Κυριακή 28 Απριλίου 2024  01:32:50

Διπλωματικός μαραθώνιος από την Αθήνα για τις τουρκικές προκλήσεις - Η σημασία της συνάντησης Μητσοτάκη και Μακρόν

Σε έναν διπλωματικό μαραθώνιο επιδίδεται τις τελευταίες ημέρες η Αθήνα προκειμένου αφενός να περιορίσει τη διαρκώς κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα και, αφετέρου, να εξασφαλίσει την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων το επόμενο διάστημα.

Αρωγός στην προσπάθεια των ελληνικών Αρχών φαίνεται ότι αποδεικνύεται το Παρίσι με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να δρομολογεί συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν για τις 10 Σεπτεμβρίου.

Κοινός τόπος ανάμεσα σε Αθήνα και Παρίσι αποτελεί ότι ο ρόλος της Άγκυρας ως περιφερειακού δυνάστη θα πρέπει να περιοριστεί προκειμένου να επικρατήσει ασφάλεια και ευημερία στην περιοχή. Άλλωστε, μέσα στη μεγαλομανία του, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δε διστάζει να απειλήσει ακόμη και τη Γαλλία ενώ συχνά κάνει λόγο για εξυπηρέτηση ευρωπαϊκής ατζέντας εις βάρος της Τουρκίας από την Αθήνα, αγνοώντας επιδεικτικά τις διαρκείς παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και τις παράνομες ενέργειες της Άγκυρας κατά Αθήνας και Λευκωσίας.

Στη συζήτηση μεταξύ Μητσοτάκη και Μακρόν αναμένεται να τεθεί η αμυντική συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Παρισιού. Με δεδομένο ότι οι διαβουλεύσεις και οι διπλωματικές ενέργειες σε διμερές επίπεδο προχωρούν, η αμυντική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκεται προ των πυλών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline