Κυριακή 28 Απριλίου 2024  20:46:51

Τηλεφώνημα Μισέλ σε Ερντογάν: Αλληλεγγύη προς Ελλάδα- Κύπρο, καλεί σε πολυμερή διάσκεψη

Την πρόταση για διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης στην Αν.Μεσόγειο την οποία διακινεί εδώ και καιρό, μετέφερε ο Σ.Μισέλ στον Τ. Ερντογάν σε μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου εξέφρασε την πλήρη αληλεγγύη της ΕΕ προς Ελλάδα και Κύπρο, καλώντας την Τουρκία να απέχει από ενέργειες που αυξάνουν την ένταση.

Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο που επικαλείται η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στις Βρυξέλλες, ο Σαρλ Μισέλ επισήμανε στον τούρκο πρόεδρο ότι είναι σημαντικό να υπάρξει αποκλιμάκωση, ενώ κάλεσε την Τουρκία να διακόψει τις δραστηριότητες που αυξάνουν τις εντάσεις.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, φέρεται να είπε ότι μόνο μέσω διαλόγου μπορούν να λυθούν οι παρούσες διαμάχες και επανέλαβε την πρόταση που έχει διατυπώσει πολλές φορές τελευταίως για την ανάηκη μιας πολυμερούς διάσκεψης για την Ανατολική Μεσόγειο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline