Παρασκευή 10 Μαϊου 2024  12:35:30

Άκαρπη η πρωτοβουλία- μεσολάβηση Μακρόν... Στρεψοδικία Πούτιν: Η Ουκρανία διαπράττει εγκλήματα πολέμου και φρικαλεότητες». Κύριο

Και μια «θεμιτή-ρεαλιστική» αξίωση Πούτιν σε Μακρόν: Να σταματήσει η Δύση να προμηθεύει με όπλα την Ουκρανία.

1.Κράτησε δύο ώρες, απόδειξη μακράς και επίμονης πρωτοβουλίας του Γάλλου Προέδρου και της δύσκολης, ίσως αγεφύρωτης συζήτησης που είχε με τον ηγέτη της Ρωσίας. Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον γάλλο ομόλογο του, Εμανουέλ, Μακρόν συζήτησε για την κατάσταση στην Ουκρανία και προειδοποίησε την Δύση να ασκήσει πιέσεις στο Κίεβο να σταματήσει τις «φρικαλεότητες» στην Ουκρανία, μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο Πούτιν είπε στον Μακρόν ότι η Δύση μπορεί να βοηθήσει τα μπει τέλος στα «εγκλήματα πολέμου (και) τις μαζικούς βομβαρδισμούς πόλεων και οικισμών στο Ντονμπάς» που οδηγούν σε απώλειες αμάχων.

Η Ρωσία αρνείται ότι οι δικές της δυνάμεις έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τον θάνατο των αμάχων σε αυτούς που αποκαλεί εθνικιστές και «νεοναζί», ισχυρισμό τον οποίο απορρίπτει το Κίεβο και η Δύση.

«Η Δύση μπορεί να βοηθήσει να τεθεί τέλος σ' αυτές τις φρικαλεότητες με το να ασκήσει επιρροή στην κυβέρνηση του Κιέβου και να σταματήσει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία», μεταδίδει το πρακτορείο RIA επικαλούμενο τις δηλώσεις του Κρεμλίνου.
Ο Πούτιν είπε επίσης στον γάλλο ομόλογο του ότι η Μόσχα είναι ακόμη έτοιμη για διάλογο με την Ουκρανία.

2.Πούτιν σε Μακρόν: Να σταματήσει η Δύση να προμηθεύει με όπλα την Ουκρανία
Σύμφωνα και πάλι με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν είπε επίσης ότι το Κίεβο «δεν έχει προετοιμαστεί για σοβαρή δουλειά» στις ειρηνευτικές συνομιλίες

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας περίπου δύο ωρών που είχε σήμερα με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, ζήτησε – σύμφωνα με το Κρεμλίνο – να πάψει η Δύση να προμηθεύει την Ουκρανία με στρατιωτικό εξοπλισμό και να ασκήσει πίεση στο Κίεβο με στόχο την αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών.

Σύμφωνα και πάλι με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν είπε επίσης ότι το Κίεβο «δεν έχει προετοιμαστεί για σοβαρή δουλειά» στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Από την πλευρά του, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε στον Ρώσο ομόλογό του ότι είναι απαραίτητη μια κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.
Επιπλέον, του επισήμανε ότι η Ρωσία θα πρέπει να σταθεί στο ύψος της διεθνούς ευθύνης της ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να βάλει τέλος στην καταστροφική επίθεση στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Ελιζέ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline