Κυριακή 5 Μαϊου 2024  05:32:22

Σημαντική και η κατάθεση Στουρνάρα

Και ενώ η κατάθεση Ράικου, όπως όλα δείχνουν, πυροδοτεί τις εξελίξεις και της Προανακριτικής Επιτροπής ως προς τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, σημαντική υπήρξε και η κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Στουρνάρας που ανήκε στους δέκα πολιτικούς για τους οποίους οι λεγόμενοι προστατευόμενοι μάρτυρες τους ενέπλεξαν στην υπόθεσης της Novartis, κατέθεσε δύο αναλυτικά υπομνήματα με τις θέσεις του, ένα κύριο και ένα συμπληρωματικό ενώ και προφορικά ανέπτυξε τις απόψεις του. Και αυτός έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία, για ενοχοποίηση του χωρίς στοιχεία και για παρασκηνιακές κινήσεις στις έρευνες της δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να μίλησε και για εμπλοκή πολιτικών χωρίς να γίνει γνωστό για ποιούς πολιτικούς ενώ υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η στοχοποίηση του υπήρξε μόνιμη επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η δικογραφία για τον κεντρικό τραπεζίτη σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση της Novartis, έχει μπει ήδη στο αρχείο διότι ουδέν προέκυψε, όπως έχει συμβεί άλλωστε και με επτά από τους δέκα πολιτικούς, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε και τους άλλους τρεις έχουν βρεθεί, τουλάχιστον προς ώρας, στοιχεία για διακίνηση πολιτικού χρήματος.

Οι έρευνες της δικαιοσύνης που κινούνται με αμείωτους ρυθμούς θα συνεχιστούν με την εξέταση και άλλων μαρτύρων, οπωσδήποτε της τέως Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου όσο και άλλων που έχουν αναφερθεί από τις μέχρι τώρα καταθέσεις ενώ ό,τι αναφέρεται σε πολιτικούς θα αποστέλλεται άμεσα στη Βουλή.
Πάντως είναι βέβαιον ότι πέραν της καταθέσεως Ράικου και εκείνη του κεντρικού τραπεζίτη θα αποσταλούν στη Βουλή ενόψει της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Στουρνάρας το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 2018 κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά των προστατευόμενων δυο μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», για τα αδικήματα της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης. Υπενθυμίζεται ότι για τον κ .Στουρνάρα η δικογραφία έχει τεθεί στο αρχείο με διάταξη της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη καθώς δεν προέκυψε ένδειξη περί οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline