Παρασκευή 10 Μαϊου 2024  02:31:40

«Θα σας γνωρίσω και τον Ρουβά...»: Αλκοόλ, χασίς και προσκλήσεις σε ανήλικους για ερωτικές περιπτύξεις, καταλογίσθηκαν χθες στον Δημήτρη Λιγνάδη, που αρνείται και διαψεύδει. Κύριο

Ο μάρτυρας επεσήμανε ότι δεν είχε κανένα επαγγελματικό ή προσωπικό ανταγωνισμό με τον κατηγορούμενο στο παρελθόν, παρά τις προσπάθειες της υπεράσπισης να καταδείξει το αντίθετο.

Επιχειρώντας να αποδομήσει την αξιοπιστία του μάρτυρα, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στις θρησκευτικές πεποιθήσεις του μάρτυρα και σε τοποθετήσεις του επί της απεργίας πείνας του Κουφοντίνα, ενώ σχολίασε ότι ο μάρτυρας ανέλαβε τη σκηνοθεσία παράστασης μετά την εμπλοκή του Π. Φιλιππίδη σε υπόθεση σεξουαλικές κακοποίησης, προκαλώντας την αντίδραση του Κ. Φιλίππογλου.

1.Με καταθέσεις φίλων θυμάτων συνεχίζεται η δίκη του κατηγορούμενου για βιασμούς, σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη οι οποίοι αναφέρθηκαν στις ανήθικες προτάσεις σε ανήλικους αλλά και για την προσφορά αλκοόλ και χασίς αλλά και των υποσχέσεων, «θα σας γνωρίσω τον Ρουβά».

Σε τρεις συναντήσεις του Δημήτρη Λιγνάδη με τον νεαρό Αιγύπτιο που τον καταγγέλλει ότι τον βίασε ενώ ήταν ανήλικος αναφέρθηκε καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, νεαρός φίλος του μηνυτή. Όπως είπε, τότε βρίσκονταν τόσο ο ίδιος όσο και ο καταγγέλλων σε ηλικία 14-15 ετών, με τον κατηγορούμενο να τους προσφέρει αλκοόλ και χασίς

Στην κατάθεση του ο μάρτυρας υποστήριξε ότι το θύμα τού αποκάλυψε πως είχε πέσει θύμα βιασμού από τον γνωστό σκηνοθέτη πριν από ένα χρόνο. Όπως είπε, το θύμα ήθελε να γίνει τραγουδιστής και ηθοποιός και πίστεψε ότι ο Δ. Λιγνάδης θα μπορούσε να τον βοηθήσει.
«Ένας άνθρωπος που είναι ηθοποιός μπορεί σε ένα παιδί 14 χρονών να του τάξει τα αυγά και τα πασχάλια και να το κάνει να νιώσει Θεός» εξήγησε ο μάρτυρας επιμένοντας στην «τρέλα» που είχε ο φίλος του να γίνει γνωστός αλλά και στις «διασυνδέσεις» που ...διαφήμιζε ότι είχε ο Δημήτρης Λιγνάδης. «Μας εξήγησε ότι είναι σκηνοθέτης, ότι παίζει στο θέατρο, ότι έχει γνωστούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες και μουσικούς» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, σημείωσε πως είχε ρωτήσει τον μηνυτή «αν τον βοηθάει ο κατηγορούμενος» και εκείνος του είχε απαντήσει «ότι του είχε πει θα του γνωρίσει και τον Ρουβά».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα οι δυο πρώτες συναντήσεις του κατηγορούμενου με την παρέα των ανηλίκων έγιναν στο Ολυμπιακό Χωριό, σε ένα παγκάκι. «Μας έδωσε σε κάθε έναν 20 ευρώ, μας είπε: «να πιείτε κάτι στην υγεία μου» και έφυγε».
Την Άνοιξη του 2011, η παρέα πήγε μαζί στο θέατρο να δει τον Δ. Λιγνάδη. Η επόμενη συνάντηση έγινε στο σπίτι του κατηγορούμενου στο Μεταξουργείο το οποίο είχε θέα στην Ακρόπολη. Ο νεαρός κατέθεσε ότι εκείνο το βράδυ αφού ήπιαν αλκοόλ και κάπνισαν χασίς, που τους πρόσφερε ο κατηγορούμενος, τους προσκάλεσε σε ερωτικές περιπτύξεις. «Μας λέει τότε ο φίλος ο οποίος ήταν νηφάλιος, «πάμε να φύγουμε». Μας έλεγε ο κατηγορούμενος, αφήστε το κορίτσι να μείνει εδώ...» περιέγραψε ο μάρτυρας και πρόσθεσε «Από εκείνη στιγμή εγώ είπα ότι δε θέλω να πάω ξανά στο σπίτι του κατηγορούμενου. Δεν ήθελα να έχω έκτοτε επαφή με τον κατηγορούμενο. Έλεγα και στον φίλο μου να προσέχει..».

«Πως μπορούσατε να κάνετε παρέα με έναν μεγάλο άνθρωπο σε αυτήν την ηλικία;» ήταν η ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου , Αλέξη Κούγια με τον μάρτυρα να απαντά: «Δεν μπορούσαμε, φάγαμε πολύ μεγάλη τιμωρία όταν έγινε αυτό διότι ήμασταν από συντηρητική οικογένεια».
Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Λιγνάδης αρνείται όλες τις κατηγορίες που τού αποδίδονται.

2.Δίκη Λιγνάδη: Κι άλλος μάρτυρας «ανατρέπει» τους ισχυρισμούς του σκηνοθέτη

"Δεν φάνηκε απλή φιλική συνεύρεση"
Νωρίτερα, ο ηθοποιός - σκηνοθέτης Κ. Φιλίππογλου, ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του τοποθέτησε τον Δημ. Λιγνάδη στην Επίδαυρο το 2015, και συγκεκριμένα τις ημέρες, που ο τελευταίος φέρεται να βίασε το δεύτερο καταγγέλλοντα.
Ο μάρτυρας μετά βεβαιότητος δήλωσε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης διέμενε στην Επίδαυρο μαζί με δύο νεαρά αγόρια, περιγράφοντας την εικόνα. «Το τριήμερο εκείνο ήταν άδεια τα δωμάτια γιατί ο θίασος ήταν από την Ιαπωνία και είχε καταλύσει σε άλλο ξενοδοχείο και όχι σε αυτά. Τον κατηγορούμενο τον είδα το Σάββατο το μεσημέρι στο δωμάτιο του. Περνούσα από το δρόμο για να μπούμε στο αυτοκίνητο. Νωρίτερα, μαζί με δύο άλλα άτομα είχε συναντηθεί με το φιλικό μου ζευγάρι» περιέγραψε, εξηγώντας ότι: «Τον είδαν μόλις έβγαινε με τα δύο άτομα από το αυτοκίνητο και έμπαιναν στα δωμάτια. Χαιρετήθηκαν. Πηγαίνοντας κι εγώ στο αυτοκίνητο βλέπω τον κατηγορούμενο και τα δύο παιδιά που ήταν ήδη στο μπαλκόνι και κοιτούσαν τη θέα. Δεν τον χαιρέτησα. Ήταν δυο νεαρά αγόρια. Δεν μπορώ να συγκρατήσω φυσιογνωμίες, έχουν περάσει πολλά χρόνια».
Πολιτική αγωγή: Γιατί σας έκανε εντύπωση;
Μάρτυρας: Υπήρχε μία φήμη αλλά δεν θα επεκταθώ γιατί ακριβώς ήταν φήμη. Θυμάμαι το γεγονός και την εικόνα, ενδεχομένως λόγω της φήμης να συγκράτησα την εικόνα...

Πολ. αγωγή: Τί σας έκανε εντύπωση πρώτα;
Μάρτυρας: Μου φάνηκε ιδιαίτερο πολύ και δεν φάνηκε απλή φιλική συνεύρεση. Δεν ήταν μια φυσιολογικά φιλική παρέα λόγω της ηλικίας.
Πολ. αγωγή: Πως συμπεραίνετε ότι ήταν νεαρά αγόρια;
Μάρτυρας: Έτσι όπως τα είδα εκείνη την ημέρα μου φάνηκαν... ειδικά το ένα. Δεν θυμάμαι καθόλου φυσιογνωμίες, θυμάμαι ότι το ένα ήταν αφρικανικής καταγωγής και το άλλο όχι. Το πρώτο μου φάνηκε μικρό, λεπτοκαμωμένο, από την κατατομή του. Δεν ξέρω πως να το πω...

Πολιτική αγωγή: Ποιά ήταν η φήμη;
Μάρτυρας: Ότι έλκεται από νεαρά αγόρια ανήλικα.
Υπεράσπιση: Έχει δικαίωμα να έχει σχέσεις με αγόρια 18 ετών;
Μάρτυρας: Δεν έχω πρόβλημα με αυτό.

Μάλιστα, ο Κ. Φιλίππογλου εξήγησε στο δικαστήριο ότι δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν αποδεικτικά στοιχεία για τη διαμονή τους, ο ιδιοκτήτης των συγκεκριμένων ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων -που έχει κληθεί ως μάρτυρας- δεν έκοβε παραστατικά, ούτε διατηρούσε κάποια βιβλία επισκεπτών.

Ο μάρτυρας επεσήμανε ότι δεν είχε κανένα επαγγελματικό ή προσωπικό ανταγωνισμό με τον κατηγορούμενο στο παρελθόν, παρά τις προσπάθειες της υπεράσπισης να καταδείξει το αντίθετο. Επιχειρώντας να αποδομήσει την αξιοπιστία του μάρτυρα, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στις θρησκευτικές πεποιθήσεις του μάρτυρα και σε τοποθετήσεις του επί της απεργίας πείνας του Κουφοντίνα, ενώ σχολίασε ότι ο μάρτυρας ανέλαβε τη σκηνοθεσία παράστασης μετά την εμπλοκή του Π. Φιλιππίδη σε υπόθεση σεξουαλικές κακοποίησης, προκαλώντας την αντίδραση του Κ. Φιλίππογλου.

Ο λόγος που -όπως είπε- βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας για να αναφερθεί στον Ιούλιο του 2015 πήραν μία συζήτηση που είχε με γνωστή του. «Αρχικά, η καταγγελία αφορούσε τον Αύγουστο του 2015 και δεν έδωσα σημασία. Όταν όμως ανασκευάστηκε όλο αυτό και συζήτησα με γνωστή μου ότι τον είχαν δει στην Επίδαυρο και είπε είναι σημαντικό. Νωρίτερα δεν προσήλθα γιατί ήταν άλλη περίοδος» κατέθεσε, εξηγώντας μετά από ερωτήσεις της υπεράσπισης ότι »η γνωστή μου με προέτρεψε να πάρω την κ. Κουρτέση, γιατί την είχε συμβουλευθεί στο παρελθόν και είχε το τηλέφωνο της. Κάλεσα την κ. Κουρτέση και μου είπε να απευθυνθώ στην ανακρίτρια, όπως και έκανα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline