Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  15:13:04

Κεδίκογλου: Το αίτημα για εκλογές παραμένει ισχυρό

Το αίτημα για εκλογές δεν έχει εξαντλήσει τη δυναμική του μετά την κατ΄ αρχήνσυμφωνία του Eurogroup, δηλώνει στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οβουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει ναφύγει».

Αναφέρει ακόμη ότι η ελληνική οικονομία δεν αντέχει πλεονάσματα της τάξης του 3,5% και προσθέτει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποκτήσει την αξιοπιστία της μετά απόεκλογές για να επαναδιαπραγματευθεί τα πλεονάσματα.

Δηλώνει δε βέβαιος ότι όταν γίνουν εκλογές η ΝΔ θα τις κερδίσει, και συμπληρώνειπως «αυτήν τη στιγμή επιδιώκουμε να σχηματίσουμε τον ευρύτερο δυνατόκυβερνητικό συνασπισμό».

Επίσης εκφράζει τον φόβο ότι στην Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων η Ελλάδα θαείναι στην όπισθεν.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Σίμου Κεδίκογλου στον Σπύρο Γκουτζάνη για τοΑθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ερ.: Πώς βλέπετε το αποτέλεσμα του Eurogroup και τι προοπτικέςδιαμορφώνει;
Απ.: Είναι μια καταρχήν συμφωνία, δεν έχουμε τις πλήρεις λεπτομέρειες. Σε κάθεπερίπτωση η κυβέρνηση ομολογεί, ότι φορτώνει επιπλέον βάρη τον ελληνικό λαό καιειδικότερα τα ασθενέστερα στρώματα και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι ο χρόνοςεφαρμογής των νέων μέτρων. Θα πρέπει να έχουμε όλοι υπ' όψιν μας, ότι και η μέχριστιγμής καθυστέρηση -μόνο από τον Νοέμβριο του 2016- έχει στοιχίσει πάνω από 12 δισ. στην ελληνική οικονομία και όλα αυτά είναι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Ερ.: Το αίτημα για εκλογές εξάντλησε τη δυναμική του;
Απ.: Σε καμία περίπτωση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φύγει για τον κυριότερολόγο ότι αδυνατεί να εφαρμόσει την απαιτούμενη πολιτική. Ανάπτυξη μπορεί να έρθειμόνο από τον ιδιωτικό τομέα. Ανάπτυξη μπορεί να έρθει μόνο με ενίσχυση τηςεπιχειρηματικότητας, και σε κάθε βήμα αυτής της κυβέρνησης έχουμε δει την αλλεργίατης στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και την αλλεργία της στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Δεν μπορείς για παράδειγμα να υπολογίζεις σε ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω τωνμεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων και ταυτόχρονα να μην κάνεις τίποτα για ναπροχωρήσουνε οι μεγάλες διαρθρωτικές αυτές αλλαγές.
Ερ.: Αντέχει η ελληνική οικονομία πλεονάσματα της τάξης του 3,5%;
Απ.: Δεν τα αντέχει γι΄ αυτό και το έχουμε κάνει προμετωπίδα του Προγράμματόςμας. Θα πρέπει να κερδίσουμε σε αξιοπιστία και σε σταθερότητα για να μπορέσουμε ναεπαναδιαπραγματευθούμε αυτά τα πλεονάσματα, που στραγγαλίζουν κάθε πιθανότηταανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Ερ.: Νομίζετε ότι ήλθε ο καιρός για να υπάρξει κάποια συνεννόηση καισυναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για κάποια βασικά θέματα στηνοικονομία και στην εξωτερική πολιτική;
Απ.: Είμαι κατεξοχήν το πρόσωπο που πιστεύω στη συναίνεση και στη συνεννόηση, όμως θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες κοινές βάσεις. Για να συνεννοηθούμε στα θέματατης οικονομίας πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι καθοριστικός παράγοντας είναι οιδιωτικός τομέας. Όπως προανέφερα με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι αδύνατο. Επίσης, σε ό, τιαφορά την εξωτερική πολιτική χρειάζεται σοβαρότητα και όχι ευκαιριακές, λαϊκίστικεςδηλώσεις.
Ερ.: Υπάρχει περιθώριο για προσέγγιση του κόμματός σας με στελέχη από τοπαλιό εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο;
Απ.: Πιστεύουμε ότι οι παλιοί διαχωρισμοί δεν έχουν θέση στη σημερινή συγκυρίαστην Ελλάδα. Αυτήν τη στιγμή απαιτούμενο είναι να διαμορφωθεί το ευρύτερο δυνατόφιλοευρωπαϊκό, δημοκρατικό μέτωπο για να εξασφαλίσει τη φυσική θέση της Ελλάδαςδηλαδή στην καρδιά της Ευρώπης.
Ερ.: Εφόσον κερδίσετε θα κάνετε κυβέρνηση ξανά με το ΠΑΣΟΚ;
Απ.: Θα κερδίσουμε σίγουρα. Το μόνο ζητούμενο είναι το πότε και όταν θα έρθει αυτήη στιγμή επιδιώκουμε να σχηματίσουμε τον ευρύτερο δυνατό κυβερνητικό συνασπισμό. Με το ΠΑΣΟΚ έχουμε ένα παρελθόν συνεννόησης.

l

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline