειας στου μαχητές ακόμη και στις συνθήκες στις οποίες ήταν πριν τον βομβαρδισμό.

Νεκροί και τραυματίες

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται, ότι μεταξύ των στρατιωτικών υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Μετά τον βομβαρδισμό οι μαχητές του τάγματος, ανάρτησαν βίντεο, το οποίο δείχνει πως προσπαθούν να ανασύρουν μέσα από τα χαλάσματα τους στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν οι οποίοι νοσηλεύονταν με βαριά τραύματα και να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.
Στο συγκρότημα του εργοστασίου Αζοφστάλ στην Μαριούπολη βρίσκονται περίπου 1000 άμαχοι και ουκρανοί στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων περίπου 500 τραυματίες.

3.Πόλεμος στην Ουκρανία: Δραματική η κατάσταση στο Azovstal – Εγκλωβισμένοι εκατοντάδες άμαχοι

Εκατοντάδες μαχητές και άμαχοι πιστεύεται ότι έχουν βρει καταφύγιο στο τεράστιο εργοστάσιο χάλυβα.

Οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν σήμερα, Τετάρτη, το τεράστιο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη, όπου έχουν αναζητήσει καταφύγιο οι τελευταίοι υπερασπιστές της πόλης, καθώς και μερικοί άμαχοι, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης, Πέτρο Αντριουτσένκο, επεσήμανε ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο εργοστάσιο δεν έχουν σταματήσει, παρά το γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει λόγος οι ρωσικές δυνάμεις να εισβάλουν σε αυτό αφού κήρυξαν τη νίκη τους στη Μαριούπολη.

«Οι αεροπορικές επιδρομές στο Azovstal δεν σταματούν. Καμία εκεχειρία, αλλά απόπειρες εισβολής ξανά και ξανά. Παρά τις ανακοινώσεις (του Πούτιν)», έγραψε στο Telegram ο Αντριουτσένκο.

«Την ίδια ώρα οι οδομαχίες συνεχίζονται στην περιοχή μεταξύ των κτιρίων διοίκησης του Azovstal και του δρόμου», πρόσθεσε.

Τοπικοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι μεγάλο μέρος της Μαριούπολης έχει καταστραφεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και την πολιορκία της πόλης και ότι περίπου 100.000 άμαχοι εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί.
Εκατοντάδες μαχητές και άμαχοι πιστεύεται ότι έχουν βρει καταφύγιο στο τεράστιο εργοστάσιο χάλυβα.

Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν χαρακτηρίσει την κατάσταση στη Μαριούπολη, ένα στρατηγικό λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα, ως «ανθρωπιστική καταστροφή».
Ο Αντριουτσένκο δήλωσε ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για την απομάκρυνση των αμάχων από τη Μαριούπολη σήμερα. Πολλές προηγούμενες απόπειρες για την κήρυξη εκεχειρίας, με στόχο τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων, έχουν αποτύχει.

Την ίδια στιγμή, ο διοικητής των πεζοναυτών, Serhiy Volyna, υποστηρίζει ότι περίπου 600 στρατιώτες είναι τραυματισμένοι σοβαρά, δεν υπάρχουν φάρμακα και ζουν κάτω από ανθυγιεινές συνθήκες.

Ακόμα, κάνει έκκληση για τους εκατοντάδες πολίτες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, αλλά και άτομα με αναπηρία, που βρίσκονται σε υπόγεια για να προστατευτούν, ενώ τους τελειώνουν τα τρόφιμα και το νερό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline