Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  14:01:07

Γιατί είναι κρίσιμη η 21η Μαρτίου για πολλά κρούσματα του ιού

Αρκετοί επιστήμονες εκτιμούν πως μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση προειδοποιώντας για τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται για το Σύστημα Υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Παρασκευή 5/2 σημειώθηκαν 232 νέες εισαγωγές ασθενών, όταν είχαμε μόνο 126 εξιτήρια λόγω ίασης.

Η δε κάλυψη κλινών ΜΕΘ covid-19 στην Επικράτεια βρίσκεται στο 42,60%, ενώ η συνολική κάλυψη κλινών covid-19 είναι 27,02%. Συνολικά πλέον οι κατειλημμένες κλίνες έχουν ξεπεράσει τις 1700.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, προέβλεψε ότι «η πίεση θα αυξηθεί, γιατί θα υπάρξει και η διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών και η διασπορά του κυρίαρχου στελέχους στην ελληνική κοινότητα. Στην κορύφωση του το τρίτο κύμα θα φτάσει τον Μάιο, γύρω στο Πάσχα, αλλά ίσως μια κρίσιμη ημερομηνία είναι η 21η Μαρτίου, οπότε και θεωρώ ότι θα υπάρχει πίεση στις ΜΕΘ της Αττικής. Αυτή τη στιγμή η πληρότητα τους βρίσκεται στο 65% και την 21η Μαρτίου εκτιμώ ότι θα φτάσει στο 100%, αν δε ληφθούν μέτρα».

Μια ευχάριστη είδηση σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, είναι πως η μεταδοτικότητα της βρετανικής μετάλλαξης ανέρχεται στο 30% και όχι στο 50% όπως είχε λεχθεί αρχικά, κάτι που σημαίνει πως «μειώνεται η ένταση του τρίτου κύματος», ενώ πρόσθεσε πως: «έχουμε πραγματική έγνοια με τις μεταλλάξεις, έρχεται ένα τρίτο κύμα αλλά πιο ήπιο».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline