Δευτέρα 13 Μαϊου 2024  15:31:50

Η Ελλάδα θα στηρίξει τη Φινλανδία, αν αποφασίσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ Κύριο

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν βέβαια το κύριο θέμα στην ατζέντα της συζήτησης του κ. Μητσοτάκη με τη Φινλανδή ομόλογό του.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τον σεβασμό στα υπάρχοντα σύνορα και την αυτονομία κάθε κράτους και τάχθηκε εκ νέου κατά του αναθεωρητισμού, τονίζοντας ότι η επιθετική εισοβλή της Ρωσίας σε ένα κράτος δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

"Δείχνουμε με λόγια και πράξεις αλληλεγγύη στους Ουκρανούς" δήλωσε. Αναφέρθηκε και στην ελληνική ομογένεια, που κατοικεί στις περιοχές οι οποίες κυρίως υπέστησαν τα δεινά της ρωσικής εισβολής. Είπε επίσης ότι πρέπει να ελεγχθούν οι καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ήδη ζητήσει έλεγχο από το Διεθνές Δικαστήριο για τα όσα διαδραμματίζονται στη Μαριούπολη.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τώρα αναδεικνύεται περισσότερο από ποτέ η ανάγκη να ενισχυθεί η αμυντική αυτονομία της ΕΕ.

Συζητήθηκε και η πιθανή αίτηση της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. "Οι πολίτες της Φινλανδίας είναι οι μόνοι που θα κάνουν την επιλογή. Η Ελλάδα θα σεβαστεί την επιλογή του ανεξάρτητου ελληνικού λαού", δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας έτσι τη θετική στάση της κυβέρνησης.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε τέλος και στις μεταναστευτικές ροές από την Ουκρανία και έκανε λόγο για υβριδική απειλή στην ΕΕ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline