Σάββατο 27 Απριλίου 2024  18:16:46

Αυτοπροσωπογραφία του Ζαν Μισέλ Μπασκιά αναμένεται να πωληθεί 60 εκατ. δολάρια

Το έργο «Self-Portrait as a Heel Part Two» δημιουργήθηκε για την πρώτη του έκθεση στη Δυτική Ακτή, στη Gagosian Gallery στο Λος Αντζελες.

H εντυπωσιακή αυτοπροσωπογραφία του Ζαν Μισέλ Μπασκιά με τίτλο «Self-Portrait as a Heel Part Two» θα πωληθεί σε δημοπρασία.

Το έργο φιλοτεχνήθηκε το 1982, ενώ ο Μπασκιά ζούσε στο Λος Αντζελες, σε μία περίοδο του καλλιτέχνη ιδιαίτερα δημιουργική. Μία από τις λίγες αυτοπροσωπογραφίες του Μπασκιά, το έργο «Self-Portrait as a Heel Part Two» δημιουργήθηκε για την πρώτη του έκθεση στη Δυτική Ακτή, στη Gagosian Gallery στο Λος Αντζελες.

Οι αποχρώσεις του πράσινου, του μαύρου, του μπεζ, του μπλε κυριαρχούν στο «Self-Portrait as a Heel» που είναι αντιπροσωπευτικό του σύγχρονου και νεο-εξπρεσιονιστικού στυλ του καλλιτέχνη.
Το έργο θα πωληθεί σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's που έχει προγραμματισθεί για τις 15 Νοεμβρίου και η αξία του υπολογίζεται σε 40-60 εκατομμύρια δολάρια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline